Tbilisi noslēdzies samits «Ethnofest 2024»

Tbilisi noslēdzies samits «Ethnofest 2024»

Par tradīciju kļuvušais starptautiskais mākslas, glezniecības un dizaina samits "Ethnofest 2024" šogad norisinājās jau piekto gadu, bet tradīcija pulcināt māksliniekus ir kopš 2016.gada. Tā ir viena no lielākajām platformām Dienvidkaukāzā, kas apvieno dizainerus, māksliniekus un amatniekus, piedāvājot iespēju popularizēt savus darbus un zināšanas.

Samits ir krietni vairāk kā izstāde un tirdzniecība. Māksliniekiem tā ir iespēja prezentēt sevi, dibināt kontaktus, attīstīt biznesu, atrast klientus un viņiem dot pievienoto vērtību- izstāstīt par darbu tapšanu un filozofiju.

"Ethnofest" ideja- saglabāt un popularizēt Gruzijas kultūrmantojumu interesentiem, kuri meklē autentiskas, oriģinālas un kvalitatīvas lietas. Tā ir iespēja atrast savus meistarus no Gruzijas un citām valstīm. "Ethnofest" ir talanta svētki.

Samita laikā norisinājās vairākas meistarklases, piemēram, varēja redzēt, kā gruzīnu simboli atdzīvojas tekstilizstrādājumos. Krikhi katedrālē uz sienas gleznotais zieds tiek uzskatīts par dabas gadskārtu mūžīgo simbolu- piedzimšanu, dzīvību, nāvi un atdzimšanu. Grigols Dalakišvili no radošās darbnīcas "Igrika" prezentēja mūsdienu dizaina ar rokām apdrukātus galdautus un interjera aksesuārus, kuriem idejas smeltas seno gruzīnu rotu simbolos.

"Bamo" ir oriģinālas koka mājiņas- dizaina priekšmeti no dabīgiem materiāliem un videi draudzīgām krāsām. Koka izstrādājumi ir ne tikai dizainiski,  bet arī praktiski- tie var būt gan kā svečturi, gan kā grāmatu turētāji, gan gaumīga rotaļlieta bērniem. Giorgijs Dzaganašvili, "Bamo" īpašnieks, izgatavo arī eko rotaļlietas un eko mājiņas bērniem.

Šie ir daži piemēri "Ethnofest 2024" dalībniekiem. Vairāk informāciju iegūsti www.tbilisiethnofest.ge/en un "Ethnofest 2024" sociālo tīklu lapās.

"Ethnofest" rīkotājs ir Gruzijas mākslas un kultūras centrs (Georgian Arts&Culture centre GACC) sadarbībā ar Eiropas Savienību, kas ar dažādiem projektiem un iniciatīvām atbalsta mazos uzņēmumus un amatniekus, kuri palīdz saglabāt Gruzijas bagāto kultūru. "Ethnofest" ir viena no šādām ES atbalstītām iniciatīvām, kas apvieno dizainerus, amatniekus,  galerijas un uzņēmējus, rada unikālas sadarbības iespējas. Platforma ļauj dalībniekiem prezentēt savus darbus un sazināties tieši ar klientiem, savukārt, izstādes apmeklētājiem atrast savus meistarus.

"Ethnofest 2024" samitā piedalījās vairums meistaru no Gruzijas, bet arī meistari no Azerbaidžānas,  Kazahstānas, Nīderlandes,  Čehijas, Apvienotās Karalistes, pat no Brazīlijas.

Varbūt nākamajā "Ethnofest" samitā piedalīsies arī Latvija?

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padomā ir seminārs, sapulce vai pasākums? Pullman Riga Old Town
Pullman modernās konferenču telpas ir gatavas stilīgi un izsmalcināti uzņemt jūsu uzņēmumu. 🏢✨ Atklājiet mūsu iespējas. | Skatīt vairāk
Toma Rudzinska Akustiskais Kvartets Valmieras novada Tūrisma pārvalde
31.oktobra vakarā kultūrtelpā Akustika ar jaunā albuma prezentāciju uzstāsies Toma Rudzinska akustiskais kvartets. | Skatīt vairāk
20 EUR
Seniora veselībai Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Aicinām seniorus atrast laiku, lai parūpētos par savu veselību, atjaunotu spēkus un enerģiju medicīniskā personāla uzraudzībā. Gaidīsim Jūs KRC | Skatīt vairāk
no 480 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.09.2024 - 18.10.2024 Vasaras sezonas 2025 ceļojumi! Latvia Tours
🔥 Vasaras sezonas 2025 ceļojumu AGRĀ REZERVĒŠANA ir sākusies! 👉 Sāc plānot savu neaizmirstamo 2025.gada ceļojumu, jo labākās viesnīcas izķer | Skatīt vairāk
no 399 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.75715899sec.