Video: Mehiko atklāta trešā gaisa trošu bānīša līnija

Video: Mehiko atklāta trešā gaisa trošu bānīša līnija

Meksikas galvaspilsētā Mehiko ir ātrāk un ērtāk pārvietoties ar trošu bānīti nekā ar autobusiem vai takšiem, tāpēc tagad ir atklāta trešā gaisa trošu līnija. Jaunās līnijas «Cablebús Línea 3» kabīnes kursē Meksikas galvaspilsētas dienvidrietumos starp apkaimēm Los Pinos un Vasco de Quiroga. 

Trošu ceļš ir 5,5 kilometrus garš, tam ir sešas stacijas un tas ved gar pilsētas parka ''Bosque de Chapultepec'' dienvidu pusi. Šis parks ir lielāks par Centrālo parku Ņujorkā un aizņem aptuveni 850 hektāru. Parks ir sadalīts četros sektoros, kur līdz šim tūristu un vietējo interesi piesaistīja pirmais parka sektors (Primera Sección) ar muzejiem, zooloģisko  un botānisko dārzu.

Tomēr tas drīz mainīsies, jo jaunais trošu ceļš padarīs citus parka sektorus pievilcīgākus. Jaunā trošu ceļa trase paver burvīgus pilsētas panorāmas skatus. 

Trošu ceļš gadā pārvadā 12 miljonus pasažieru, taču attīstot gaisa trošu līnijas, varētu palielināt šo skaitli līdz 36 miljoniem. Pilsētas iedzīvotājiem tas sniedz laika ietaupījumu: ja agrāk brauciens ar sabiedrisko transportu ilga apmēram 40 minūtes, tad ar trošu ceļu šo attālumu var veikt vairāk nekā 20 minūtēs.

Dienvidaustrumos pilsētā kursē 10,6 kilometrus gara līnija Nr.2 un ziemeļos ir 9,2 kilometrus gara līnija Nr.1. Abas tika atklātas 2021. gadā. Viena brauciena cena ir septiņi peso (aptuveni 30 centi) par vienu virzienu. Saskaņā ar vietējās tūrisma centrāles oficiālo mājaslapu gaisa trošu ceļu tūristi var izmantot ar Mexico City Metro karti, kas attiecas arī uz visiem citiem sabiedriskā transporta līdzekļiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aviobiļetes kūrortu galamērķos Estravel Latvia
Pēdējā brīža piedāvājumi. Viesnīcas jautājiet Estravel Latvia ceļojumu konsultantam | Skatīt vairāk
no 49 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.09.2024 - 30.09.2024 Rudens kolekcijas 50 outlet veikalos ViaJurmala
Apmeklē 50 outlet veikalus Via Jurmala Outlet Village un atklāj jaunās rudens kolekcijas – stilīgi apģērbi, aksesuāri un daudz kas cits par outlet | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.65350604sec.