Autors: Santa Bivbāne
Avots: BalticTravelnews.com/lonelyplanet.com
Spānijā esošajā Larjohas provincē rada apvērsumu sarkanvīnu un rozā vīnu mīļotājiem, to vietā piedāvājot vīnu zilā krāsā. Tas radīts, izmantojot Larjohas, Kastīlijas-Lamančas un Leonas reģionā augušās vīnogas.
Vīnu radījis uzņēmums "GIK" un to prognozes lēš, ka pamatā vīnu iekāros jaunieši, šādā veidā radot jaunu apvērsumu iecienītāko vīnu starpā. Ražotāji ierosina: "Aizmirstiet visu, ko līdz šim esat zinājuši par vīnu. Aizmirstiet vīnziņu noslēpumus un pamēģiniet atvērt sevi jaunai garšai!"
Reklāma

Vīna zilā krāsa tiek iegūta no antocianīna (pigmenta, kas atrodas vīnogu miziņā) un indigo krāsu kombinācijas. Vīns satur arī saldinātāju, tomēr tam nepiemīt kalorijas. Pēc garšas zilais vīns līdzinās saldam baltvīnam, lai gan pagatavots no sarkano un balto vīnogu sajaukuma. Šobrīd to iespējams iegādāties 750 ml pudelē.
Spānija ir trešā pasaules lielākā vīna ražotājvalsts. Katrā ģeogrāfiskajā vietā ir ļoti atšķirīgs klimats, rezultātā sanāk ļoti atšķirīgi vīni. Lielākoties augsne ir mālaina un kaļķaina. Pārsvarā, Spānijā tiek ražoti sarkanvīni. Ļoti daudzas Spānijas vīnu darītavas savus vīnus iztur ilgāk par 5 gadiem.
Spānijas vīna tradīcijas ir vairāk kā 5000 gadus senas, taču pasaule spāņu vīnus iepazina pateicoties Heresam.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.