Valmieras novads aicina uz astotajiem Tomātu svētkiem Brenguļos

Valmieras novads aicina uz astotajiem Tomātu svētkiem Brenguļos

Vasaras izskaņā, 2024. gada 31. augustā, Brenguļos jau astoto gadu norisināsies Tomātu svētki, turpinot tradīciju pulcēt selekcionārus, tomātu audzēšanas entuziastus un ikvienu, kurš labprāt tomātu ēdienus ceļ galdā arī savās mājās un vēlas uzzināt, ko vairāk par tomātu audzēšanu.

Sadarbībā ar Artūra Sildes dārznieku entuziastu klubu “Tomāts” un Latvijas tomātu šķirņu kolekcionāriem, no plkst. 10.00 Brenguļos būs apskatāma izstāde ar  aptuveni 200 dažādām tomātu šķirnēm, kas pārsteigs gan ar savu izmēru, formu un krāsu, gan arī garšas īpašībām. Ar saviem selekciju mākslas darbiem piedalīsies Natālija Zeltiņa no Valmieras novada Brenguļu pagasta, Elga Bražūne un Saiva Pekuse no Ķekavas novada dārzniecības “Neslinko”. No Talsiem Brenguļos viesosies selekcionāri Valdis Pūliņš un Valentina Cuznetova (ar tomātiem, arbūziem, melonēm, gurķiem), bet no Rīgas – Linda Grotupe, Ludmila Kodzasova un Darja Jureviča. Ikviens varēs atrast tieši savai gaumei vispiemērotākās šķirnes, iegādāties sēklas un jau nākamajā gadā izaudzēt tos savā dārzā.

Vienlaicīgi no plkst. 10.00 Brenguļu centrā norisināsies arī tradicionālais Tomātu svētku mājražotāju un amatnieku tirdziņš, kur savu produkciju piedāvās vairāk nekā 70 tirgotāji no tuvākām un tālākām Latvijas vietām. Pieteikties tirdziņam var līdz 18. augustam, aizpildot elektronisko veidlapu tīmekļvietnē valmierasnovads.lv.

Savukārt plkst. 11.00 sāksies konkurss “Smagākais tomāts”, kura laikā svērs un vērtēs, kuram šogad izdevies izaudzēt brangāko tomātu. Svētku turpinājumā plkst. 12.00 apmeklētājus ar muzikālu sveicienu priecēs brāļi Auzāni, bet plkst. 13.30 notiks konkurss “Kulinārais meistars’’, kura šī gada tēma ir “Tomāts mīklā”, degustētājiem atklājot oriģinālus veidus, kā tomāts iederas dažādos mīklas izstrādājumos - gan saldos, gan sāļos. Degustējamais ēdiens konkursa dalībniekiem ir jāpagatavo iepriekš un Tomātu svētku apmeklētāju vērtējumam jāliek galdā jau gatavs produkts. Trīs augstāk novērtēto ēdienu meistari tiks apbalvoti ar organizatoru sarūpētām balvām. Plašāk ar kulinārā konkursa nolikumu var iepazīties valmierasnovads.lv.

Neiztrūkstoša Tomātu svētku sastāvdaļa Brenguļos ir vietējās pavāres Ingunas Vilkas gatavotā tomātu zupa, ko arī šogad viņa būs sarūpējusi apmeklētājiem, bet īpaši svētkiem radītu tomātu sidru piedāvās nobaudīt “Beverīnas dzērieni”.

Jautrību un izkustēšanos svētkos nodrošinās dažādas tematiskas aktivitātes – izmēģināt veiksmi varēs, piedaloties tomātu mešanā mērķī, pārbaudīt spēku un izturību, pārvietojot tomātu kastes, bet veiklību – izskrienot šķēršļu joslu ar tomātu.

Astotajos Brenguļu Tomātu svētkos būs padomāts arī par mazākajiem apmeklētājiem, kuri varēs doties zirga izjādēs, piedalīties radošās darbnīcās, iegūt hennas zīmējumu, apgleznot sejiņas un plkst. 14.00 kopā ar ģimeni noskatīties Limbažu Improvizācijas leļļu teātra izrādi “Ceļojums”.

Uz tikšanos 31. augustā Brenguļos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.08.2024 - 10.08.2024 Bauskas garšu un mākslas tirdziņš aicina Bauskas TIC
Bauskas garšu un mākslas pop-up tirdziņš, kuru organizē Bauskas novada amatnieku, mājražotāju un mazo zemnieku atbalsta biedrība. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.07.2024 - 10.08.2024 IGO Cepļa koncerti augustā! Bauskas TIC
Ielīkojies, kādi koncerti baudāmi Igo Mūzikas un mākslas Centrā CEPLIS augusta mēnesī! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.08.2024 - 11.08.2024 Sanākšana „Laika Rata pietura Evertos" Bauskas TIC
Gadskartējs pasākums "Laika Rata pietura Evertos" Bārbeles pagastā. Brīvdabas festivāls, radošas idejas sevis meklējumiem., dvēseliskas sarunas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.07.2024 - 11.08.2024 KANDAVAS GAISA BALONU FESTIVĀLS 2024 Tukuma TIC
Kandavas gaisa balonu festivāls būs no 9.līdz 11.augustam. Precīzāka svētku programma vēl sekos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64410305sec.