Kauņa gaida ģimenes - aktīvās atpūtas cienītājas

Kauņa gaida ģimenes - aktīvās atpūtas cienītājas

Meklējat tūrisma galamērķi, kas piedāvā atpūtas iespējas visai ģimenei? Tādā gadījumā Kauņa Lietuvā ir ideāla izvēle! Pilsētā, divu upju satekā, ir daudz zaļu parku ar rotaļu laukumiem, gari veloceliņi, restorāni ar īpašām ēdienkartēm bērniem, un dažādas citas iestādes, kurās vienmēr ir padomāts par saviem visjaunākajiem apmeklētājiem.

Uz Kauņu Jūs varat atbraukt – kā jums labāk patīk. Ar mašīnu vai autobusu – tam nepieciešamas aptuveni trīs stundas, vai arī aptuveni četrās stundās - ar Viļņas vilcienu, kura maršruts pavisam nesen atkal ir savienojis mūsu valstis.

PIEDZĪVOJUMI ĀRPUS TELPĀM

Kauņas centrs atrodas ielejā, to ieskauj upes un pakalni . Pēc pastaigas pa Laisvės (Brīvības) bulvāri, saldējuma baudīšanas pie Angolo Italiano (šo saldējuma kafejnīcu jūs redzēsit jau pa gabalu – tur vienmēr ir rinda), vai foto sesijas pie Vitauta Lielā kara muzeja, ir pienācis laiks atvilkt elpu Vienybės (Vienības) laukumā.

Šajā plašajā laukumā pieejamas gan strūklakas, gan peldbaseini, gan rampas skrejriteņu un skrituļdēļu entuziastiem un, protams, daudz zaļumu. Ap laukumu izvietojušies restorāni un kafejnīcas, kur vecāki var priecāties, vērojot bērnu rotaļas uz terasēm. Visa ģimene var baudīt gardas pusdienas vai vakariņas burgeru vēstniecībā Goodman. Šeit jūs varat izklaidēties, sēžot pie viedā galda vai spēlējot restorāna piedāvātās spēles.

Pēc izklaidēm Vienības laukumā ir laiks ienirt Kauņas ielu mākslas pasaulē. Šeit jūs ieskaus ikoniski ielu mākslas objekti – Rozā zilonis, Zvaigžņu sējējs un citi. E.Ožeškienė ielā jūs atradīsit unikālo Kiemo jeb Pagalmu galeriju, kas nekad nebeidz pārsteigt ar jaunumiem un pavisam trakām idejām.

Jums noteikti jāredz arī Žaliakalnis (Zaļā kalna) mākslas rajons. Ja apmeklējat Kauņu kādā no darbdienām, kalnā jūs uzvedīs vēsturiskais funikulieris. Citās dienās jums nāksies kāpt pašam, un daudzās Kauņas kāpnes, kas paver arvien jaunus skatus uz krāšņo pilsētu un tās apkārtni, ir vēl viens jauks piedzīvojums. Piemēram, Kaukas kāpņu augšējā laukumā atrodas krāsainas strūklakas un, ja jums paveiksies, jūs varēsiet noklausīties arī pūtēju orķestra koncertu.

Žaliakalnis vienlaikus ir arī dabisks mežs – Ozolu parks un Lietuvas vecākais un lielākais zooloģiskais dārzs, kas nesen atvērts pēc rekonstrukcijas. Tagad tur aplūkojami ne tikai dzīvnieki, bet arī tuksnešiem vai džungļiem atbilstoši augi un to audzes.

Ikviens, kurš vēlas dziļāk iepazīt dabu, ir laipni gaidīts Vitauta Lielā universitātes botāniskajā dārzā. Tas piedāvā ne tikai ziedošu augu kolekciju, bet arī jaukus un pārsteidzošus atklājumus mazuļiem. Veco koku celmos un pie to saknēm mīt elfi. Skaties uzmanīgi, un tu ieraudzīsi viņu mājiņas – katra no tām ir vienreizēja, un katrai no tām ir stāsts par savu iemītnieku.

AKTĪVĀ ATPŪTA

Entuziasti aprēķinājuši, ka Kauņas veloceliņu kopējas garums ir aptuveni 140 km - tādēļ brauciens ar divriteni ir ideāls veids pilsētas iepazīšanai. Ja jums patīk lielāki attālumi, jūs varat doties uz gleznainajām Kauņas apkaimes kūrortpilsētām Kulautuvu vai Kačergini.

Ja riteņbraukšana jūs neinteresē, jūsu rīcībā vienmēr ir laivas – galu galā, Kauņa ir divu upju satekā dzimusi un uzaugusi pilsēta. Jūs varat noīrēt laivu apkārtnes pilsētiņās vai arī burāt Kauņas lagūnā. Kauņas Tūristu informācijas centrā pieejama visa informācija gan par maršrutiem gan par cenām.

Ūdens mīlētāji ir gaidīti Kauņas peldbaseinos – gan klasiskajā Girstutis, gan pavisam jaunajā Žalgiris Arena, baseinā, no kura panorāmas logiem paveras lieliska ainava.

Saulainās dienās dodieties vai nu uz Kauņas lagūnu, vai Lampėdžiai. Lampėdžiai ir populāra atpūtas vieta un peldvieta, un tur pat esošais veikborda parks un UNO piedzīvojumu parks mazajos kāpelētājos tiešām izraisa pastiprinātu interesi un aizrautību. UNO parkā ir veselas 5 nogāzes ar 100 atrakcijām - parka nogāžu kopējais garums pārsniedz 1.5 km!

Stilīgais veikborda parks Vanduo Marse, atrodas Kauņas pievārtē pie Babtai pilsētiņas, un tā ir kūrortam līdzīga vieta gan veikborda cienītājiem, gan tiem, kuriem šī izklaide ir vienaldzīga. Tur jūs atradīsit pieredzējušus trenerus visiem ģimenes locekļiem, lielisku restorānu, kā arī pludmali ar peldbaseinu.

Šīs brīvdienas var būt iespēja izmēģināt arī kaut ko jaunu. Boulder House klinšu kāpšanas centrs gaida gan iesācējus, gan pieredzējušus kāpējus. Šo nodarbi, kas nu ir arī olimpiskais sporta veids, varat sākt pavisam no nulles, vai arī uzlabot savas jau esošās prasmes!

Kartings ir lielisks veids, kā sadraudzēties ar riteņiem, ja esi vēl pārāk jauns, lai aizņemtos mammas vai tēta auto! Kartlandas ir papilnam bērniem paredzētu modeļu. Jūsu rīcībā vienmēr klāt būs arī instruktori bērniem.

KAD PIENĀCIS VAKARIŅU LAIKS

Pēc Kauņas piedzīvojumiem piepildītas un aktīvi pavadītas dienas pienācis laiks vēderpriekiem. Vispirms dosimies uz Spurginė, autentisku pīrādziņu ēstuvi Brīvības alejā, kas darbojas jau vairākus gadu desmitus, un kur laiks šķiet apstājies. Jau interjers vien ir pelnījis atsevišķu uzmanību,  taču ir vērts nogaršot arī pašus biezpiena pončikus.

Ģimenes labprāt piestāj arī picērijā Jurgis ir Drakonas – ēdiens ir veselīgs, un katram tur atradīsies savs darāmais. Talutti, ķēde, kuras iestādes izkaisītas pa visu pilsētu, piedāvā bezgalīgu garšu daudzveidību no visas pasaules, un ēdiens ir garšīgs un fotogēnisks. Bet, ja māc ilgas pēc vecmāmiņas virtuves, tad jums jādodas uz Višta puode restorānu.

Interesantas un garšīgas pusdienas un vakariņas var atrast arī ārpus pilsētas centra. Vilijampolė iesakām apmeklēt pārtikas furgoniem pārpildīto Brasta laukumu. Nedaudz tālāk šajā pašā rajonā trīs trolejbusi kļuvuši par kafejnīcu ar skatuvi dzīvajai mūzikai. Šīs vietas nosaukums ir  14 stotelė.

Mēs jau minējām Angolo Italiano, bet ja esat Kauņā ne pirmo reizi, ieteicams apmeklēt arī citas saldējuma kafejnīcas, kas slavenas ar savu kvalitāti un garšu, piemēram, divu māsu dibinātās Archie's Gelato un Ledainė. Burbuļtējas vai matcha latte baudīšanai arī ir pieejamas dažādas iespējas. Vēl vairāk ieteikumu pusdienām visai ģimenei atrodami īpašajās ģimenēm paredzētajās It’s Kaunastic sērijas kartēs, lietuviešu valodā sauktas Kaukutis.

Ģimenei draudzīgās Kaukutis kartes papīra versiju var saņemt, ierodoties Kauņā, un pirms ceļojuma iespējams izpētīt arī digitālo versiju. Tas, protams, ir apmeklējuma vērts – Kauņas tūrisma informācijas centrā, , kamēr jūs pērkat suvenīrus, bērni var paši izkrāsot papīra karti.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Džerbas sala - Vai Tu zini, kur tā ir? Estravel Latvia
Vai zini, cik skaista ir tā? // 7 naktis, viss iekļauts, lidojums no Minhenes // Pagarini vasaru! | Skatīt vairāk
no 582 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 21.07.2024 Jaunmoku pils Dārza svētkos - SHIPSEA  Jaunmoku pils
Dārza svētkus Jaunmoku pilī 21.jūlijā ar vērienīgu koncertu pl.18.00 noslēgs SHIPSEA. | Skatīt vairāk
no 25 EUR
Speciālais piedāvājums Foto mīļiem! Estravel Latvia
Somijas daba // 9 naktis naktsmītnē atbilstoši izvēlētajam, pilna pansija, transfēri un piekļuve skatu torņiem un slēpņiem | Skatīt vairāk
no 3480 EUR
Alūksnes pilsētas svētki Alūksnes TIC
Jau augusta pirmajā nedēļā gaidītākais pasākums šajā vasarā - Alūksnes pilsētas svētki | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7014091sec.