Rēzekne svinēs 739. dzimšanas dienu

Rēzekne svinēs 739. dzimšanas dienu

Pašā vasaras plaukumā, no 2024. gada 31. jūlija līdz 4. augustam, Rēzekne atzīmēs savu 739. dzimšanas dienu. Sumināt pilsētu, iesaistoties daudzveidīgos svētku nedēļas pasākumos, aicināti gan tās iedzīvotāji, gan pilsētas viesi.

Trešdien, 31. jūlijā, un ceturtdien, 1. augustā pilsētas svētku nedēļu ievadīs pagalmu koncerti pilsētas mikrorajonos.

Piektdien, 2. augustā, gaidāma muzikāla, sportiska, garšām un smaržām piesātināta svētku diena. Plkst. 18.00 Latgales vēstniecībā GORS izskanēs Rēzeknes bigbenda koncerts “Vēl vasara zied”. Rēzeknes Olimpiskajā centrā un tā apkaimē, sākot no plkst. 18.00, notiks virkne dažādu pasākumu. Sporta entuziastus pulcēs sporta nakts “Rēzekne Open 2024”. Ikvienam būs iespēja baudīt svētku nakts peldi brīvdabas peldbaseinā. No plkst. 19.00 jaunieši aicināti piedalīties “Arbūzu ballītē”, sportiskos izaicinājumos, līdzdalības aktivitātēs, diskusijās un konkursos. Būs sporta klubu dalībnieku un deju grupu priekšnesumi, deju meistarklases un motociklistu paraugdemonstrējumi.

Sestdien, 3. augustā, no plkst. 10.00 līdz 15.00 Festivāla parkā un promenādē notiks Lielais svētku tirgus “Rēzekne svin!”, kur būs plaša tirgošanās un aktivitātes ģimenēm ar bērniem. Turpat netālu, pie Latgales vēstniecības GORS, svētku apmeklētāji varēs apmeklēt dižošanās pasākumu, kur vietējie uzņēmumi, iestādes un nevalstiskās organizācijas iepazīstinās ar saviem produktiem un pakalpojumiem. Plkst. 18.00 Rēzeknes Nacionālo biedrību kultūras namā izskanēs instrumentālā ansambļa “Excelsus” 20 gadu jubilejas koncerts “Veltījums dzimtajai pilsētai”. Savukārt plkst. 20.00 sāksies svētku lielkoncerts “Rēzekne svin!” Kultūras un atpūtas parkā ar lielisku mūziķu un aktieru piedalīšanos. Vienā vakarā uz skatuves kāps gan dziedātāji Žoržs Siksna, Viktors Lapčenoks, Roberto Meloni un Andris Daņiļenko, gan iemīļotie aktieri Zigurds Neimanis un Veronika Plotņikova, bet par pavadījumu gādās mūziķu grupa “ARMaestro” Anatolija Livčas vadībā. Noslēgumā sekos nakts ballīte ar DJ Robertu Lejasmeijeru.

Svētdien, 4. augustā, rīts sāksies plkst. 11.00 ar svētku branču restorānā “Zīds”. No plkst. 11.30 ģimenes ar bērniem aicinātas doties uz Kultūras un atpūtas parku, kur paredzētas daudzveidīgas Bērnu dienas aktivitātes: radošās darbnīcas, piepūšamās atrakcijas, dzīvnieku sēta, sejiņu apgleznošana, burbuļdisenīte, krāsaino putu šovs utt. Plkst. 12.00 Rēzeknes Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē notiks Svētā Mise par Rēzeknes pilsētu un iedzīvotājiem, bet svētdienas vakarā skanēs koncerti Rēzeknes dievnamos. Čellisti Gunu Šnē varēsiet dzirdēt Rēzeknes Dieva Žēlsirdības Romas katoļu baznīcā, Oskars Kalniņš (ērģeles), Paula Šūmane (vijole) un Rinalds Rozenlauks (oboja) saspēlēsies Rēzeknes Jēzus Sirds Romas katoļu katedrālē, Zaļajā sinagogā uzstāsies Kristaps Višs un Latgales klezmeri, Ieva Šablovska (arfa) un Ainars Šablovskis (saksofons) muzicēs Rēzeknes Sāpju Dievmātes Romas katoļu baznīcā, bet svētku noslēgumā Rēzeknes Svētās Trīsvienības evaņģēliski luteriskajā baznīcā izskanēs Kišu ģimenes priekšnesumi.

Ikvienu pilsētas svētku apmeklētāju aicinām iegriezties muzejā, vasaras svelmi veldzējot, saņemt dāvanā mākslas un kultūrvēstures baudījumu prātam un dvēselei. Esi acīgs – atrodi dzejnieka Antona Kūkoja novēlējumu Rēzeknei!

Svētku nedēļā, no 29. jūlija līdz 4. augustam piedalies interaktīvā orientēšanās spēlē “Rēzeknes kvests!”. Tas būs aizraujošs orientēšanās piedzīvojums, kas ļaus labāk iepazīt pilsētu un uzņēmumus, kuri ikdienā rūpējas par rēzekniešu dzīves kvalitāti un ērtību, un strādā iedzīvotāju labā. Spēle paredzēta komandai 2-6 cilvēku sastāvā lietotnē “Actionbound”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
IGO Cepļa koncerti augustā! Bauskas TIC
Ielīkojies, kādi koncerti baudāmi Igo Mūzikas un mākslas Centrā CEPLIS augusta mēnesī! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.07.2024 - 31.07.2024 Mājas kafejnīcu dienas Jelgavas novadā Zemgales Tūrisma asociācija
Ieplāno 10.-11.augustu un apmeklē Mājas kafejnīcu dienas Jelgavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.07.2024 - 05.08.2024 Iepazīsti Zemgali - Bauskas novadu!  Zemgales Tūrisma asociācija
Iepazīsti Bauskas novada daudzveidīgo piedāvājumu! | Skatīt vairāk
KANDAVAS GAISA BALONU FESTIVĀLS 2024 Tukuma TIC
Kandavas gaisa balonu festivāls būs no 9.līdz 11.augustam. Precīzāka svētku programma vēl sekos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72759223sec.