Četri neaizmirstami pieturpunkti Ziltes salā Vācijā: ko nepalaist garām vasaras ceļojumā?

Četri neaizmirstami pieturpunkti Ziltes salā Vācijā: ko nepalaist garām vasaras ceļojumā?

Ziltes sala, kas atrodas Vācijas ziemeļos, pārsteidz ar tās sapņainajām ainavām un pludmalēm, apvienojot mieru un dabas skaistumu. Vasara patiešām ir vislabākais gadalaiks, kad turp doties, lai baudītu īpašu burvību un dažādas aktivitātes – no atpūtas pludmalē un romantiskiem saulrietu skatiem līdz austeru baudīšanai un Kampenas naktsdzīvei. DFDS ceļošanas eksperti apkopojuši četras aktivitātes Ziltē, ko pavisam noteikti ir vērts iekļaut savā ceļojuma plānā.

Ziltes pasaulslavenās pludmales un saulrieta baudīšana

Zilte ir slavena ar savām plašajām smilšu pludmalēm, kas stiepjas gar visu salas rietumu krastu. Vispopulārākā no tām ir Westerland pludmale, kur, īpaši vasaras sezonā, ļoti aktuāli ir ūdens sporta veidi. Šī pludmale ir pasaulslavens kaitesērfinga galamērķis – ar pastāvīgi stiprajiem vējiem, kristāldzidro ūdeni un satriecošām ainavām, kas kopumā nodrošina neaizmirstamu kaitsērfinga pieredzi.

Tāpat atpūtniekiem ir iespēja izbaudīt zeltaino saulrietu pie Ziemeļjūras krasta, atpūšoties autentiskajos, pītajos krēslos un baudot pikniku. Tomēr, ja vēlaties izbaudīt saulrietu izsmalcinātā atmosfērā, tad noteikti iesakām apmeklēt Sanisbar restorānu, kas pazīstams ar savu plašo vīnu klāstu kombinācijā ar romantisku gaisotni.

Ziltes apceļošana ar velosipēdu

Zilte piedāvā plašu veloceliņu tīklu, un brauciens ar velosipēdu ir lielisks veids, kā plašāk izpētīt šo skaisto salu. Velo tūri vislabāk uzsākt no Ziltes ziemeļu pilsētas Listas, lai apskatītu sarkanās klintis, kāpas un bākas. No Listas piekrastes varat turpināt ceļu līdz Vācijas tālākajam ziemeļu esošajam punktam – jūras ragam, kas ir gluži kā apbērts ar bākām. No šīs vietas ir iespējams saskatīt pat Dāniju, kas atrodas pāris jūdžu attālumā.

Brauciena laikā iesakām piestāt arī tradicionālajā un mājīgajā Dittmeier austeru restorānā, kurā pasniedz slaveno Sylter Royal, kas nāk no Vācijas vienīgās austeru fermas. Savukārt savu ceļojumu varat noslēgt ar Ellenbogen dabas rezervāta apmeklējumu, lai apskatītu tā stalto bāku, kas izmantota kā Martas vīna dārza atveidotāja 2010. gada filmā The Ghost Writer.

Klintis, namiņi un lauku ainavas: Ziltes ikonas

Zilte ir pazīstama ar tās skaistajām ainavām, govīm ganoties zaļajās pļavās, un ielām, kuras  ieskauj namiņi ar salmu jumtiem. Tā ir vieta, kur varat pastaigāties un pilnībā izbaudīt dabas klusumu, kas raksturīgs Ziltei. Turklāt salas piekrastē atrodas ievērojams dabas apskates objekts Rotes Kliff – stāva un dramatiska klintis, kas paver skatu no jauniem augstumiem.  

Ziltē vēl šobrīd ir saglabājušies tai raksturīgie mājokļi ar salmu jumtiem, tomēr māja, kas sniedz vislabāko ieskatu salas pagātnē ir Ziltes Altfriesisches Haus. Šis vēsturiskais mājoklis sniedz iespēju ielūkoties Ziltes agrīnajā dzīvē un uzzināt, kā frīzi šeit dzīvoja pirms vairāk nekā 300 gadiem.

Ja vēlaties pavadīt nakti kādā no autentiskajiem Ziltes namiņiem jūras krastā vai ar salmu jumtu, tos iespējams apskatīt naktsmāju rezervēšanas platformā Airbnb. Taču īpaša komforta un ekskluzivitātes cienītājiem Budersand viesnīca ir īstā vieta. Šī piecu zvaigžņu viesnīca piedāvā ne tikai izsmalcinātas naktsmītnes, bet arī Mišelina zvaigznes restorānu, SPA un golfa laukumu.

Viskija jūdze jeb naktsdzīve Kampenā

Pēc Ziltes salas izpētīšanas noteikti iesakām arī izbaudīt nakts dzīvi Kampenā – salas ballīšu sirdī. Kampenā esošā Strönwai iela ir pazīstama kā Viskija jūdze, jo tajā atrodas ievērojami daudz bāru un kafejnīcu, kurās varat izrauties no ikdienas, iepazīstot vietējo mūzikas kultūru. Iesakām sākt savu piedzīvojumu Dorfkrug bārā, kas apburs ar savu omulīgo atmosfēru, kā arī garantē iespēju iepazīties ar vietējajiem un sastapt citus ceļotājus.

Ceļš uz noslēpumaino Zilti

Ja plānojat ceļojumu uz šo noslēpumaino salu, tad pavisam noteikti DFDS prāmis ir ērtākais  veids, kā nokļūt Ziltē. DFDS prāmju pārvadātājs piedāvā regulārus maršrutus no Klaipēdas Lietuvā uz Ķīli Vācijā, ļaujot ceļotājiem baudīt ne vien jūras ceļojuma romantiku, bet arī darīt to komfortabli un ērti, izmantojot visas prāmja piedāvātās ērtības – restorānus, veikalus, kā arī burvīgu klāju, uz kura vērot Baltijas jūras saulrietus.

Turklāt braucienu uz Ziltes salu varat apvienot ar atpūtu Ķīlē, kas atrodas vien 2 stundu attālumā. Tāpēc, sākot ceļu uz Zilti, iesakām piestāt vēsturiskajā Schifffahrts jūras muzejā, veltīt stundu Ķīles Zooloģiskajā muzejā vai palutināt garšas kārpiņas ar gardiem vācu ēdieniem Flygge restorānā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.07.2024 - 27.07.2024 Dvietes saldējums svin 5 gadu jubileju! TAKA
27. jūlijā no pulksten 13.00 līdz 20.00 Dvietes saldējums svinēs 5 gadu jubileju! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 31.07.2024 Piedāvājumā viesnīca, restorāns, muzejs Atpūtas komplekss “Miķelis”
Uzturēšanās kopā ar mājdzīvniekiem iespējama tikai atsevišķos viesnīcas numuros. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 29.07.2024 Dodies garšu ceļojumā Latgalē Latgale.travel
Rēzeknes un Ludzas Mājas kafejnīcu dienas jau šajā nedēļas nogalē! | Skatīt vairāk
Tuvie Austrumi un Āfrika. Aviobiļetes Estravel Latvia
Aviobiļešu akcija: līdz 02.08. // Ceļošanas periods: 01.11.2024. - 31.03.2025. | Skatīt vairāk
no 259 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59116411sec.