Autors: Daiga Bazule/Alise Jeršova
Avots: BalticTravelnews.com/pro-goroda.ru
18. maijā, vienu reizi sezonā, Krievijā notiek festivāls "Restorānu diena", tā pat kā citur pasaulē. Ikviens interesents var atvērt restorānu, kafejnīcu, bāru vai kādu cita veida uzņēmumu tikai uz vienu dienu. Kāds to dara mājās, cits galerijā – varianti ir daudz un dažādi. Vienkārši jānāk klajā ar ideju... Šo akciju izdomāju pirmo reizi rīkot Somija.
Organizatori vēlējās norādīt uz likumdošanas kļūdām, kas kavē ēdināšanas uzņēmumu attīstību. Visbeidzot ideja pārtapa par festivālu, kas notiek reizi gadā jau visā pasaulē. Vienu dienu gadā cilvēki labprāt iejūtas oficiantu un šefpavāru ādā, tā priecējot ar saviem ēdieniem un dzērieniem.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.