Autors: Kristīne Indriksone
Avots: BalticTravelnews.com/Welt.de
18. gadsimtā tēja kļuva par populārāko dzērienu Lielbritānijā, tā apsteidzot alu un džinu. Līdz pat mūsdienām tējas dzeršana ir cieši iesakņojusies pēcpusdienas tradīcija britu dzīvesveidā. Šikās Londonas viesnīcās, piemēram, Ritz Hotel, rezervācijas tējas laikam bieži tiek pieņemtas pat nedēļām uz priekšu.
Tējas popularitāte Lielbritānijā gan nav radusies tikai pašu britu dēļ - tējas maisiņu izgudroja Ņujorkas tējas tirgotājs Tomass Salivans, kas pirmais pasniedza tēju mazos zīda maisiņos. Arī britu tējkannu ieviesa ārzemnieki - brāļi Ēleri, podnieki no Nīderlandes, uzsāka tējkannu ražošanu Anglijas grāfistē Stafordšīrā.
Neskatoties uz to, pēcpusdienas tēja ar cepumiem scones, sendvičiem un small talk ir kas ļoti britisks. Viena nedēļa bez tējas esot tikpat slikta kā pasaules gals, tā teicis rakstnieks Radjards Kiplings.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.