Nīderlandē 40 000 drosminieku uzstāda Jaungada peldēšanas rekordu

Organizatori atklāj, ka gadu mijā pie Ziemeļjūras krastiem pulcējušies rekordliels skaits cilvēku, lai sekotu tradīcijām Jaungada dienā nomēģināt ledus auksto ūdeni.

"Ševeningenā bija sastopami vismaz 10 000 peldētāju, bet visā Nīderlandē – 40 000, kas ir rekordliels skaits," atzīst tradicionālā pasākuma organizatoru pārstāve.

Ševeningena, kas ir viens no astoņiem Hāgas rajoniem, kļuva par galveno 102. ikgadējā peldēšanas pasākuma norises vietu. Liela daļa drosminieku ūdenī devās, nenovelkot Ziemassvētku cepurītes, turklāt visai pieticīgajā apģērbā bija saskatāma nacionālā oranžā krāsa. Masveida skrējienu Ziemeļjūrā pavadīja peldētāju kliedzieni un smiekli, bet ūdens temperatūra nepārsniedza astoņus grādus pēc Celsija skalas.

"Arī gaisa temperatūra bija ap astoņiem grādiem, bet komforta temperatūra vēja dēļ nepārsniedza nulle grādu," atzina preses pārstāve.

"Tā ir nedaudz neprātīga tradīcija. Katram nīderlandietim vismaz reizi mūžā būtu tam jāļaujas," stāsta kāds no rekorda cienīgā pasākuma dalībniekiem, kurš nu jau 11. Jauno gadu sagaidījis, uz brīdi iegremdējoties ledus aukstajā ūdenī.

Jāpiebilst, ka šāda tradīcija Nīderlandē ar katru gadu iemanto arvien lielāku popularitāti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Esi gatavs neaizmirstamiem piedzīvojumiem? Latvia Tours
Atklāj pasauli kopā ar saviem mīļajiem – eksotiskie piedāvājumi bērniem un pieaugušajiem! Atmiņas, kas paliks uz mūžu! | Skatīt vairāk
no 999 EUR
Nakts Velobums Liepājas reģiona TIB
27. septembris, solās būt īpaša, jo no pulksten 20 Liepājas ielas pārņems Nakts Velobums – velorogaininga sacensības, kas noslēgs aktīvo | Skatīt vairāk
Groziņu vakars ar UFO un draugiem Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11.oktobrī plkst.20.00 Kocēnu Kultūras namā groziņu vakars ar UFO un draugiem, DJ Japāni. | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.09.2024 - 30.09.2024 Ekskursiju laiks Rēzeknē!  Rēzeknes pilsētas TIC
Gaisā jūtams rudens, tas nozīmē, ka ir laiks saplānot savu izzinošo ekskursiju Rēzeknē. Pilsēta Latgales sirdī piedāvā piedzīvot aizraujošu | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.81254411sec.