16. aprīlis vēsturē: Benedikta olas cienītāju diena

Bagātīga, krēmīga Holandes siera mērce, sāļš un garšīgs šķiņķis, nevainojami izcepta olas un mīksta, bet kraukšķīga angļu "mafina" tekstūra. Benedikta olas cienītāju diena ir ideāls iegansts, lai brokastīs pagatavotu šķīvi ar šo garšas kārpiņas kņudinošo maltīti.

Olas Benedikta gaumē ir amerikāņu iecienīts brokastu ēdiens un tas iemantojis popularitāti arī citviet pasaulē un Latvijā. Klīst dažādas leģendas par to, kā radies šis ēdiens. Visizplatītākā ir par amerikāņu Volstrītas brokeri Lemjuēlu Benediktu, kuru mocīja pamatīgas paģiras, un, tās remdinādams, viņš viesnīcas "Waldorf Astoria" restorānā pasūtīja visai neierastu produktu kombināciju.

Lai arī šis brokastīs iecienītais ēdiens ir kalorijām bagāts un ne tik viegli pagatavojams, kā gan citādi šo dienu atzīmēt, ja ne nobaudot šo maltīti?!

Benedikta olas pagatavošanai nepieciešams:

3 ēdamkarotes baltvīna etiķa

4 olas

2 grauzdiņi (vai mafini)

4 šķēles šķiņķa, bekona vai kūpināta laša

Holandiešu mērcei nepieciešams:

125g sviesta (vēlams nesālīts)

2 olu dzeltenumi

½ tējkarote baltvīna etiķa

1 citrona sula

melnie pipari

Pagatavošana:

Uzvāriet ūdeni un pievienojiet tam 3 ēdamkarotes etiķa un sāli. Iesitiet olas nelielos trauciņos un uzmanīgi ielejiet verdošā ūdenī. Pēc 3 minūtēm ar putu karotes palīdzību olas izņemiet no ūdens - Benedikta olas ir gatavas. Tikmēr sviestā apcepiet grauzdiņus. Uzsmērējiet tiem bagātīgo holandiešu mērci, uzlieciet šķiņķa, bekona vai kūpināta laša šķēli un virsotni rotājat ar vārīto olu.

Holandiešu mērces pagatavošana:

Izkausējiet sviestu. Sakuliet olu dzeltenumus ar etiķi, citronu sulu un pipariem. Nepārtraucot maisīt mērci, lēni pievienojiet kausēto sviestu.

Lai labi garšo!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.12.2025 - 15.12.2025 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Jaungada Afterparty Baltic Beach Hotel & SPA
01.01.26. ir nakts, kas nebeidzas! 🔥 DJ Sasha Kovriga, dejas līdz rītausmai, kokteiļi un salūts pie jūras – Jaungada Afterpārtijs 2026 Jūrmalā! | Skatīt vairāk
100 EUR
Kalējs Edgars Vronskis Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Kalējs Edgars Vronskis nodarbojas ar māksliniecisko metālapstrādi. Apmeklētājiem ir iespēja iemēģināt savu roku izkaļot kādu laimes monētu vai | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17952299sec.