Viedoklis: Vai restorānu apmeklētāji baidās no sliktiem laikapstākļiem un sala?

Laikā, kad Latvijā valda ziema, pilsētu pārklāj sniegputenis un gaisa temperatūras stabiņš nokrīt krietni zem nulles, aptaujājām restorānu pārstāvjus, kā šis gadalaiks ietekmē to apmeklētību.

Ilze Strūberga, kokteiļu kafejnīca "Melodija"

Ziema sasniegusi Latviju un mēs mazliet izjūtam tās mīnusiņus, kas attur mūsu ļoti gaidītos viesus, lai tie pamestu omulīgās mājas un ciemotos pie mums! Protams, šis rādītājs nav ļoti krass un ārzemju viesi joprojām nāk uz "Melodiju", tomēr vietējie viesi padodas vilinājumam no sliktajiem laikapstākļiem paslēpties un pie mums biežāk nāk nedēļas nogalēs. Mēs gan aicinām bailes pārvarēt un svinēt arī ziemu, jo varam būt laimīgi, ka mums ir četri dažādi gadalaiki. Lai ikviens justos gaidīts, esam sarūpējuši arī lielisku piedāvājumu – darbadienas launagu. Kamēr Tu malkosi pasūtīto dzērienu, šefpavārs Tavā acu priekšā pagatavos ēdienu. Mīļi aicinām ikkatru sasildīties pie mums!

Elīna Sedleniece, restorāns "Kolonāde. Mūsu stāsti"

Aukstais laiks īpaši neietekmē mūsu restorāna apmeklētību, bet noteikti ietekmē ēdienu un dzērienu izvēli. Ja vasarā viesi vairāk izvēlas vieglas uzkodas un salātus, tad šobrīd topā ir sātīgāki, pamatā gaļas ēdieni. Arī aukstos dzērienus nomainījusi siltie kokteiļi. Viesi pēcpusdienās savos atpūtas brīžos ļoti iecienījuši kūku "Kolonādes Napoleons", ko bauda kopā ar siltajiem dzērieniem - gan bezalkoholiskajiem, gan alkoholiskajiem. Vēl esam novērojuši, ka tumšie ziemas vakari ietekmē vakariņu laiku – to mūsu viesi šajā laikā dara agrāk, kā ierasts gada gaišākajos mēnešos.

Raimonds Zommers, restorāns "Kaļķu vārti"

Esam secinājuši, ka restorāna apmeklētību vairāk iespaido nevis auksta gaisa temperatūra, kas īpaši raksturīga pēdējām nedēļām, bet gan tieši sliktie laikapstākļi – lietus un sniegs. Šādos gadījumos, kad mūsu viesiem jāmēro ceļš no stāvvietas vai jāpārvietojas lielāku attālumu robežās, uzvar restorāni, kam pašiem ir savas stāvvietas vai vietas, kur salīdzinoši tuvu un brīvi var piekļūt. Runājot par ēdienu izvēli, nevar teikt, ka ziemas gadalaikā tā ļoti krasi mainās, bet vairāk, protams, priekšroku dod tieši sātīgām uzkodām, piemēram, ceptam sieram vai cūkas pavēderei.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laika rata pietura Evertos Bauskas TIC
11.labu ļaužu sanākšana "Laika rata pietura Evertos". Ķermeniskas labsajūtas, garīgas izaugsmes un dvēseliskas harmonijas brīvdas festivāls. | Skatīt vairāk
Latvija
DEJAS FESTIVĀLS | "Atspulgs kustībā 2025" Tukuma TIC
Jau ceturto gadu pēc kārtas Tukumā norisināsies neparastais un aizraujošais laikmetīgās dejas festivāls. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.07.2025 - 28.07.2025 Kā top tava kafijas bauda? Rēzeknes pilsētas TIC
KUUP meistarklase Rēzeknē – uzzini kafijas ceļu no pupiņas līdz aromātiskai tasītei, piedzīvo grauzdēšanu un izbaudi degustāciju! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.07.2025 - 27.07.2025 "KABATA: Vietējais dizains, kas iedvesmo" Rēzeknes pilsētas TIC
"KABATA" ir vieta, kur vietējie mākslinieki un dizaineri rada unikālus šedevrus, piedāvājot autentiskus produktus ar vēstījumu + kafija + dzērieni Tev! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::2.84575009sec.