Autors: Travelnews.lv/The Times
Vai Jūs esiet pārliecināti, ka tas suši, ko Jūs ēdiet savā iemīļotajā restorānā ir tieši tāds, kādu gatavo japāņi? Iespējams ļoti drīz mēs to varēsim uzzināt, jo Japānas valdība ir izveidojusi speciālu ekspertu komisiju, kuri apmeklēs japāņu restorānus visā pasaulē un vērtēs pasniegtā ēdiena kvalitāti.
Komisija, kas strādās Japānas lauksaimniecības ministrijas paspārnē, meklēs visautentiskākos suši restorānus, vērtējot tos līdzīgi kā ar Michelin „zvaigznēm”. Pavāri šo ideju kritizē, jo pēc viņu uzskatiem, japāņu virtuve ir sasniegusi tādu popularitāti, ka japāņu restorānu apmeklētājiem ir pilnīgi vienalga cik autentisku ēdienu viņiem pasniedz. Ēdiens tiek mīlēts tieši tāds kāds tas ir. Taču pavāru kritika ir saprotama, jo stingrie eksperti nebūs priecīgi par vienu otru „gudrinieku”, kas gatavo suši no „lēta” rīsa šķirnes, kas nav piemērota un japāņu sojas mērces vietā pasniedz ķīniešu mērci.
Tie restorāni, kas pierādīs ekspertiem savu spēju gatavot klasiskos japāņu virtuves ēdienus (pēc visiem likumiem), iegūs tiesības demonstrēt savu autentiskumu ar speciālu emblēmu - ģerboni ar ēdienu kociņiem un sakuri zaru uz uzlecošas saules fona. Jāpāņu eksperti jau ir veikuši „eksamināciju” Bangkokas, Šanhajas un Taipei restorānos. Šogad viņiem ir plānots apmeklēt Londonu, Amsterdamu, Losandželosu un Parīzi.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.