Lietuvas mūzikas festivālā «Jauns kā Viļņa» uzstāsies britu dziedātāja Rita Ora

Lietuvas mūzikas festivālā «Jauns kā Viļņa» uzstāsies britu dziedātāja Rita Ora

2024. gada 25. jūlijā Lietuvas galvaspilsētā Viļņā jau trešo gadu notiks festivāls “Jauns kā Viļņa”, kurā ar bezmaksas koncertu vienā no pilsētas lielākajām zaļajām zonām – Viņģa parkā (Vingio parkas) – uzstāsies britu popzvaigzne Rita Ora.

Viļņa savu dzimšanas dienu 25. jūlijā jau trešo gadu svin ar festivālu “Jauns kā Viļņa”, kas pērn piesaistīja rekordlielu apmeklētāju skaitu – 70 000, un organizatori cer uz līdzīgu atsaucību arī šogad. Viļņas 701. dzimšanas dienas programmā būs vēl vairāk koncertu, negaidītu viesu, sporta pasākumu, ilgtspējīgas izklaides un instalāciju, kā arī aktivitāšu senioriem un bērniem. Vienas dienas bezmaksas festivāls piedāvās eklektisku klasiskās mūzikas virtuozu sastāvu, tostarp Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra orķestri Ričarda Šumila vadībā un neparastus duetus, kā arī mūsdienu popmūzikas, roka un elektroniskās mūzikas izpildītājus. Šogad festivālā ir īpašs papildinājums – Jauniešu skatuve, uz kuras uzstāsies daudzas mūzikas grupas, tostarp Baltos Varnos, DJ Nevykele, Kabloonak, Katarsis, Kyla Vėjas!, Lukas Pilkauskas, Pijus Opera un Shower.

Koncerta kulminācija būs britu popzvaigznes Ritas Oras uzstāšanās. Kopš 2012. gada Rita Ora ir nostiprinājusi savu talantīgas vokālistes, aktrises un modes ikonas statusu. Viņas debijas albums “Ora” 2012. gadā ierindojās Apvienotās Karalistes albumu topa augšgalā, un tajā iekļauts hits “How We Do (Party)”. Nesen viņa paziņoja par atgriešanos uz skatuves pēc gandrīz trīs gadu pārtraukuma. Rita Ora ir pazīstama ar saviem enerģiskajiem priekšnesumiem, ar aizrautību un entuziasmu katrā dziesmā. Viņa ir sadarbojusies ar tādiem māksliniekiem kā Eds Šīrans (Ed Sheeran), Cardi B un citi.

“Festivāls “Jauns kā Viļņa” atspoguļo patieso Viļņas būtību: tas ir jauneklīgs, bet tajā pašā laikā piesaista cilvēkus ar dažādu mūzikas, kultūras un izklaides gaumi. Tas ir viens no vasaras gaidītākajiem pasākumiem, jo rada maģisku atmosfēru plaukstošajā Viņģa parka oāzē. Pilsētas dzimšanas dienas svinību laikā parks kļūst par dzīves centru, kas pulcē daudzas paaudzes un tautības: no bērniem līdz senioriem, no Viļņas iedzīvotājiem līdz mūzikas entuziastiem no Lietuvas reģioniem un viesiem no ārzemēm,” stāsta Viļņas oficiālās tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības aģentūras “Go Vilnius” vadītāja Dovile Aleksandravičiene.

Pasākums, kas, būdams atšķirīga mēroga, tomēr līdzinās tādiem slaveniem brīvdabas mūzikas festivāliem kā Glastonberijas festivāls (Glastonbury Festival), tika izveidots pirms trim gadiem kā ievads Viļņas 700. gadadienas svinībām 2023. gadā. Kopš tā laika Viļņa savu dzimšanas dienu svin divas reizes gadā: 25. janvārī, atzīmējot tās pirmo pieminēšanu vēstures liecībās, un 25. jūlijā, godinot pilsētas patronu Svēto Kristoforu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Aviobiļešu izpārdošana! SKY24.LV
Vairāk kā 50 galamērķi // ceļošanas periods līdz 31.05.2025. | Skatīt vairāk
no 69 EUR
50% kruīziem 2024. - 2026. gadā! Estravel Latvia
Nenokavējiet iespēju - 7 nakšu kruīzi Persijas līcī un Vidusjūrā // viss iekāluts ēdināšana // augstas klases serviss! | Skatīt vairāk
no 529 EUR
Autopalīdzība uz ceļa? ABCpolise.lv
Pērc to kopā ar OCTA polisi un dodies ceļā bez raizēm! | Skatīt vairāk
no 1.92 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.69787288sec.