Autors: Ilze Salna
Avots: BalticTravelnews.com/Stern.de
Kā
eiropietim uzvesties pie galda Japānā, lai neapvainotu viesību saimniekus un
pārējos viesus? BalticTravelnews.com dalās ar dažiem padomiem, kas jāņem vērā,
ja esat ielūgts pie galda Japānā.
Ja jūs
ielūdzis japānis, jums jau jājūtas pagodinātam. Visbiežāk gan jūs neaicinās uz
mājām, bet drīzāk uz restorānu, taču arī šajā gadījumā pieklātos ierasties ar
nelielu dāvanu kā pateicību par ielūgumu. Jāatceras, ka dāvanu nedrīkst
iesaiņot baltā papīrā un arī pati dāvana nedrīkst būt balta: tāpat kā Ķīnā arī
Japānā baltā ir sēru krāsa. Savukārt dzeltenā simbolizē nodevību, tāpēc
jāizvairās arī no tās.
Ēšanas
starplaikos irbulīšus novietojiet uz paliktnīša līdzās šķīvim, bet nekādā
gadījumā ne šķērsām pāri šķīvim vai neatbalstiet uz servējamā šķīvja.
Vislielāko kļūdu pieļausiet, ja irbulīšus ieliksiet rīsu bļodiņā, - tie šādā
veidā atgādinās vīraka kociņus, kas tiek aizdedzināti mirušo piemiņai.
Atcerieties, ka japāņi paši sev nepapildina dzēriena glāzes! Jums jāapkalpo
tuvākais blakussēdētājs, kurš savukārt ielies dzērienu jums. Tomēr viena no
vissliktākajām lietām, ar ko varat aizvainot vakara saimniekus, ir deguna
slaucīšana pie galda. Ja tāda vajadzība ir, viesim jāatvainojas un jādodas uz tualeti.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.