Avots: Travelnews.lv/Gazeta Wyborcza
Kaut arī Slovākija nevienam tā īsti neasociējas ar vīna ražošanu, vīndaru tradīcijas šeit ir ļoti senas. Par vīna ražošanu liecina arī fakts, ka Trnava pilsētai cauri vijas „Mazo Karpatu vīna ceļš”, kur 1629.gadā par vīnogu zādzību tika piespriests pat nāves sods. Saražotā dzēriena vērtība bija tik augsta, ka ar to varēja norēķināties arī par ārsta sniegtajiem pakalpojumiem.
Pēdējos gados attīstītais ekotūrisms ir veicinājis arī vīna tūrisma popularitāti Slovākijā. Interesanti, ka vīna degustatorus šeit viegli var atpazīt pēc vīna glāzēm, kas ir iekarinātas kaklā, kas arī nozīmē, ka viņiem tiek dota „caurlaide” uz visiem maija un novembra vīna svētkiem. Par 30 eiro var nodegustēt šo dzērienu cik vien sirds vēlas – iestādes ir atvērtas no pulksten 10:00 līdz 22:00.
Reklāma

"Mazo Karpatu vīna ceļš" netiek ieteikts tiem, kuri mīl ļoti daudz dzert, jo visu nosaka kvalitāte, nevis kvantitāte. Ceļotājiem tiek piedāvāts izvēlēties kādu no 100 vīndaru piedāvātajām sev tīkamajām vīnogu šķirņu ražotajiem vīniem. Jāatzīmē, ka slovāku vīna produkcijas kvalitāte neatpaliek no austriešu vīndaru ražojumiem. Kopējas vīna maršruta garums ir 40 kilometri, kur ceļotāji iegriežas Bratislavas, Pezinok, Modra un Trnavas vīna darītavās.
Sīkāka informācija: www.mvc.sk
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.