Autors: Ina Romāne
Avots: Baltictravelnews.com/Spiegel.de
Brisele pieprasa Itālijas valdībai svītrot nosacījumu, ka siers var tikt izgatavots tikai no svaiga piena, jo tur siera gatavošanai drīkst izmantot tikai svaigu pienu. Tā vietā būtu jānosaka, ka var tikt atļauta arī sausā piena vai kondensētā piena izmantošana. Itālijā pretojas šim priekšlikumam. Daudzi iedzīvotāji parakstījuši petīciju valdībai. Taču tas varētu nebūt vienkārši. Cīņa par Pekorīno un Parmas sieru autentiskumu var būt arī veltīga.
Arī Francijas un Vācijas sieri ir briesmās
Arī Francijā un Vācijā nacionālā likumdošana gan neaizliedz piena pulvera izmantošanu sieru izgatavošanā, kā tas ir Itālijā, tomēr tā tiek ierobežota.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.