Autors: Agnese Kalnozola/Artūrs Melzobs
Avots: justopenednewyork.com
Jaunais japāņu restorāns Ichiran atrodas ASV, Ņujorkā, Bušvikas apkārtnē. Restorānu atvēra šī gada rudenī, un atvēršanas dienā pie restorāna izveidojās ap 200 cilvēku gara rinda, kas gaidīja vairākas stundas, lai tiktu pie kārotā ēdiena. Jau vairāk kā 60 Ichiran restorāni ir atvērti Japānā un Honkongā.
No citiem japāņu ēdienu restorāniem Ichiran atšķiras ar to, ka piedāvā tikai vienu ēdienu – ramen. Tā ir tradicionālā japāņu buljona zupa ar nūdelēm, gaļu, un citām piedevām, ko klients var izvēlēties pats. Tāpat katrs var izvēlēties arī to, cik stipru ēdienu un cik mīkstas nūdeles vēlas. Tā kā buljons tiek vārīts no cūku kauliem, zupa ir samērā trekna. Kā piedevu iespējams iegādāties arī vārītu cūkgaļu ar jūraszālēm.
Reklāma
Tomēr būtiskākā Ichiran restorāna atšķirība no citiem restorāniem ir ēdamzāļu izvietojums. Restorānā ir divas atšķirīgas ēdamzāles.

Viena ir 40 sēdvietu plaša zāle, kurā izvietoti vairāki galdiņi, un tā iekārtota vienkāršā ķīniešu stilā.
Otra ēdamzāle ir izveidota paralēlos gaiteņos, katrā ir 15 sēdvietas, un katra sēdvietas un galda daļa norobežota ar dekoratīvām koka sieniņām kā zinātniskā bibliotēkā, lai blakus sēdētājs klientam netraucētu. Klienta priekšā ir neliels lodziņš, kas aizklāts ar bambusa aizskaru, caur kuru pavārs pasniedz ēdienu, paņem netīros traukus. Kā jau noprotams, šis process ir pilnībā diskrēts, jo ar pavāru nav iespējams sarunāties, ir redzamas tikai viņa rokas.
Šāda izolācija no citiem cilvēkiem ir izveidota, lai klients koncentrētos ēšanas procesam, baudītu ēdienu klusumā, un nekas viņu nespētu iztraucēt. Ja klients vēlas ūdeni, rēķinu vai cita iemesla dēļ izsaukt pavāru, viņš to uzzīmē uz papīra un ar elektronisku pogu izsauc pavāru. Protams, mobilajiem telefonam ir jābūt izslēgtam.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.