Ar balsi pēc atbalss uz Mazsalacu!

Ar balsi pēc atbalss uz Mazsalacu!

“Kā mežā sauc, tā atskan!” vēsta sena latviešu paruna. Lai gan tās doma mūsos sakņojas daudz dziļāk, tomēr par to, kā mežā atskan, kad tajā tik tiešām sauc, vislabāk var pārliecināties tieši Skaņākalnā! Aicinām pieteikties uz Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijas cikla trešo maršrutu “Ar balsi pēc atbalss” uz Mazsalacu, kas norisināsies 18. augustā!

Kad Valmieras novada atklāšanas prieks jau aizsākts divās aizvadītajās ekskursijās uz Rūjienas un Burtnieku pusi, savos stāstos atklāties gatavs arī mazpilsētas Mazsalacas šarms.  Ekskursijā pa Mazsalacu dzirdēsiet stāstus, ko atklāj pilsētas senākās celtnes, redzēsiet, kā augšāmceļas “Āža krogs”, un uzzināsiet, kur paslēpies vecais ugunsdzēsēju tornis. Skaņākalna Dabas parks jūs sagaidīs ar saviem unikālajiem smilšakmens veidojumiem un atklās "rūķu zelta" un "senča četrkāja" noslēpumus. Savukārt Mazsalacas muzejā, kurš iemājojis Valtenberģu muižā, varēsiet novērtēt daudzpusīgās ekspozīcijas, tostarp Valtera Hirtes koka skulptūras, retro divriteņus un ļoti īpašas, senas, mehāniskas rotaļlietas apjomīgajā suvenīrpelīšu kolekcijā.

Tā runā, ka Mazsalacas pusē kultūru mīl ne tikai cilvēki, bet pat aitas! Savas dienas tās pavada ne tikai zaļajās Skaņkalnes pagasta pļavās, bet viņām ir pat savs lauku kultūras nams! Vai tā tik tiešām ir, to brauksim lūkot saimniecībā “Jēru klubs”! Saimnieki Valters un Ilze Mitāni būs parūpējušies arī par gardām pusdienām, ekskursijas dalībniekiem piedāvājot jēra gaļas zupu.

Ar garšīgiem stāstiem cienās arī vietējā gide un Mazsalacas lokālpatriote Saiva Vēja, kura parūpēsies, lai dienas noslēgumā ikviens ekskursijas dalībnieks sajustu sevī Mazsalacas un Skaņākalna atbalss vilinājumu – atgriezties šajā pusē vēlreiz!

Dalības maksa ekskursijā būs 35,00 EUR, skolēniem, studentiem, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti – 30,00 EUR, katram ģimenes loceklim ar Latvijas Goda ģimenes apliecības “Goda ģimene” vai “3+ Ģimenes karti” – 30,00 EUR, savukārt pirmsskolas vecuma bērnam – bez maksas. Ekskursijas cenā iekļauti gida un transporta pakalpojumi, ieejas maksas pieturvietās, kā arī pusdienas!

Lai piedalītos ekskursijā:

●    aizpildi pieteikuma anketu ej.uz/ekskursija_uz_Mazsalacu! Tā jāaizpilda par katru dalībnieku. Atsevišķa anketa jāaizpilda arī par savu nepilngadīgo ģimenes locekli, iekavās norādot vecāka vai likumiskā aizbildņa vārdu un uzvārdu.

●    Iepazīsties ar pasākuma norises noteikumiem, kas lasāmi pieteikuma anketā!

●    Pēc anketas aizpildīšanas sazināsimies ar Tevi, lai apstiprinātu vietu ekskursijā.

●    Līdz 13. augustam norēķinies par ekskursiju Valmieras Tūrisma informācijas centrā (Bruņinieku ielā 1). Apmaksu par dalību ekskursijā iespējams veikt arī ar pārskaitījumu.  

Autobusa ekskursijas dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc savu dalību aicinām pieteikt savlaicīgi! Ja Tev radušies jautājumi vai nepieciešams atbalsts anketas aizpildīšanā, esi laipni aicināts sazināties ar Valmieras Tūrisma informācijas centru, zvanot pa tālruni 26332213 vai rakstot e-pastu uz tic@valmierasnovads.lv.

Noslēdzošais Lielās Valmieras novada autobusu ekskursijas cikla maršruts šoreiz noslēpumainā miglā tīts, saglabājot intriģējošus pārsteigumus 15. septembra ekskursijas “Aklais randiņš” norisē. Pieteikšanās uz to tiks izsludināta augusta izskaņā. Aicinām sekot līdzi informācijai visit.valmiera.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.07.2024 - 25.07.2024  Gulbenes pilsētas svētki - 25.-27.jūlijā Gulbenes novada TIC
Jūlija pēdējā nedēļas nogalē no 25. līdz 27. jūlijam Gulbene svinēs Pilsētas svētkus, aicinot nākt kopā lielus un mazus un piedzīvot īstenu | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūties Junior Suite 304 ar skatu uz Domu Dome Hotel
Atpūties Junior Suite 304. 🗝️ ar vannu un skatu uz Doma katedrāli. ✨ | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
KANDAVAS GAISA BALONU FESTIVĀLS 2024 Tukuma TIC
Kandavas gaisa balonu festivāls būs no 9.līdz 11.augustam. Precīzāka svētku programma vēl sekos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52734208sec.