20. oktobris vēsturē: svin starptautisko pavāru dienu

Kopš 2004. gada 20 oktobrī tiek svinēta starptautiskā pavāru dienu, kuru ieviesa šefpavārs Bils Galahers ar visai cēlu mērķi: atzīmēt profesijas nozīmīgumu un atgādinot par pienākumu savas zināšanas un kulinārijas prasmes nodot tālāk nākamajai paaudzei. 

Pēdējos gados šajā dienā tiek sarūpēti īpaši svētki bērniem – jautras darbnīcas ar mērķi iepazīstināt ar veselīgas ēšanas nozīmi dzīvē.

Šobrīd valdošās neziņas laikā ir ļoti svarīgi saglabāt sevi veselus un mazināt stresu, stiprinot imūnsistēmu. Tādēļ tieši īpaša “stresu pārvaroša” ēdiena lietošana uzturā var palīdzēt šajos laikos.

Šīs starptautiskās pavāru dienas kampaņas tēma ir “Veselīga pārtika nākotnei”.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Višķu amatnieku ciems Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Višķu amatnieki apmeklētājiem piedāvā maršrutu pa ciemu, kas sevī ietver iespēju interesanti pavadīt brīvo laiku. | Skatīt vairāk
Mākslinieka Māra Čačkas izstāde Valmierā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
No 12. decembra līdz 2026. gada 11. februārim Valmieras muzeja Izstāžu namā pirmo reizi varēs aplūkot mākslinieka Māra Čačkas personālizstādi | Skatīt vairāk
Serumnīca “Dzīvie” Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Serumnīcā “Dzīvie” iepazīsiet senās mājas vēsturi, īpašo un netipisko arhitektūru, kā arī uzzināsiet, kā norisinās unikālā serumkrēma | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19317794sec.