Pievienojies #BeActive pārgājienam Strenčos

Pievienojies #BeActive pārgājienam Strenčos

Norisinoties Eiropas Sporta nedēļai, 28. septembrī aicinām doties veselīga dzīvesveida pārgājienā Strenčos kopā ar dabas un aktīvās atpūtas pārzinātāju Kristours (Kristeru Leitlandu). Dienas laikā kopīgos piedzīvojumos ikviens varēs uzzināt veselīga dzīvesveida pamatprincipus un iedvesmoties tos ieviest savā ikdienā.

Tikšanās paredzēta Valmieras dzelzceļa stacijā, un ceļu no Valmieras līdz pārgājiena galamērķim dalībnieki mēros ar pasažieru vilcienu, kas no stacijas aties plkst. 13.18, ceļotājus Strenčos nogādājot nepilnu 20 minūšu laikā. Brauciens ar vilcienu piešķirs neparastu pieredzi arī nokļūšanai līdz pārgājiena sākumam.

Plānotais maršruta garums ir 10 km jeb aptuveni 12 000 soļu, kas ir nedaudz vairāk par dienā ieteikto soļu daudzumu. Kopā tos skaitīsim pavisam vienkāršā veidā – kustībā un iepazīstot jaunas vietas. Prieks par kvalitatīvu kopābūšanu rodas no sportiskām, radošām aktivitātēm un jauniem iespaidiem, tādēļ īpaši gaidītas pārgājienā būs arī ģimenes ar bērniem.

Diena solās būt aizraujoša ikvienam, jo apkārtni ieraudzīt no cita skatupunkta palīdzēs pārgājiena vadītājs Kristers Neilands jeb Kristours, kurš ir aktīva dzīvesveida piekritējs un aicina ikvienu doties piedzīvojumos dabā. Maršruta apskates objektus papildinās arī  interesanti stāstījumi un fakti.

Viena no pieturvietām būs Strenču psihoneiroloģiskās slimnīcas tuvumā esošo sporta laukumu teritorijā, atgādinot par mentālās veselības ciešu saistību ar fiziskajām aktivitātēm. Nereti pārejas posms no vasaras uz rudeni nelabvēlīgi ietekmē cilvēku noskaņojumu, un viens no labākajiem veidiem, kā ar to cīnīties, ir aktīva atpūta dabā. Pārgājienā laikā būs iespēja apgūt arī efektīvus elpošanas vingrinājumus cīņai ar trauksmi, lai turpmāk katrs prastu tos praktizēt brīžos, kad nepieciešams atgūt mieru, nomierinot prātu un sirdi.

Savukārt enerģiju dalībnieki varēs atjaunot ar sarūpētajām uzkodām. Savā pieredzē un ieteikumos veselīga uztura ieviešanā dalīsies Dagne Kantāne-Indrika, sertificēta uztura speciāliste un aktīva dzīvesveida piekritēja. Dagne īstenojusi vairākus veselīga uztura veicināšanas projektus visā Latvijā.

Pārgājienā tiks apbalvoti arī aktīvā izaicinājuma “Piecelies un piecel citus Valmieras novadā!” uzvarētāji, pasniedzot pārsteiguma balvas pieciem dalībniekiem, kuri būs veikuši vismaz 777 aktīvās minūtes laika posmā no 7. līdz 27. septembrim.

Diena noslēgsies tā, kā iesākusies – pārgājiena dalībnieki mājās atgriezīsies ar pasažieru vilcienu, kas no Strenčiem aties plkst. 17.17 un plkst. 17.33 jau būs Valmierā.  Ja kāds vēlas piedalīties pārgājienā, bet ierasties ar savu transporta līdzekli, aicinām tikties Strenču dzelzceļa stacijā plkst. 13.35.

Lai rēķinātos ar konkrētu dalībnieku skaitu, lūgums pieteikties līdz 26. septembrim, aizpildot reģistrācijas anketu. Dalība pasākumā ir bez maksas, izņemot braucienus ar vilcienu. Dalībniekus aicinām iepriekš iegādāties biļetes abos virzienos.

Ar ikgadējās Eiropas Sporta nedēļas palīdzību tiek uzsvērta regulāru fizisko aktivitāšu būtiskā nozīme, ko apstiprina arī jaunākie veselības pētījumi. Eiropas Sporta nedēļas iniciatīva ir vērsta ne tikai uz kampaņveidīgu iesaisti, bet gan uz ilgtermiņa paradumu veidošanu, lai veicinātu veselīgāku, pilnvērtīgāk dzīvotspējīgu sabiedrību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Rudens ekskursijas skolēniem 2024 Bauskas TIC
Iepazīsti novada plašo piedāvājumu–radošās meistarklases, degustācijas, aktīvās atpūtas izklaides, gan ceļojumu laikā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.09.2024 - 25.09.2024 ORĶESTROMĪMA | Tukumā Tukuma TIC
“Orķestromīma” ir jaunākiem skolēniem radīta atraktīva un dzirkstoša koncertizrāde, kas vedīs skatītājus cauri kino pasaulei | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.09.2024 - 20.09.2024 Orientēšnās nakts Kandavā. Tukuma TIC
GADA LIELĀKAIS ORIENTĒŠANĀS NOTIKUMS 2024! | Skatīt vairāk
"Patiesība par vīriešiem un sievietēm" Tukuma TIC
Vai esiet dzirdējuši teoriju, ka sievietes nāk no Venēras, bet vīrieši no Marsa? Šī ir interesanta versija par pasaules rašanos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59661913sec.