Dubaijas pērles: arhitektūra, kultūra un piedzīvojumi

Dubaijas pērles: arhitektūra, kultūra un piedzīvojumi

Dubaija, pilsēta tuksnesī, ir izaugusi par vienu no pasaules iespaidīgākajām metropolēm, piedāvājot tās viesiem ne tikai modernās arhitektūras brīnumus, bet arī bagātīgu kultūras mantojumu, neaizmirstamu iepirkšanās pieredzi un aktivitāšu daudzveidību. Ir neskaitāmi daudz iemeslu, vismaz reizi dzīvē apciemot Dubaiju. Šeit uzskaitīti galvenie.

Ikoniski orientieri

Neapšaubāmi, ikoniskākā un apmeklētākā apskates vieta ir “Burj Khalifa” debesskrāpis. Tā ir pasaulē augstākā celtne - ar saviem 828 metriem tā ir trīs reizes augstāka par slaveno Eifeļa torni Parīzē. Katru gadu to apmeklē gandrīz 17 miljoni tūristu. No šī arhitektūras brīnuma skatu laukuma var baudīt panorāmas skatu uz metropoli visā tās krāšņumā. Ieejas biļetes gan ir ieteicams iegādāties iepriekš internetā, lai izvairītos no garām rindām.

Dubaijas rāmis (Dubai Frame) ir vēl viena ikoniska būve, kas veidota milzīga attēla rāmja veidolā. Arī tas ir pasaules rekordists izmēra ziņā. Rāmja augstums ir 150,24 metri un platums ir 95,53 metri. No celtnes panorāmas logiem paveras iespaidīgs skats gan uz veco, gan jauno Dubaiju. Vienā pusē ir redzams pilsētas vēsturiskais rajons, bet otrā – dažādu ģeometrisku formu debesskrāpju mūsdienu panorāmā. Uzkāpjot uz skatu laukuma, var noķert adrenalīna pieplūdumu - stikla grīda reaģē uz kustību un kļūst caurspīdīga. Savukārt ēkas pirmajā stāvā ir moderns interaktīvais muzejs, kas iepazīstina ar emirāta vēsturi.

Nākotnes muzejs ir jauna atrakcija un Dubaijas lepnums. Muzejs ir inženierijas domu svētnīca, un tas ir iekļauts “National Geographic” 14 pasaules skaistāko muzeju sarakstā. Muzeja pastāvīgā ekspozīcija iepazīstina apmeklētājus ar iespējamām pārvērtībām, kas, pēc tās veidotāju domām, pasaulē notiks tuvāko 50 gadu laikā. Šeit skatāmas dažādas inovācijas, kuru mērķis ir uzlabot visas cilvēces dzīvi - no mākslīgā intelekta līdz paplašinātās realitātes tehnoloģijām. Biļetes uz šo muzeju gan arī ieteicams iegādāties iepriekš (pat vairākas nedēļas).

Visas trīs vietas ir lieliski piemērotas ideālu selfiju tveršanai uz Dubaijas fona.

Kultūras mantojums

Lai sajustu Dubaijas bagāto vēsturi, jādodas uz vēsturisko “Al Fahidi” rajonu, kas pazīstams arī kā “Al Bastakiya”. Tur, šauru ieliņu labirintos, būs iespēja iepazīt tradicionālo arhitektūru un apmeklēt virkni muzejus. Viens no tiem, “Dubaijas muzejs” (Dubai Museum), atrodas 200 gadus vecā fortā un iepazīstina apmeklētājus ar emirāta evolūciju no pieticīga zvejnieku ciemata līdz rosīgai mūsdienu metropolei, kāda tā ir šodien. Apkārtnē ir daudzas mākslas galerijas, autentiskas kafejnīcas un modes preču veikali. Šī ir patiesi apburoša vieta, ko noteikti ir vērts iepazīt.

Iepirkšanās paradīze

Dubaija piedāvā gan tradicionālos tirgus, gan ultramodernus luksusa iepirkšanās centrus.

Tiem, kas vēlas piedzīvot visplašāko piedāvājumu, noteikti jāieplāno pasaulē lielākā iepirkšanās centra “Dubai Mall” apmeklējumu. Tirdzniecības centrā ir vairāk nekā 1200 veikali un 150 restorāni. “Mall of the Emirates” piedāvā iepirkties 600 veikalos un baudīt ziemas priekus paviljonā “Ski Dubai”; “City Centre Mirdif” papildu lieliskām iepirkšanās iespējām piedāvā arī spēļu paviljonu “Magic Planet” un iespēju izbaudīt lidojuma sājutu “iFLY Dubai” paviljonā. Citi ievērojami centri ir “Ibn Battuta Mall”, “Marina Mall”, “Wafi Mall”, “City Walk”, “Nakheel Mall” un “Dubai Outlet Mall”, kas atrodas 20 km attālumā.

Lai izbaudītu tradicionālo tirdzniecību, vērts ir piedzīvot zelta tirgu (Gold Souk), garšvielu tirgu (Spice Souk) un tekstila tirgu (Textile Souk). Zelta tirgus apmeklējums būs žilbinošs piedzīvojums. Pat ja nav plānots veikt pirkumu, tirgus mirdzošā pārpilnība ir apmeklējuma vērta. Tekstila tirgū būs atrodami skaisti audumi visvisādos toņos un rakstos, savukārt garšvielu tirgus aizvedīs aromātu ceļojumā un būs lieliska vieta, kur iegādāties suvenīrus mājām. Tirdziņos gan jāatceras par kaulēšanos, atmetot jebkādu kautrību un ļaujoties naudas andelēšanas flirtam.

Safari un tuksnesis

Dubaija ir tuksness oāze, tāpēc, esot tur, ir vērts izbaudīt arī tuksnesi. Tā apciemojumam var izvēlēties dažāda ilguma un formāta safari braucienus, braukšanu ar smilšu dēļiem, izjādes ar kamieļiem vai vienkārši burvīga saulrieta vērošanu kāpās.

Dubaijas tuksneša saglabāšanas rezervāts (Dubai Desert Conservation Reserve), aizsargājama tuksneša ekosistēma, piedāvā mierīgāku un videi atbildīgāku pieredzi. Šī ir bīnišķīga vieta, kur gan baudīt tuksnesi, gan uzzināt par unikālo Arābijas tuksneša floru un faunu.

Pludmales

Dubaija lepojas ar skaisti koptām un gleznainām pludmalēm, kā arī ar kristāldzidri ziliem ūdeņiem.

Džumeiras pludmale (Jumeirah Beach) un palmas formā veidotā mākslīgā sala Palma Džumeiras (Palm Jumeirah) ir vienas no skaistākajām vietām piekrastē, no kurām paveras elpu aizraujošs skats uz Dubaijas sirreālo panorāmu. “Kite Beach” izceļas ar savu autentiskumu un sērfošanas iespējām.

Dubaijā ir daudz pludmales klubu, kur var baudīt gardas maltītes un atpūsties pludmalē. Piemēram, “Byron Bathers Club”, “Twiggy by La Cantine”, “Be Beach” vai ”White Beach”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
PAULA SUKATNIEKA MĀJAS “APSĪTES”  TAKA
Latvijas vīnogu tēvs – Pauls Sukatnieks – meistars, kas spēja pakļaut vīnogu, dienvidu saules mīluli. | Skatīt vairāk
Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. un 30. jūnijā Burtnieka centra laivu kanālā norisināsies tradicionālā Burtnieka Kausa izcīņa Ošu regatē 2024. | Skatīt vairāk
Ģimeņu diena Sajūtu parkā  Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Sestdien, 29. jūnijā, plkst. 12.00-15.00, aicinām uz piedzīvojumiem un aizraujošām nodarbēm bagātu dienu “Sajūtu parkā” Ģimeņu dienas ietvaros! | Skatīt vairāk
Mājas kafejnīcu dienas Veclaicenē 2024 Alūksnes TIC
Ļauj sev baudīt mieru, harmoniju, svaigu gaisu un malēniešu Pierobežas garšas Veclaicenē - 24.augustā | Skatīt vairāk
no 1.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.88044882sec.