Valmieras puse pulcē vietējās dabas garšas baudītājus

2016. gada 21.maijā notika Valmieras Tūrisma informācijas centra, Valmieras tehnikuma un "Valmiermuižas alus" darītavas rīkotā meistarklase – degustācija "Dabas garša – Burtnieka zandarts ". Meistarklasi vadīja "Restorāns 3" šefpavārs Ēriks Dreibants.

Meistarklases dalībniekiem bija iespēja baudīt četru kārtu degustācijas pusdienas – sālīta zandarta fileju ar priežu čiekuru sīrupu, zaķskābenēm un sparģeļiem; zandarta un vēžu zupu ar iesala plāno maizi, ceptu zandarta fileju ar brekša kroketi, nātrēs glazētiem jaunajiem burkāniem un skābeņu mērci. Papildus tam katrai maltītes kārtai tika servēts piemeklēts vīns. Tāpat ikvienam gardēdim bija iespēja nobaudīt arī desertu, kas gatavots no rabarberiem.

Kā atzina šefpavārs Ēriks Dreibants, Valmiera un tās apkārtne viņam asociējas ar Burtnieka zandartu, tādēļ meistarklasē tika piedāvāti ēdieni, gatavoti no zandarta. Šefpavārs uzskata, ka Vidzeme ir ļoti augstvērtīga, dabas veltēm bagāta teritorija, īpaši meži, pļavas. Tieši tur ir meklējama Rīgas-Gaujas gastronomijas reģiona identitāte. Pasākuma dalībnieki neslēpa emocijas un bilda, ka vietējais produkts, kas šoreiz gatavots, izmantojot gardēžu mekas – Francijas pavārmākslas tehnikas, garšo pārsteidzoši, pat unikāli.

Meistarklase notika Rīgas - Gaujas gastronomijas reģiona, kā Eiropas Gastronomijas reģiona zīmola popularizēšanas nolūkā. Zīmolu Rīgas - Gaujas gastronomijas reģiona partneri – Rīgas tūrisma attīstības birojs, Cēsu novada, Siguldas novada, Valmieras pilsētas pašvaldības un Gaujas Nacionālā parka klasteris, ieguva 2015.gadā, izstrādājot īpašu Rīgas-Gaujas gastronomijas reģiona konceptu - Wild at palate (Ar dabu šķīvī). Koncepts vērsts uz gastronomijas tūrisma veicināšanu, Gaujas Nacionālā parka kā tūrisma galamērķa stiprināšanu. Koncepta pamatideja ir popularizēt gastronomijas produktus un izejvielas, kas ir pieejamas mūsu pašu saimniecībās, mežos, upēs vai pļavās. Tas ļoti cieši saskan arī ar "Restorāns 3" darbības koncepciju – "Dabas garša", piedāvājot ēdienus no sezonā aktuāliem, savvaļas un bioloģiskiem produktiem. Savukārt Burtnieka zandarts identificējas ar konkrētu teritoriju, tādēļ ļoti labi iekļaujas Valmieras un apkārtējo novadu kā vienota tūrisma galamērķa veicināšanā arī gastronomijas tūrismā.

Jāpiemin, ka no 2016. gada 26.jūnija līdz 9.jūlija Vaidavā notiks arī 1. Starptautiskais keramiķu simpozijs "Mālēdiens 2016", ko  rīko SIA "Radošuma meka" sadarbībā ar Vaidava Ceramics. Simpozijā 17 dažādu valstu mākslinieki gatavos vietējā sarkanā māla traukus ēdienam. Savukārt simpozija finālā 8. un 9.jūlijā būs Valmiermuižas vēstniecības Rīgā šefpavāra servētas vakariņas. Tas būs vēl viens pasākums šajā gadā, kas popularizēs Eiropas gastronomijas reģiona zīmolu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tirdziņi un gadatirgi Tukuma novadā Tukuma TIC
Klāt rudens un dažādos pasākumos, ciemos un pilsētās arī tirdziņi un gadatirgi. Sekojam līdzi informācijai un dodaties baudīt šos brīniškīgos | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.09.2025 - 26.09.2025 TAPU vakars Engurē Tukuma TIC
KukulCepiens un Mazjūras brūzis aicina uz TAPU vakaru ar mūziku, būs dažādas sāļās uzkodas, maize un deserti, augļi. | Skatīt vairāk
Izstādes Tukuma novadā Tukuma TIC
Aktuālās ekspozīcijas Tukumā un novadā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.09.2025 - 26.09.2025 27. septembrī minirallijs "Cesvaine" Madonas TIC
Viss būs ērti pieejams skatītājiem, viens ātrumposms atrodas ļoti tuvu pilsētai. Pie minirallija centra sacensību dienā norisināsies aktivitātes | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.86896706sec.