Autors: Agnese Kalnozola/Artūrs Melzobs
Avots: www.telegraph.co.uk
Sublimotion restorāna idejas autors ir šefpavārs Paco Roncero, kurš ir ieguvis divus Michelin zvaigžņu apbalvojumus. 2014. gadā Paco Roncero atvēra pārsteidzošo restorānu vienā no Ibizas salas greznākajām viesnīcām Hard Rock Hotel Ibiza 5*.
Sublimotion ir pasaules modernākais, novatoriskākais, dārgākais restorāns. Tas ir gastronomijas un maņu ceļojums, kas, izmantojot kulinārijas mākslu un tehnoloģiskās inovācijas, apmeklētājiem piedāvā divpadsmit ēdienu un dzērienu šedevrus.
Reklāma
Šis projekts ir attīstījies no šefpavāra Roncero 2012. gadā rīkotās kulinārijas meistarklases Madrides kazino. Meistarklases dalībniekiem bija iespēja gatavot ēdienus izveidotā ēdienu laboratorijā, kur šefpavārs mācīja, kā ēdienu gatavošanā izmantot jaunākos sasniegumus gastronomijā un kā kino un tehnoloģijas saistīt ar ēdienu.
Restorāna ēdamzālē izveidotas spilgtas 360 grādu sienu projekcijas, arī galda virsma ir projekcija. Katram apmeklētājam ir iespējams kontrolēt temperatūru un smaržas, kā arī mūzika tiek pieskaņota dažādiem gadījumiem. Lai kvalitatīvi organizētu restorāna darbu, tajā strādā šefpavāri, vīnziņi, oficianti, dizaineri, mūziķi, iluzionisti un tehniskie darbinieki.
Roncero ir izveidojis ēdienkarti, kurā dominē modernizēti spāņu virtuves ēdieni. To pagatavošanā izmanto viskvalitatīvākās izejvielas, kā arī unikālas ēdienu pagatavošanas metodes. Ēdienu garšas ir radītas tā, lai pārsteigtu apmeklētāja garšas kārpiņas, atsauktu atmiņā gan prieku, gan bailes.
Maltīte ir ne tikai garda, bet arī interaktīva. Apmeklētāji ir aicināti piedalīties kulinārijas šovā, ‘uzzīmēt’ paši savu saldo ēdienu, mēģenēs samaisīt Sarkanās Mērijas kokteili, kā arī ēst no šķīvjiem, kas var vienkārši ‘izkūpēt gaisā’.
Tā kā Ibizas sala tiek dēvēta par izklaides meku, arī Sublimation restorāns ir veidots kluba atmosfērā. Dažu ēdienu pasniegšanas laikā skan klubu mūzika, un krāsainas gaismas rada vajadzīgo noskaņu.
Aicinām apskatīt video šeit:
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.