Grieķijas sala Korfu no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo salu

Grieķijas sala Korfu no A līdz Z: kas jāzina, pošoties ceļojumā uz šo salu

Korfu, viena no gleznainākajām Grieķijas salām, ir īsts dārgums ceļotājiem, kas lūkojas pēc dabas skaistuma, vēsturiskām apskates vietām un autentiskas kultūras. Sala piedāvā elpu aizraujošus skatus uz zilo Jonijas jūru, smilšainas pludmales, kalnus, un gleznainus ciematus ar venēciešu arhitektūru. Tūroperators “Novatours” ir apkopojis būtiskākos faktus, kas noderēs tiem, kas plāno vai apsver ceļojumu uz daudzpusīgo Grieķijas salu Korfu.

Tā vien šķiet, ka Korfu spēj apmierināt ikviena ceļotāja vēlmes. Salas piekraste ir izraibināta ar lielākām vai mazākām kūrortpilsētām, kas vieniem piedāvā mierīgu un klusu, bet citiem aktīvu un greznu atpūtu. Mierīgā jūra dāvā neizsmeļamus ūdens priekus, bet kalni vilina ar apburošiem skatu laukumiem un pārgājienu takām. Ir vērts iepazīt Korfu!

Fakti, kurus vērts zināt

Valoda - grieķu.

Nauda - eiro.

Laika zona - Austrumeiropas vasaras laiks (vienlīdzīgs Latvijas laikam).

Cenas - maltīte vienai personai vidējas klases restorānā izmaksā aptuveni 25 EUR, kapučīno - aptuveni 3 EUR, 0.33 l tilpuma ūdens pudele - 0.55 EUR.

Dzeramnauda - apkalpošanas maksa restorānos, bāros un kafejnīcās nav iekļauta rēķinā, tādēļ, pateicībā par labu apkalpošanu, labais tonis ir atstāt dzeramnaudu aptuveni 10% apmērā no kopējās rēķina summas.

Lidojuma ilgums - aptuveni trīs stundas no Rīgas.

Ieceļošana

Latvijas pilsoņi un nepilsoņi var ieceļot Grieķijā bez vīzas, ja plānotais uzturēšanās laiks valstī nepārsniedz 90 dienas 180 dienu laikā.

Latvijas pilsoņi var ieceļot Grieķijā ar eID karti, savukārt nepilsoņiem ceļošanai ir nepieciešama pase.

Ceļojuma dokumentam jābūt derīgam līdz ceļojuma beigām.

Ko apskatīt

Korfu pilsēta - šī pilsēta ir kā liels, dzīvs muzejs. Iesoļojot vecpilsētā, uzreiz apbur venēciešu arhitektūras un šauru, bruģētu ieliņu pasaule. Ik uz soļa var baudīt skaistas baznīcas, krāšņas mājas ar balkoniem un jaukus, mazus veikaliņus.

Vecpilsētā ir 37 lūgšanu nami, visievērojamākais un svarīgākais no tiem ir Sv. Spiridona baznīca. Jau no tālienes ir saskatāms gaiši sārtais Veneciāņu stilā celtais baznīcas zvanu tornis, kas ir augstākais pilsētā.

Esot pilsētā, noteikti jāapskata arī cietoknis, kas ne tikai glabā vēstures stāstus, bet no tā augstumiem paveras elpu aizraujoši skati uz jūru un pilsētu.

Angelokastro - dēvēta arī par Enģeļu pils. Tās ir viduslaiku pilsdrupas, kas atrodas kalna virsotnē, no kurienes paveras neaizmirstami skati uz apkārtni. Šeit, augstu virs jūras līmeņa, jūtama senatnes elpa un viegli var iztēloties, kā tur reiz dzīvojuši bizantieši.

Peritrija - vissenākais salas ciems. Tas bija blīvi apdzīvots 14. gs., kad iedzīvotāji, baidoties no pirātu uzbrukumiem, pārcēlās tālāk no jūras, tuvāk kalniem. Tajā šobrīd ir 130 mājas, kas uzbūvētas ar rokām. Ne visas ir saglabājušās, daļa no tām tika atjaunotas, dažas vēl nedaudz atgādina drupas, taču šīs aizsargājamās teritorijas atmosfēra un unikālā ainava ir patiesi apburoša. Ciemats atrodas 400 m virs jūras līmeņa, no tā paveras satriecošs skats uz jūru (no vienas puses) un uz Pantokratora kalniem – no otras.

Kanoni pussala - viena no populārākajām apskates vietām Korfu salā, piedāvājot burvīgus skatus uz Pontikonisi (Peles salu). Tuvums Korfu starptautiskajai lidostai padara Kanoni par ideālu vietu lidmašīnu vērošanai, bet apkārtnes skaistās takas piedāvā lieliskas pārgājienu un pastaigu iespējas.

Paleokastritsa - viena no skaistākajām vietām Korfu salā, piedāvājot gleznainus līčus ar kristāldzidru ūdeni, kas ir ideāli piemēroti peldēšanai un snorkelēšanai. Apkārtne ir ideāla vieta pārgājieniem kalnos.

Ko nogaršot

Kumkvata liķieris – lai arī kumkvata jeb pundurapelsīna augļi garšo rūgti un pat sīvi, liķieris ir salds un gards.

Pastitsada – teļa vai gaiļa sautēta gaļa, ko pasniedz ar īpašu biezu makaronu veidu.

Sofrito –  sautēta teļa gaļa, ko pasniedz ar kartupeļu biezeni vai rīsiem.

Bourtheto – skorpiona zivs vai haizivs, kas pagatavota pikantā mērcē.

Savoro – sens jūrnieku ēdiens - marinēta, viegli cepta zivs.

Vasaras ceļojumu sezona uz apburošo Grieķijas salu Korfu ir jau sākusies un ilgs līdz pat oktobra sākumam. Laiks lūkoties pēc labākā piedāvājuma un posties ceļā!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.07.2024 - 28.07.2024 Tiņģeres dienas 2024 Talsu novada TIC
Uz radošām, skanīgām un muzikālām Tiņģeres dienām 26. un 27.jūlijā aicina Tiņģeres muiža. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.07.2024 - 27.07.2024 Koncertprogramma "TU un ES" TAKA
27. jūlijā pulksten 19.00 Dvietes estrādē ar koncertprogrammu "TU un ES" uzstāsies Viktors Zemgals un Beāte Meldere. | Skatīt vairāk
Mājas Kafejnīcu Dienas līdz 15.septembrim Lauku Ceļotājs
šogad Mājas kafejnīcu dienas pulcēs gardas ēšanas un ēst gatavošanas entuziastus visos Latvijas novados. Tās norisināsies gandrīz katru nedēļas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.37314105sec.