Pēc restaurācijas tūristiem atkal atver Hefrēnas piramīdu

Atsākot ceļotājiem piedāvāt ekskursijas vienā no Gīzas piramīdām, Ēģiptes varas iestādes cer, ka beidzot izdosies atdzīvināt nīkuļojošo tūrisma industriju, kuru pamatīgi ietekmējusi 2011. gada sacelšanās valstī.

Ēģiptes Senlietu ministrs Muhameds Ibrahims publiski paziņojis ne tikai par Hefrēnas piramīdas, bet arī sešu citu seno kapeņu atvēršanu tūristiem. Ievērojamie tūrisma objekti piedzīvojuši ilgstošus renovācijas darbus.

"Esmu priecīgs paziņot par atkārtotu kapeņu atvēršanu – restaurācijas dēļ tūristiem tās bijušas slēgtas vairāk nekā 10 gadus," atzīst ministrs.

Par spīti viņa izteikumiem, ka Ēģipte šobrīd ir pietiekami droša ārzemju tūristiem, izplatījušās bažas, ka reģionā vēl joprojām ir nosliece uz iespējamiem spontāniem nemieriem.

137 metru augstā Hefrēnas, zināma arī kā Hafres piramīda, ir faraona Hafres atdusas vieta, kā arī otra lielākā no Gīzas piramīdām.

Restaurācijas projekts, kura ietvaros tika notīrītas un nostiprinātas kapeņu iekšējās sienas, kā arī veikti pasākumi seno uzrakstu un gleznojumu saglabāšanai, izmaksājis aptuveni četrus miljonus ASV dolāru. Piramīdās uzstādītas arī jaunas apgaismes un ventilācijas sistēmas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tūtisma rallijs Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Pievienojies unikālajam piedzīvojumam un piedalies pirmajā Dienvidkurzemes novada tūrisma rallijā! | Skatīt vairāk
no 20 EUR
Programma Vesela mugura Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Tava mugura jau sen to ir pelnījusi! 7 dienas un 6 naktis programmā VESELA MUGURA Kūrorta rehabilitācijas centrā pie jūras - KRC "Jaunķemeri". | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.09.2024 - 30.09.2024 Ekskursiju laiks Rēzeknē!  Rēzeknes pilsētas TIC
Gaisā jūtams rudens, tas nozīmē, ka ir laiks saplānot savu izzinošo ekskursiju Rēzeknē. Pilsēta Latgales sirdī piedāvā piedzīvot aizraujošu | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::8.13959408sec.