Viļņas 701. dzimšanas dienas svinības: Rita Ora un tūkstošiem svinētāju muzikālā talantu parādē Viņģa parkā

Viļņas 701. dzimšanas dienas svinības: Rita Ora un tūkstošiem svinētāju muzikālā talantu parādē Viņģa parkā

Viļņas 701. dzimšanas diena 2024. gada 25. jūlijā tika aizvadīta ar slaveniem lietuviešu duetiem un simfonisko orķestri, mūsdienīgiem mūzikas priekšnesumiem un Ritas Oras uzstāšanos festivālā “Jauns kā Viļņa”. Festivāls pirmo reizi ieskandināja Viļņu 2022. gadā ar 45 000 apmeklētāju no Lietuvas un kaimiņvalstīm, bet pagājušajā gadā apmeklētāju skaits bija rekordliels – 73 000. Arī šogad Viļņas svētkus svinēja vairāki tūkstoši mūzikas baudītāju.

“Jau trešo gadu pēc kārtas festivāls “Jauns kā Viļņa” Viņģa parkā uzņēma tūkstošiem galvaspilsētas iedzīvotāju un pilsētas viesu. Šādi pasākumi mūsu pilsētai ir ārkārtīgi svarīgi – tie ne tikai atspoguļo pilsētas garu un ļauj cilvēkiem svinēt savu pilsētu, bet arī palīdz piesaistīt ārvalstu viesu uzmanību, mudinot viņus apmeklēt Viļņu," sacīja Viļņas mērs Valdas Benkunskas.

Visi svētki, tostarp britu popmūzikas sensācijas Ritas Oras koncerts, bija bez maksas. Ritas Oras koncerts bija viena no retajām viņas uzstāšanās reizēm pēc atgriešanās no trīs gadu pārtraukuma.

Uz galvenās skatuves uzstājās Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra simfoniskais orķestris ar starptautisku atzinību guvušiem solistiem, tostarp Londonas Karaliskās Koventgārdena operas solisti Gabrielė Kupšytė, neseno Cīrihes operas Starptautiskās operas studijas absolventi Lina Dambrauskaitė un Merūnas Vitulskis, kurš guvis atzinību izrādēs “Madama Butterfly” Lilles operā Francijā un “La Traviata” Bilbao Karaliskajā operā.

Šī gada svinībās tika ieviests arī jauns festivāla papildinājums – Jauniešu skatuve, kuras mērķis ir iepazīstināt ar Lietuvas mūziķiem un izgaismot jaunos talantus. Jaunas skaņas uz skatuves ienesa tādi dueti kā Baltos varnos, Kyla vėjas!, Superkoloritas, izpildītāji Lukas Pilkauskas, Pijus Opera, Kabloonak, DJ Nevykele un tādas grupas kā Katarsis un Shower.

Arī šogad festivāls piedāvāja daudzveidīgu programmu, kurā muzicēja unikāli mūsdienu lietuviešu popa, roka un elektroniskās mūzikas dueti ar Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra simfonisko orķestri, ritma grupu un pūtēju orķestri “Vilnius JJ Ensemble”. Šā gada Lietuvas Eirovīzijas pārstāvis Silvestrs Belts prezentēja pārsteidzošu jaunu priekšnesumu.

Svētkos koncertēja arī Jazzu un Giedrė, Garbanotas un Monika Pundziūtė-Monique, Nombeko Augustė un Vaidotas Valiukevičius no The Roop, Džiugas Širvys no jautì un Inga Jankauskaitė, Aistė Smilgevičiūtė un Giedrius Širka no Golden Parazyth, Jurga Šeduikytė un Gamka,  Maksas Melmanas no Biplan un  Rokas Yan.

Festivāla organizatori piedāvāja arī virkni ar mūziku nesaistītu aktivitāšu. Septiņus kilometrus garš pārgājiens no Viņģa parka līdz TV tornim Žvėrynas sniedza apmeklētājiem plašas aktīvās atpūtas iespējas. Turklāt, gaidot muzikālus priekšnesumus, festivāla apmeklētāji varēja atklāt jaunas grāmatas mobilajā bibliotēkā. “Redzot ģimenes, pārus un visu vecumu cilvēkus kopā dejojam un draugus dalāmies smieklos zem vasaras debesīm, es izjutu dziļu lepnumu par mūsu pilsētu. Šādi brīži atbalsojas vēl ilgi pēc tam, kad mūzika izskanējusi,” pauž “Go Vilnius” izpilddirektore Dovilė Aleksandravičienė.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.07.2024 - 03.08.2024 Liepājas skaņas Rundāles pilī 3.augustā Bauskas TIC
Rundāles pils aicina uz ikgadējo Liepājas nacionālā simfoniskā orķestra koncertu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.07.2024 - 30.07.2024 Valmieras dzimšanas dienā – rogainings Valmieras novada Tūrisma pārvalde
28.jūlijā no plkst. 11.00 ar sacensību centru Jāņa Daliņa stadionā norisināsies svētku rogainings! Visa svētku programma – valmierasvin.lv. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.07.2024 - 04.08.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.07.2024 - 03.08.2024 3. augustā "Iepazīsti Sendvieti!"  TAKA
3. augustā pulksten 14.00 pie Dvietes muižas ēkas iepazīsim Sendvietes vērturi, apskatīsim noslēpumaino "Akāciju" pagrabu un baudīsim M. Fogelmanes | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57136512sec.