Viedoklis: Kad restorānos mainās ēdienkartes?

Sekojot līdzi gadalaikiem un to tendencēm, arī restorāni pielāgo savas ēdienkartes viesu vēlmēm, piedāvājot izvēlēties ēdienus, kas konkrētajā sezonā der vislabāk. Nupat sācies astronomiskais pavasaris un sajūtas kļūst vieglākas. Jautājām Latvijas restorānu vadītājiem, kā tie seko līdzi ēdienkaršu maiņai.


Īpašnieks Artūrs Birnbaums, restorāns "Čarlstons"

Parasti restorānā lielo ēdienkarti mainām trīs reizes gadā – pavasarī, vasarā un ziemā, piedāvājot katram gadalaikam izvēlēties atbilstošāko maltītes viedu. Pavasarī ikviens tiecas pēc vieglāka uztura, tādēļ sagādājam svaigus sezonālos produktus un rūpējamies, lai savu viesu vēlmes piepildītu.  Pavasarī lielākoties tiek izvēlēti salāti ar grillētu gaļu vai zivi. Katram iespēja nobaudīt arī svaigas bērzu sulas, kuras ir vitamīniem bagātas. Savā restorāna nupat esam nomainījuši ēdienkarti, tādēļ ikvienu aicinām to nobaudīt. Lai sagādātu patīkamas izjūtas garšas kārpiņām biežāk, ik pēc divām nedēļām mainām speciālās ēdienkartes – tās pielāgojam aktuālajiem un tematiskajiem pasākumiem, kas notiek Latvijā un pasaulē. Šobrīd aktuālas, protams, ir Lieldienas. Par godu šiem svētkiem restorānā rīkosim Lieldienu branču jeb vēlās brokastis. Bērniem būs iespēja krāsot olas un vārīt tās mūsu restorāna pagalmā, kā arī darboties pieredzējušu animatoru uzraudzībā. Lai arī pavasaris nupat vien sācies, jau sākam domāt par vasaru, tādēļ darbojamies ar organizatoriskajām lietām, kas attiecas uz terases izveidi, lai kā ik gadu restorāna pagalmā viesi var baudīt maltīti un burvīgu atmosfēru.

Direktore Sigita Maļinovska, restorāns "Pie Kristapa Kunga"

Ar ēdienkarti un aktuālajām tendencēm ir tā – rīkojamies kā mūsu viesi pieprasa. Pamatā mūsu ēdienkarte ir nemainīga. Kā vēsta mūsu restorāna leģenda, Kristapa kungam paticis labi paēst un viesus krietni pacienāt, tāpēc viņš pārvedis receptes no visām zemēm, kurās pabijis. Daudzus no šiem ēdieniem ikviens var nobaudīt mūsu restorānā. Tomēr šādi tādi sezonālie papildinājumi maltītei mums ir vienmēr. Šobrīd ļoti aktuālas ir bērzu sulas, kuras viesi labprāt bauda. Ēdienos variē un tos paspilgtina tie produkti, kas konkrētajā sezonā ir aktuāli. Cenšamies šādā veidā uzsvaru likt uz latvisko garšu. Tāpat, nenoliedzami, darbojamies ar jaunajām tehnoloģijām, tomēr pieturamies pie latviskajām virtuves tradīcijām. Šobrīd restorānā gatavojamies un radām atmosfēru Lieldienu svinībām. Kopā ar kolēģiem iesaistāmies dekoru veidošanā, dodamies uz mežu pēc dabīgajiem materiāliem. Lieldienās savā restorānā veidojam īpašo "Ģimenes piedāvājumu", kas ir lielisks veids, kādā noņemam rūpes no svētku mielasta gatavošanas. Kopīgi ar kolēģiem pirms svētkiem krāsosim Lieldienu olas, kuras dāvināsim saviem Lieldienu viesiem, kas restorānā viesosies 27. un 28. martā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Konferenču telpas Jūsu pasākumam Rija VEF Hotel
Plaša telpu izvēle un bezmaksas stāvvieta. 10% atlaide pasākumiem no 1000 €. Pieejamas kafijas pauzes un ēdināšana. Piedāvājums spēkā līdz 30.04 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.09.2025 - 23.09.2025 Vērienīgie ērģeļmūzikas svētki Rēzeknē Rēzeknes pilsētas TIC
Latgales vēstniecība GORS ielūdz uz 10. Starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla “ORGANismi” notikumiem (10.–17. okt.) | Skatīt vairāk
ZIEMAS CEĻOJUMS TEPAT AIZ STŪRA! Coral Travel Latvia
Līz 02.OKTOBRIM izmanto papildu atlaidi pilnvērtīgai atpūtai galamērķos - ĒĢIPTE, APVIENOTIE ARĀBU EMIRĀTI un TENERIFE🌴✈️ | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.09.2025 - 20.09.2025 Digitālo risinājumu atklāšanas pasākums Bauskas TIC
Pasākuma programma ir plaša, sākot no plkst. 9.00 rītā līdz pat pēcpusdienai plkst. 16.00. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::5.11791301sec.