Avots: Travelnews.lv/Spiegel.de
Francijas Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministrijas pārbaudē ir konstatēts, ka katra ceturtā ēdināšanas iestāde nepilda pilnā mērā higiēnas noteikumus. Ministrija pārbaudīja 9400 ēdināšanas uzņēmumus un 2 600 no tiem bija konstatēti būtiski higiēnas trūkumi. Lielākie pārkāpumi saistās ar vecu pārtikas preču lietošanu uzņēmumā, tualešu, virtuves telpu un darba apģērba tīrību. Pārtikas inspektori konfiscēja 30 tonnas pārtikas, kas bija jau nederīga lietošanai 550 uzņēmumos. Par ļoti lieliem pārkāpumiem 37 uzņēmumi tika slēgti.
Ministrija atzīmē, ka pagājušajā gada pārbaudē bija līdzīgs “pieķerto” uzņēmumu skaits, taču šogad ir konstatēts daudz lielāks nederīgās pārtikas daudzums uzņēmumos.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.