Valmieras dzimšanas dienā – tūrisma skvērs «Izsoļo Latviju!»

Valmieras dzimšanas dienā – tūrisma skvērs «Izsoļo Latviju!»

Svinot Valmieras 741. dzimšanas dienu, 2024. gada 27. jūlijā no plkst. 9.00 līdz 16.00 Valmieras pils teritorija pārtaps īstenā tūrisma skvērā, kur apmeklētājiem būs iespēja doties ceļojumā pa dažādām Latvijas pilsētām un novadiem, kā arī sastapt vairākus tūrisma uzņēmējus! Ikviens aicināts iepazīt ne tikai tuvākus un tālākus Latvijas novadus un pilsētas, bet arī Valmieras novada sadraudzības pilsētu Halli (Vestfālene, Vācija) un tuvo dienvidu kaimiņus no Šauļiem (Lietuva). Katra pilsēta būs sagatavojusi savu īpašo stāstu par skaistākajām vietām, ko apmeklēt, par aizraujošākajiem piedzīvojumiem, ko izbaudīt, un noderīgāko informāciju, ar ko iepazīties.

Rosīga un radoša gaisotne tūrisma skvērā garantēta, jo Valmieras pils teritorijā varēs sastapt apkārtējiem novadiem raksturīgāko amatu pazinējus un uzņēmējus, kuri ar meistarklasēm un citām aktivitātēm bagātinās svētku programmu. Radošajiem tūrisma skvēra apmeklētājiem būs iespēja piedalīties papīra liešanas, tetovējumu, pigoru jeb mūzikas instrumentu veidošanas un vēl citās darbnīcās. Zinātkārajiem būs sagatavotas viktorīnas un pat muižu spēle ar iespēju iegūt balvas. Tāpat neiztikt arī bez labdarības tirdziņa un iespējas samīļot lauku sētā mītošus dzīvniekus. Aktīvākos viesus sagaidīs tūrisma spēle, kas apvieno minēšanu un objektu meklēšanu dabā, kā arī elektro velosipēds, ar ko varēs izmest kādu līkumu pa pils teritoriju. Savukārt tiem, kam tuva daba un tajā atrodamās veltes, aicinām izveidot savu unikālo zāļu salikumu, iegūt informāciju par augu ievākšanu un to izmantošanu.     Lepojoties ar Valmieras novada tūrisma uzņēmējiem, tūrisma skvēra apmeklētājiem būs iespēja vairāk uzzināt par novadnieku pieredzes stāstiem un piedāvājumu.

Uz tikšanos tūrisma skvērā “Izsoļo Latviju!”.

Plašāk: visit.valmiera.lv.

Valmierai šogad 741. dzimšanas diena. Izcilajam soļotājam, Latvijai pirmās olimpiskās medaļas ieguvējam, valmierietim Jānim Daliņam – 120. Soļosim kopā, lai uzzinātu izcilā sportista neparasto un iedvesmojošo stāstu. Satiksimies un svinēsim to kopā 25.–28. jūlijā!

Valmieras dzimšanas dienas programma tīmekļvietnē valmierasvin.lv.

Svētku lieldraugs – AS “Valmieras stikla šķiedra”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūties Junior Suite 304 ar skatu uz Domu Dome Hotel
Atpūties Junior Suite 304. 🗝️ ar vannu un skatu uz Doma katedrāli. ✨ | Skatīt vairāk
Latvija
Izbaudi vasaras sauli Skrundā! Skrundas muiža
Viena no skaistākajām Latvijas muižām – Skrundas muiža – atrodas Kurzemē, stāvā Ventas krastā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.07.2024 - 23.07.2024 Atpūties aktīvi Zemgalē  Zemgales Tūrisma asociācija
Idejas aktīvās apūtas brīvdienām Zemgalē! | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.10554481sec.