Foto: learnfoodphotography.com/
Autors: Santa Bivbāne
Avots: BalticTravelnews.com
Rudenī un ziemā mums kārojas pēc lietām, ka izstaro siltumu. Velkam cimdus un cepures, vecmāmiņu adītās zeķes un dzeram ievāktās tējas, kas mūs sasilda tumšajos vakaros. Jautājām restorānu pārstāvjiem, kādas ir karsto dzērienu tendences gada aukstajos mēnešos.
Reklāma
Mārketinga menedžere Anastasija Gorik, restorāns "Light House Jūrmala"
Latvijā ir krāšņs rudens un mazliet sniegotas ziemas, kurām līdzi nāk arī aukstums, tādēļ dzērienu tendence pielāgojas ēdienu pasūtījumiem, ko veic mūsu restorāna viesi attiecīgajos gadalaikos. Šobrīd restorāna apmeklētāji iemīļojuši Vidusjūras zupu, siļķu uzkodu un steiku. Dzērieni šiem ēdieniem tiek pielāgoti pēc gaumes, bet pamatā tie joprojām ir sarkanvīns un baltvīns. Tēju un kafiju mūsu viesi dzer nemainīgi bieži, bet, vairāk kā ierasts, viesmīļiem tiek pasūtīts sarkanvīns un balzāms, kas veic sildošu funkciju un paātrina asinsriti. Mūsu bārā strādā profesionāli cilvēki, kas orientējas uz jebkuru mūsu viesu pasūtījuma izpildi.
Vadītājs Mārtiņš Bērziņš, restorāns "MUUSU"
Mūsu mājīgais interjers ir lieliska vieta, kur paslēpties no rudens aukstuma un ziemas sala. Dienas gaišajā laikā un vakariņās sveču gaismā saviem viesiem piedāvājam arī siltus dzērienus, kas ir lielisks papildinājums maltītei. Kā īpašo piedāvājumu papildus ēdienkartei, esam sagatavojuši dzērienu, ko dēvējam par rudenīgi silto limonādi, kas ir bezalkoholiskais dzēriens un lieliski derēs jebkurai gaumei. Ka ierasts, aktuāls un nemainīgs pasūtījums pie ēdieniem ir arī sarkanvīns un baltvīns. Papildus šiem dzērieniem, nosalušie pilsētas un restorāna viesi var sasildīties un atpūsties, baudot karstvīnu, Riga Hot un Hot apple punch dzērienus. Allaž esam atvērti uz dažādu pasūtījumu izpildi un iespēju robežās viesu vēlmes izpildām arī citos dzērienu pasūtījumos.
Mārketinga speciāliste Aija Liepa, restorāns "Key to Riga"
Novērojam, ka dzērienu pasūtījumu tendence aukstākajos gada mēnešos patiešām mainās. Pretstatus vasarai, kad slāpes remdē ar ūdeni, rudenī un ziemā to pasūta salīdzinoši retāk. Esam novērojuši, ka vasaras laikā ejošais baltvīns tagad tiek nomainīts uz sarkanvīnu, neskatoties uz to, kas ir pasūtīts ēdienā. Viesi, rūpējoties par savu imunitāti un veselību, mēdz pasūtīt svaigi spiestās sulas, kas ir īstas vitamīnu bumbas un pagatavotas no vērtīgiem augļiem – apelsīniem, greipfrūtiem un cietiem. Tiek pasūtītas arī ingvera un piparmētru tējas. Pieprasījums pēc kafijas ir nemainīgs visu cauru gadu, savukārt vairāk kā ierasts, viesi pasūta karstos dzērienus - groku, karstvīnu, Riga Hot, Irish coffee un balzāmu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.