Autors: Artis Spertāls
Avots: BalticTravelnews.com/smartertravel.com
Ir dažādi veidi kā cilvēki cenšas gūt emocijas - un īpaši adrenalīnu. Kāds peld ar haizivīm, kāds lec no klintīm, cits, savukārt, ēd lietas, kas var viņu nogalināt... Lūk piecas no pasaulē populārākajām lietām, ko cilvēki ēd - lai gan zina, ka tas var beigties ļoti ļoti slikti...
Fugu zivs
Reklāma
Tikai grams nepareizi pagatavotas Fugu zivs – un vari tikt paralizēts. Un tad… tad arī atvadīsies no šīs pasaules. Taču, pareizi pagatavota šī zivs ir neatkārtojami garda!
Esi gatavs riskēt? Atrodi licencētu šefpavāru, kas prot zivi pagatavot, atšķirot indīgās zivs daļas no ēdamajām – un uz priekšu! Šī delikatese vispopulārākā ir Japānā, bet zivi nomēģināt var arī Amerikas Savienotajās Valstīs.
Sannjaki jeb astoņkājis
Ja esi īstens sadists (un savā ziņā arī mazohists), tad noteikti tavā gaumē būs apēst dzīvu astoņkāji. Šai astoņkāju sugai tiek nocirstas kājas, kamēr tas vēl ir dzīvs – un tad tās tiek ēstas. Kamēr vēl tās kustas… Kur slēpjas bīstamība? Tajā, ka kājas vēl kustas – un tām vēl arvien ir darbojoši piesūcekņi – kas rada lielu iespējamību aizrīties. Tiek ziņots, ka šādā veidā Dienvidkorejā bojā iet aptuveni 6 cilvēki gadā…
Rūgtā manoika
Šis krūms, kura saknes ēd, aug Dienvidamerikā – un tas ir ļoti labs ogļhidrātu avots. Bet… tas ir arī ļoti labs cianīda avots – un tas gan nav ikdienas maltītē paredzēts, vai ne? Lai izdabūtu cianīdu ārā, sakne ir prasmīgi un pareizi jāmērcē un tad jāizžāvē – ja tas netiek darīts, tas ir pietiekami indīgs, lai nogalinātu cilvēku.
Lielā buļļuvarde
Ja kādreiz esi skatījies uz vardi un domājis “mmm, jā, tā varētu būt tik garda”, tad atceries – uzmanies no lielās buļļuvardes, kas ir sena Namībijas delikatese. Tomēr kā kaut kas, no kā jāuzmanās, var būt delikatese? Tas tāpēc, ka tā jāķer un jāgatavo pēc pārošanās sezonas – jeb pēc trešajām lietusgāzēm. Tad, kad varde ir pietiekami pieaugusi, lai sāktu varkšķēt. Ja ēdīsi to nepareizajā gada brīdī, vari nonākt līdz aknu bojājumiem.
Ackee augļi
Lai arī Ackee auglis ir Jamakais nacionālais auglis, tā dēļ ir miruši daudzi cilvēki. Īpatnība slēpjas tajā, ka to var tikai tad, kad viņš ir tiešām nogatavojies, savādāk auglis ir pilns ar ķīmisku vielu, kas neļauj organismam pārstrādāt glikozi un noved to aknās. Šo iemeslu dēļ, augli ar likumu ir aizlieguši eksportēt uz ASV un nobaudīt viņu var tikai konservos.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.