Autors: Ilze Ozola
Avots: Related.dk
Turcija kļūst par vienu no aizraujošākajiem gastronomiskajiem galamērķiem Eiropā. Līdz ar MICHELIN ceļveža 2026 atlases paziņošanu, gardēžiem no Latvijas tagad ir vairāk iemeslu nekā jebkad agrāk plānot savu nākamo gastronomisko ceļojumu Turcijā.
Šis gads iezīmē vienu no lielākajām paplašināšanās reizēm Turcijas MICHELIN ceļveža vēsturē, — visā valstī tika pievienoti 54 jauni restorāni, ieskaitot arī pirmos Michelin balvu ieguvušos restorānus Kapadokijā, kas ir viens no Turcijas ikoniskākajiem un iemīļotākajiem ceļojumu reģioniem.
Reklāma

Tikai trīs stundu lidojuma attālumā no Rīgas Turcija tagad piedāvā Michelin līmeņa ēdināšanas pieredzi Stambulā, Izmirā, Bodrumā, Urlā un Kapadokijā.
Jaunas Michelin zvaigznes visā Turcijā
Viens jauns divzvaigžņu restorāns
Vino Locale (Izmira) — otrais restorāns Turcijā, kas ieguvis divas MICHELIN zvaigznes, piedāvā izsmalcinātu Egejas jūras tradicionālo un moderno pagatavošanas tehniku sajaukumu.
https://www.urlavinolocale.com
Trīs jauni vienas zvaigznes restorāni
• Revithia (Kapadokija) — reģiona pirmā Michelin zvaigzne, kas atdzīvina senās Anatolijas garšas satriecošā vēsturiskā vidē.
https://www.kayakapi.com/revithia
• Araf (Stambula) — mājīga uz uguns gatavotu ēdienu koncepcija; šefpavāri Kenans un Pinars Četinkaja no jauna atklāj tradicionālās receptes.
https://arafistanbul.com/
• Mezra Yalıkavak (Mugla/Bodrum) — sezonālās sastāvdaļās balstīta degustācijas ēdienkarte, ko iedvesmojusi Vidusjūras piekraste.
https://mezrayalikavak.com/lv
Pateicoties šiem papildinājumiem, Turcija tagad lepojas ar 15 restorāniem, kas apbalvoti ar vienu MICHELIN zvaigzni.
Jauni Bib Gourmand restorāni un Green Stars
2026. gada izlasē ir 16 jauni Bib Gourmand restorāni, kas tiek atzinīgi novērtēti par izcilu virtuvi par pieejamām cenām.
Pirmo reizi Kapadokija iekļauta ceļvedī ar pieciem Bib Gourmand restorāniem, to vidū:
Babayan Evi – apbalvots gan ar Bib Gourmand, gan Green Star balvām par ilgtspējību, tradicionālo ēdienu gatavošanu un dziļu cieņu pret vietējiem produktiem.
Četri jauni Michelin Green Star restorāni apbalvoti par ilgtspējības saistībām:
• TURK FATIH TUTAK (Stambula) https://turkft.com/
• Orfoz (Bodruma) https://www.orfoz.net/
• Teruar Urla (Izmiras reģions) https://www.teruarurla.com/restaurant/
• Babayan Evi (Kapadokija)
MICHELIN ceļvedis Turcijā 2026 — īsumā
• Divas zvaigznes: 2 restorāni (1 jauns)
• Viena zvaigzne: 15 restorāni (3 jauni)
• Bib Gourmand: 39 restorāni (16 jauni)
• Selected restorāni: 115 (38 jauni)
• Green Stars: 13 (4 jauni)
Lai iepazītos ar pilnu piedāvājumu, 171 restorāna saraksts, kas iekļauts MICHELIN ceļveža 2026. gada Turcijas izdevumā, ir pieejams šeit: https://guide.michelin.com/en/tr/restaurants
Plānojiet savu 2026. gada Michelin ceļojumu Turcijā
Kapadokijas pasakainās ainavas un Stambulas radošā virtuve, Bodrumas piekrastes greznība un Urlas un Izmiras vietējo produktu gastronomija — Turcija aicina Latvijas ceļotājus izpētīt tās godalgoto kulinārijas pasauli.
Ar tiešajiem lidojumiem no Rīgas sasniegt Turcijas kulinārijas reģionus nekad nav bijis tik vienkārši. Valsts piedāvā arī pieejamāku Michelin līmeņa ēdināšanas izvēli salīdzinājumā ar daudziem Rietumeiropas galamērķiem, padarot to pievilcīgu ceļotājiem, kas meklē augstākās klases pieredzi par pieejamām cenām. Michelin ceļojumā uz Turciju var viegli apvienot izsmalcinātu maltīti ar kultūru, labsajūtu, atpūtu pie jūras vai pat ziemas brīvdienām.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.