Labākais un interesantākais: Kas noteikti jāpiedzīvo Kauņā

Labākais un interesantākais: Kas noteikti jāpiedzīvo Kauņā

“Jūs neesat bijis Kauņā, ja…” – ticiet, ka ir daudz variantu, kā pabeigt šo teikumu. Sarunāt tikšanos pie strūklakas Brīvības (Laisvės) alejā, apmeklēt “Žalgira” basketbola spēli, pastāvēt rindā Spurginė pončiku bodītē, paklaiņot pa Ažuolinas parku un pavērot tīģeri zoodārzā – jau veseli pieci piedāvājumi. Cik no šiem Kauņā obligāti veicamajiem uzdevumiem jūs varat paveikt vienā garā nedēļas nogalē? Izaiciniet sevi un pēc tam, kad būsiet izpildījuši visu turpmāk uzskaitīto, satiksimies. -  jā, jā, - tur - pie strūklakas Brīvības alejā.

Uz Kauņu Jūs varat atbraukt – kā jums labāk patīk. Ar mašīnu vai autobusu – tam nepieciešamas aptuveni trīs stundas, vai arī aptuveni četrās stundās - ar Viļņas vilcienu, kura maršruts pavisam nesen atkal ir savienojis mūsu valstis.

KAUŅAS PILS UN SANTAKA PARKS

Par mūsu pilsētas diženo vēsturi atgādina XIV gadsimtā būvētās pils tornis, ar kura apmeklējumi daudzi sāk iepazīšanos ar Kauņu. Vēstures stāsta romantiskā līnija izlasāma ceļā uz Santakas parku -- pie Nemunas un Neris upju satekas – runā, ka tieši šeit reiz viss arī sākās...

KAUŅAS RĀTSNAMS

Kas tik nav noticis šajā ēkā, kas ilgu laiku bija pilsētas galvenā būve. Tā kalpoja gan kā cietums, gan kā mācību vieta arhitektūras fakultātes studentiem… Bet no 12. jūlija nupat restaurētais “Baltais balodītis” atkal ir atgriezies apmeklētāko vietu topā. Rātsnamā jūs laipni sagaidīs arī tūrisma informācijas centra Kaunas IN speciālisti.

ALEKSOTAS FUNIKULIERIS UN PILSĒTAS PANORĀMA

No šīs vietas pilsētas panorāmu apbrīnoja arī pats Čurļonis, kurš no savas izstādes aizbēga kopā ar savu nākamo sievu Sofiju. Kāpēc lai jūs to nedarītu? Šķērsojiet Aleksotas tiltu, sēdieties vēsturiskajā funikulierī un dodieties augšā uz skatu laukumu, kur var pat paklausīties mūziku. Šeit taču mācās jaunie talanti.

VIĻŅAS IELA (VILNIAUS G.)

Šajā ielā var pavadīt visu dienu! Pierakstiet: sātīgas vēlās brokastis Holy Donut, intensīva iepazīšanās ar Lietuvas Republikas prezidentūras vēsturi, garāmgājēju vērošana daudzskaitlīgās kafejnīcu terasēs, Hanzas laiku ēkas, suvenīru medības, muzeji, bāri un galerijas, kas paslēpušās blakus esošajās ieliņās, ielu māksla, Kauņas katedrāle, rātsnams, mūzikas skaņas, kas plūst no OLDMAN Kaunas pagalma , kas paslēpies aiz rātsnama…

IELU GALERIJA

Mākslinieks Vitjanis Jakas, kurš uz šo namu šajā pagalmā pārcēlās pirms vairāk nekā desmit gadiem, pamanīja, ka kaimiņi ir viens no otra attālinājušies un aizmirsuši par pagalma kopīgo pagātni. V. Jakas sāka uz sienām pārlikt šajā pagalmā dzīvojušo ebreju ģimeņu fotogrāfijas ,. Šī aktivitāte ir guvusi plašu atbalstu, pagalms ir kļuvis par sabiedrības vērtību, un tā stūrīši tiek regulāri aizpildīti ar jauniem mākslinieciskiem akcentiem.

BRĪVĪBAS ALEJA

Izdzeriet tasīti kafijas vai glāzi sulas kādā no populārajām vietām katedrāles tuvumā, un dodieties pastaigā pa vienu no mūs garākajām pastaigu ielām. Jau vairāk kā simt gadu to sauc par Brīvības aleju, bet tās vēsture aizsākās vēl senāk - cara laikos. Mūsdienās Brīvības alejā un tās apkārtnē jūs atradīsiet vislielākos teātrus, Michelin reitingā iekļautus restorānus, visdažādākajos veidos pagatavotu kafiju, varēsiet iegādāties modernas lietas un vērot stilīgos Kauņas iedzīvotājus un viņu lolojumus.

ZINĀTNES SALA

Jau pirms atklāšanas šis unikālais zinātnes popularizēšanas centrs kļuva par vienu no “instagramīgākajiem” objektiem Kauņā. Un nav brīnums – šī ēka, kas šķietami izaugusi no Nemunas salas -tās ultra moderās formas atbilst visiem skaista kadra izveides kritērijiem. Ar nepacietību gaidām, kad varēsim iegrimt ekspozīcijā un, tēlaini runājot, apmesties uz salas – šeit norit basketbola spēles, ir baseins, muzejs – kas gan vairāk būtu nepieciešams?

ARĒNA “ŽALGIRIS”

... Tātad, parunāsim par basketbolu. Iedomājieties – vien pirms 15 gadiem Kauņā nebija arēnas… visi “Žalgira” fani centās satilpt vecajā zālē. Tagad biļetes uz gandrīz visām Eirolīgas spēlēm tiek izpārdotas jau krietnu laiku pirms pasākuma, zaļi-baltā līdzjutēju armija tiek uzskatīta par vienu no lojālākajām Eiropā, bet basketbols… Tikai tad, ja esat apmeklējis "Žalgira" spēli, jūs varat teikt, ka esat bijis Kauņā!!!. Pie reizes - pirms vai pēc spēles, varēsiet nopeldēties šeit esošajā olimpiskajā peldbaseinā, kur trenējas arī mūsu čempioni.

ART DECO MUZEJS UN AMSTERDAMAS SKOLAS MUZEJS

2023. gada septembrī visu pasauli un pašu Lietuvu aplidoja vēsts – Kauņas modernisms iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā! Ja jūs vēl neesat paspējis iepazīties ar šo arhitektūras un sociālo fenomenu, iesakām to sākt ar divu vietu apmeklējumu, un proti: populāriem privātajiem muzejiem, kurus dibinājuši Karolis Banis un Petras Gaidamavičjus. Tūkstošiem Art Deco muzeja un Amsterdamas skolu muzeja apmeklētāju ir viņiem pateicīgi par patieso iniciatīvu, koncentrētību un ekskursiju laikā sniegto autentisko pieredzi.

M. K. ČURĻOŅA NACIONĀLAIS MĀKSLAS MUZEJS UN VĪTAUTA LIELĀ KARA MUZEJS

Par Kauņas modernisma kroni dēvētajā ēkā atrodas divi muzeji, kas dibināti pirms vairāk nekā simt gadiem. Tie ir ne tikai pašas pilsētas un vietējās kopienas kultūras svarīga daļa, bet ir arī nozīmīgi viesai Lietuvai kopumā. Pirmajā aplūkosim ne tikai mūsu izcilā simbolista M. K. Čurļoņa daiļradi, bet arī tautas meistaru mantojumu, modernās mākslas paraugus, skatīsim nemitīgi mainīgās izstādes. Vītauta Lielā Kara muzejs – tās ir simtiem interesantu pieturvietu, sākot no autentiskām “Lituanica” lidmašīnas atlūzām, līdz miniatūram partizānu bunkuram. Pēc abu muzeju apmeklējuma – atpūtieties rosīgajā Vienotības laukumā. Varbūt pat izdosies noklausīties kādu koncertu, piemēram, kariljona?

AUGŠĀMCELŠANĀS BAZILIKA AR PILSĒTAS PANORĀMU UN ŽALIAKALNIO FUNIKULIERIS

Modernistiskas formas baznīca ir neatkarīgās Lietuvas simbols, kurai nācās gaidīt savu zelta laikmetu, jo no uzcelšanas brīža līdz ēkas iesvētīšanai pagāja septiņi gadu desmiti. Padomju okupācijas laikā nepabeigtajā baznīcā darbojās radio rūpnīca. Pēc neatkarības atjaunošanas baznīca tika atdota ticīgajiem. No bazilikas terases paveras 360 grādu Kauņas panorāma, un patīkamākais veids, kā nokļūt no centra uz šo ikonisko vietu Žaliakalnio rajonā, ir izbraukt ar veco funikulieri – tas aizņems tikai minūti.

PAŽAISLE

Pažaisles baznīcas un klostera ansamblis ir viens no spilgtākajiem un skaistākajiem arhitektūras šedevriem nobrieduša baroka stilā. To apbrīno ne tikai arhitektūras lietpratēji un svētceļnieki, bet arī rakstnieki, filmu veidotāji un pat kino zvaigznes. Šobrīd klosterī dzīvo un par to rūpējas Svētā Kazimera māsu kongregācija. Šeit atrodas Sakrālais muzejs un Michelin sarakstā iekļautais Monte Pacis komplekss. Tās teritorijā notiek lieli koncerti “Pažaisles” mūzikas festivāla ietvaros. Turklāt 2020. gadā Pažaisles baznīcas un klostera ansamblis tika izvēlēts par labāko filmēšanas vietu Eiropā – šeit tika filmēts seriāls "Katrīna Lielā".

IX FORTA MEMORIĀLS

Kauņas cietokšņa modernizētāko fortu, kas tika pabeigts tieši pirms Pirmā pasaules kara, droši vien lieliski zina visi, kas braukuši pa A1 trasi. No tā redzams iespaidīga izmēra 1984. gadā celtais monuments nacisma upuru piemiņai (skulptors A. Ambraziūnas, arhitekti G. Baravikas un V. Vielius, mākslinieks K. Morkunas). Šis objekts ir obligāti jāapmeklē. Netālu no memoriāla apmeklējiet arī iespaidīgo Kristiana Boltanska instalāciju, bet pašā fortā – muzeja aktuālās ekspozīcijas.

LAMPĒDŽU EZERS

Šī ezera krastus vasarā pat darba dienās piepilda daudz atpūtnieku, kuri ne tikai peldas, bet arī izmēģina dažādas izklaides. UNO piedzīvojumu parks, viena no garākajām veikborda trasēm Eiropā, ūdens tramplīni, pludmales bārs – viss ir jūsu rīcībā.

PAŅEMŪNES PRIEŽU SILS

Kauņas iedzīvotājiem patīk atpūsties pie upītēm. Piemēram, uz Nemunu ir patīkami skatīties pēc garas pastaigas pa Paņemūnes priežu silu. Pludmalē jūs gaidīs populārā picērija Ipanema. Ja tās nebūtu, jūs justos gluži kā starpkaru periodā, kad Paņemūnē pulcējās Pagaidu galvaspilsētas elite. Šeit pavadītais laiks var būt īss atelpas brīdis starp darbiem, sporta treniņu vai īstu pārgājienu.

VĪTAUTA DIŽĀ UNIVERSITĀTES BOTĀNISKAIS DĀRZS

Simtgadīgais dārzs atrodas senas muižas teritorijā – jau tas vien mudina to apmeklēt. Rozes, tulpes, dālijas, Lietuvas pirmatnējo mežu mantojums, eksotiska oranžērija, īpaši interesantas ir mazās feju mājiņas... Vītauta Dižā Universitātes botāniskais dārzs ir atvērts cauru gadu un katru mēnesi priecē ar aizvien jauniem dabas akcentiem. Labos laikapstākļos šeit skan dažādu žanru mūzika, notiek dzejas vakari un daudz citu pasākumu (piemēram, "Smaržu nakts"), kuros dabas izpēte harmoniski sasaucas ar mākslu un kultūru.

Plašāku informāciju par populārākajām apmeklējuma vietām Kauņā, tikai vietējiem iedzīvotājiem zināmiem noslēpumiem un sezonas aktualitātēm atradīsiet Kaunas IN tūrisma informācijas centrā, kas atrodas Laisvės al. 36 un Rotušės a. 15.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Skolēnu Rudens brīvlaiks Ēģiptē Estravel Latvia
Ģimenes ceļojums neaizmirstamam brīvlaikam! Agrā rezervēšana, izdevīgi nosacījumi | Skatīt vairāk
no 566 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.07.2024 - 29.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Džerbas sala - Vai Tu zini, kur tā ir? Estravel Latvia
Vai zini, cik skaista ir tā? // 7 naktis, viss iekļauts, lidojums no Minhenes // Pagarini vasaru! | Skatīt vairāk
no 582 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.07.2024 - 30.07.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54364586sec.