Vasara peldas jūrā pie Kapri

Tikai sezonas beigās, kad tūristu baru vairs nav, Kapri Neapoles līcī dziļi ieelpo. Piemērotākais laiks salas apmeklējumam ir tieši tagad – rudenī.

Oktobrim Kapri piemīt īpašs skaistums, bāros un restorānos sēž tikai daži tūristi. Tādēļ rudens Neapoles līča salā ir visskaistākais laiks. Septembrī un oktobrī debesis ir piesātināti zilas, gaiss ir patīkami silts (aptuveni 25 grādi), un jūrā vēl var peldēties. Viesnīcas un restorāni nav pārpildīti un ielās nav cilvēku pūļu.

Mūrus klāj ziedi, sulīgas vīģes nobriedušas vīģeskoku zaros, gatavojas olīvas, un vīns karājas violeto vīnogu ķekaros terasēs. Kapri rudenī ir bagātīgi devīga.

Kapri ir patīkami izstaigāt kājām. Taču nepilnus desmit kvadrātkilometru lielajā salā ceļi gandrīz nekad nav taisni, bet gan līkločos, kalnup un lejup. Vairāki ceļi var tik slēgti akmeņu nogruvumu dēļ.

Lielākais magnēts apmeklētājiem Kapri salā ir Zilā grota - la Grotta Azzurra. Tā ir tik slavena, cik pārējās grotas (to ir veselas 65) nepazīstamas, kā Grotta Meravigliosa (Brīnumainā grota), Grotta del Bove Marino (Jūrasgovs grota) un Grotta dell'Arsenale (Arsenāla grota). Ir ari Tumšā, Sarkanā un Baltā grota. Kapri ostā pulcējas mazas laivas, kurās var sēsties, lai apmeklētu grotas. Prāmji nodrošina satiksmi uz sauszemi.

Kapri tiešām ir daudz, ko redzēt, nobaudīt un piedzīvot.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Seniora veselībai Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Aicinām seniorus atrast laiku, lai parūpētos par savu veselību, atjaunotu spēkus un enerģiju medicīniskā personāla uzraudzībā. Gaidīsim Jūs KRC | Skatīt vairāk
no 480 EUR
Žakī Molāra un Fransuā Kornelū kvartets Valmieras novada Tūrisma pārvalde
13.oktobrī plkst.17.00 Valmieras Kultūras centra Mazajā zālē norisināsies Žakī Molāra un Fransuā Kornelū kvarteta (Francija) “ENTRE LES TERRES” | Skatīt vairāk
15 EUR
Nakts Velobums Liepājas reģiona TIB
27. septembris, solās būt īpaša, jo no pulksten 20 Liepājas ielas pārņems Nakts Velobums – velorogaininga sacensības, kas noslēgs aktīvo | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.29189801sec.