Aptauja: pasaules lielākais tūroperators «TUI» prognozē labu ceļošanas gadu 2025

Aptauja: pasaules lielākais tūroperators «TUI» prognozē labu ceļošanas gadu 2025

Pasaules lielākais tūroperators «TUI» veiktā aptaujā atklāj, kas ir aktuāls ceļotājiem un kādi jaunumi varētu noteikt nākamā gada ceļojumu tendences. 

Ceļotāji, kuri vēlas doties ceļojumā, bieži gūst iedvesmu no sociālajiem medijiem, piemēram, Instagram, YouTube un TikTok. Saskaņā ar tirgus pētījumu institūta «Appinio» veikto aptauju, ko pasūtījusi tūroperators «TUI», 69,3% respondentu norādīja, ka sociālajos medijos meklē idejas nākamajam atvaļinājumam. Vācijas populārākā sociālo mediju platforma, kuru izvēlējās 21,2% respondentu, ir YouTube.

Kādi ceļojumu jaunumi gaidāmi nākamajā gadā?

Pārskats:
    Ceļojumi ar ģimeni: Saskaņā ar aptauju 71,1% vāciešu ceļo kopā ar ģimeni, kur 16,3% respondentu norādīja, ka ģimenes draudzīgums ir ļoti svarīgs faktors. 17,8% aptaujāto ņem līdz vecvecākus.

    Ceļojumi vienatnē: «TUI» ziņo, ka ceļojumi vienatnē kļūst arvien populārāki. 17,2% vāciešu ceļo vieni – visbiežāk Eiropā (42%), Vācijā (19,5%) vai arī uz Āziju (10,5%). Aptuveni trešdaļai respondentu īpaši svarīga ir ceļojuma galamērķa drošība.

    Iekšzemes ceļojumi: Aptuveni ceturtā daļa vāciešu plāno ceļojumu iekšzemē. Vislielākais pieprasījums pēc iekšzemes ceļojumiem ir cilvēkiem no Brandenburgas, Saksijas-Anhaltes un Tīringenes. Populārākās galamērķi ir Baltijas jūra (40,1%), Ziemeļjūra (35,2%) un Bodena ezers (21,8%).

    Bleisure ceļojumi: Termins "Bleisure" apvieno angļu valodas vārdus "Business" (darbs) un "Leisure" (brīvais laiks), nozīmējot biznesa un brīvdienu kombināciju. Tas ir īpaši populārs ASV un iegūst aizvien lielāku nozīmi arī Vācijā.

    Astroloģija ceļojumu plānošanā: Aptuveni ceturtā daļa vāciešu (25,3%) uzskata, ka astroloģija ietekmē viņu ceļojumu plānošanu. Starp 18-44 gadiem šis skaits ir pat 29%, bet 45-65 gadu vecumā tas ir tikai 11%.

Aptaujā piedalījās 2000 cilvēku Vācijā no 2024.gada 17. līdz 22. maijam.

«TUI» gūst labumu no vāciešu ceļošanas vēlmes
«TUI Deutschland» Vācijas vadītājs Stefans Baumerts prognozē spēcīgu pieprasījumu nākamajā gadā, jo vāciešiem joprojām ir liela interese par ceļošanu. Viņš paziņoja, ka uzņēmums paplašina piedāvājumu lētiem ceļojumiem un pilsētu ekskursijām. 

2024.gada augustā «TUI» publicēja trešā ceturkšņa biznesa rezultātus. Viesnīcu bizness ar zīmoliem kā «Riu», «Tui Blue» un «Robinson» pēdējā laikā ir ievērojami pieaudzis, un arī kruīzu ceļojumi joprojām ir pieprasīti. Kopumā 5,8 miljoni klientu ceļoja līdz 2024. gada jūnija beigām – kas ir par 4% vairāk nekā pirms gada. Visbeidzot, uzņēmums apsteidza analītiķu ieņēmumu un peļņas prognozes.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Seniora veselībai Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Aicinām seniorus atrast laiku, lai parūpētos par savu veselību, atjaunotu spēkus un enerģiju medicīniskā personāla uzraudzībā. Gaidīsim Jūs KRC | Skatīt vairāk
no 480 EUR
Aviobiļetes kūrortu galamērķos Estravel Latvia
Pēdējā brīža piedāvājumi. Viesnīcas jautājiet Estravel Latvia ceļojumu konsultantam | Skatīt vairāk
no 49 EUR
Medumi aicina apmeklēt darbnīcas! TAKA
9. oktobrī plkst. 15.00, radošā darbnīca “Krāsainā svece”, 12+ | Skatīt vairāk
Programma Vesela mugura Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Tava mugura jau sen to ir pelnījusi! 7 dienas un 6 naktis programmā VESELA MUGURA Kūrorta rehabilitācijas centrā pie jūras - KRC "Jaunķemeri". | Skatīt vairāk
no 427 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51951599sec.