Latgales vēstniecības GORS kultūras notikumi augustā

Latgales vēstniecības GORS kultūras notikumi augustā

Latgales vēstniecība GORS aicina uz vasaras satikšanās festivāla #VASALIGORĀ augusta programmu. Augustu ieskandinās Rēzeknes bigbends un dziedātāja Laura Svikša, Jumta terase turpina aicināt uz kino vakariem, kā arī vasaras noslēgumā - muzykys festivals saimei i draugim “LNSO vasarnīca”.

VĒL VASARA ZIED. Rēzeknes bigbends. Laura SVIKŠA

Piektdiena, 2. augusts 18.00, GORS Lielā āra skatuve  - ieeja par brīvu

Programmā latviešu komponistu zelta melodijas, aranžējumi un pasaules džeza standarti.

BRANČS RESTORĀNĀ ZĪDS

Svētdiena, 4. augusts 11.00, Restorāns ZĪDS 30,00 € / 15,00 € līdz 15 gadu vecumam / bezmaksas līdz 5 gadu vecumam

Vasaras vakari un naktis ir fascinējošas un piedzīvojumu pilnas, taču pēc labām izklaidēm vienmēr jāseko lieliskām vēlajām brokastīm. Restorāns ZĪDS aicina izbaudīt nesteidzīgu svētdienas rītu ar aromātisku kafiju, dzirkstošo vīnu un plašu ēdienu izvēli, kas atbildīs ikvienai gaumei.

MAKSIMS GALKINS. Skaistā tuvotne

Ceturtdiena, 8. augusts 18.00, Lielā zāle IZPĀRDOTS

Maksima Galkina koncertus nevar iespiest kāda konkrētā žanra rāmjos. Tajos ir gan dziesmas un parodijas, gan dzirksteļojošs humors un sirsnīga saruna ar skatītājiem. Daba ir apveltījusi mākslinieku ar unikālu jaunības, gudrības, humora izjūtas, muzikalitātes un plastiskuma apvienojumu.

BEZGALĪGĀ MĪLESTĪBA / L'immensità. Kino vakars uz Jumta terases

Sestdiena, 10. augusts 20.00, GORS Jumta terase 13,00 – 15,00 €

Filmas apraksts - Roma, 1970tie. Klāra ar vīru ir tikko iekārtojušies jaunā dzīvoklī. Diemžēl viņu ģimene jūk un brūk, jo viņi vien otru vairs nemīl. Bērnu klātesamība ģimenē neļauj viņiem šķirties ātri un viegli.

VĒLĒŠANĀS. Ieva Akurātere. Aivars Hermanis

Svētdiena, 11. augusts 17.00, Mazā zāle 12,00 – 14,00 €

Koncertā skanēs dziesmas no albumiem “Vēlēšanās”, “Klusums starp mums” un “Plīvošana ar pilsētu”, kā arī populāri skaņdarbi no Ievas Akurateres repertuāra. Albuma ”Vēlēšanās” dziesmu teksti ir izteikti sievišķīgi, jo dzejas autores visām dziesmām ir sievietes. Vairumam dziesmu vārdi ir pašas izpildītājas Ievas Akurateres radīti, izmantota arī V. Belševicas un K. Čerijas dzeja. Komponists Aivars Hermanis ir izveidojis skaņu atmosfēru tēlainam muzikālam stāstam par pasauli, kur bez dramatiskiem notikumiem mājo arī atmiņas, paredzējumi un inspirāciju radītas cerības.

DAAAAAALĪ!/Daaaaaali! Kino un garšu vakars uz Jumta terases

Piektdiena, 16. augusts 20.00, GORS Jumta terase 30,00 € IZPĀRDOTS

Aicinām uz nesteidzīgiem saulrieta vakariem GORS Jumta terasē, kur šogad ceļosim ne tikai kino, bet arī garšu pasaulē kopā ar restorānu ZĪDS. Trešais tematiskais vakars noritēs spāņu gaumē.

LNSO vasarnīca 2024 | BĒTHOVENA PIEKTĀ UN LIETUVAS VALSTS SIMFONISKAIS ORĶESTRIS

Piektdiena, 23. augusts 19.00, Lielā zāle 12,00 – 25,00 €

Lietuvas Valsts simfoniskais orķestris Luks GEŅUŠS (Lukas GENIUŠAS) – klavieres, diriģents Gintars RINKĒVIČS (Gintaras RINKEVIČIUS). Koncertu vada Liene JAKOVĻEVA. Programmā - Mikalojs Konstantīns ČURĻONIS Prelūdijas (pārlikums simfoniskajam orķestrim), Moriss RAVELS Klavierkoncerts kreisajai rokai, Ludvigs van BĒTHOVENS Piektā simfonija.

LNSO vasarnīca 2024 | MĀLERA TREŠĀ

Sestdiena, 24. augusts 19.00, Lielā zāle 12,00 – 25,00 €

Justīna GRINGĪTE (Justina GRINGYTĖ) – mecosoprāns, LATGALES APVIENOTAIS KORIS Andas Lipskas un Jāņa Veļičko vadībā, diriģents Andris POGA. Koncertu vada Liene JAKOVĻEVA. Programmā - Gustavs MĀLERS Trešā simfonija.

BRANČS RESTORĀNĀ ZĪDS

Svētdiena, 25. augusts 11.00, Restorāns ZĪDS 30,00 € / 15,00 € līdz 15 gadu vecumam / bezmaksas līdz 5 gadu vecumam

Vasaras vakari un naktis ir fascinējošas un piedzīvojumu pilnas, taču pēc labām izklaidēm vienmēr jāseko lieliskām vēlajām brokastīm. Restorāns ZĪDS aicina izbaudīt nesteidzīgu svētdienas rītu ar aromātisku kafiju, dzirkstošo vīnu un plašu ēdienu izvēli, kas atbildīs ikvienai gaumei.

LNSO vasarnīca 2024 | MUZIKĀLS SAPNIS. JAPĀNAS PASAKA. 7+

Svētdiena, 25. augusts 15.00, Mazā zāle 12,00 €

Komponists Rihards ZAĻUPE, dramaturgs Klāvs MELLIS, režisore Anna KLIŠĀNE, stāstnieks Andris KEIŠS. Piedalās - Rīgas 1. pamatskolas – attīstības centra Ritma grupa (vadītāja Ieva ALTROFA), Latvijas Nacionālā simfoniskais orķestris, diriģents Raimonds GULBIS.

LNSO vasarnīca 2024 | SIMFO. ETNO. DŽEZS

Svētdiena, 25. augusts 17.00, Lielā zāle 12,00 – 25,00 €

Piedalās - Liene SKREBINSKA – balss, Trio ELPO, MIKC LMMV JIRMS tradicionālās mūzikas nodaļas audzēkņi, diriģents Jānis STAFECKIS. Koncertu vada Liene JAKOVĻEVA. Programmā - Juris KARLSONS “Vakarblāzma”, Jānis RUBIKS/Jānis IVANOVS “Rudens dziesma. Parafrāze” (pirmatskaņojums), Edgars CĪRULIS “Saites” (pirmatskaņojums), Jānis RUBIKS “Zem(es)apziņas” (pirmatskaņojums).

EKSKURSIJA KONCERTZĀLĒ GORS

Katru sestdienu (sākot ar 29. jūniju) 12.00, pie informācijas centra 2,00 €

Latgales vēstniecība GORS ciemiņus laipni gaida arī tad, kad šeit nenotiek kultūras pasākumi. Ekskursijas laikā ir iespēja aplūkot galvenās GORA telpas, tai skaitā, Mazo un Lielo zāli, orķestra mēģinājumu un horeogrāfijas zāli, kā arī ielūkoties aizskatuvē, mākslinieku telpās, uzkāpt uz jumta terases un ļauties ūdens priekiem strūklakā līdzās Latgales vēstniecībai GORS. Vasaras sezonā katru sestdienu apmeklētājus pulksten 12.00 Informācijas centrā gaidīs gids, kura vadītajai ekskursijai varēs pievienoties ikviens gribētājs.

TIEKAMIES RUDENĪ!

BĒRNU PANKŪKU BRANČS GORĀ

Svētdiena, 1. septembris 11.00, Lielā zāle 15,00 €

Zinību dienas noskaņās aicinām uz BĒRNU PANKŪKU BRANČU GORĀ!

ZIEDONIS UN MĪLESTĪBA.

Piektdiena, 6. septembris 19.00, Lielā zāle 18,00 – 30,00 €

Imanta Ziedoņa dzejā un epifānijās būtiska nozīme ir sievietei un mīlestībai, tādēļ par godu dzejnieka 90 gadu jubilejai tapusi mīlestības tēmai veltīta koncertprogramma. Mīlestības stāstu izstāstīs brīnišķīgā teātra aktrise Karīna Tatarinova un trīs paaudzes spilgtākie pārstāvji: jaunais, talantīgais Uga Gundars, un Latvijā labi zināmi un iemīļoti aktieri Intars Rešetins un Ivars Puga.

LNSO 99. SEZONAS ATKLĀŠANAS KONCERTS

Sestdiena, 21. septembris 17.00, Lielā zāle 18,00 – 45,00 €

Diriģents Tarmo PELTOKOSKI. Programmā - Arturs MASKATS “Tango”, Gustavs HOLSTS “Planētas”, Ralfs VONS-VILJAMSS Sinfonia antartica.

KĀ TAURIŅI GAISMĀ. Latgales Rūžeņa Aija Rimša.

Sestdiena, 28. septembris 19.00, Lielā zāle 15,00 – 30,00 €

Pateicoties skatītāju lielajai atsaucībai, arī 2024.gada septembrī Latgales vēstniecībā GORS izskanēs par Latgales rūžeņu dēvētās dziedātājas Aijas Rimšas piemiņas koncerti «Kā tauriņi gaismā». Tajos piedalīsies mūziķi un Aijas līdzgaitnieki, lai atgādinātu un iepazīstinātu plašāku auditoriju ar Aijas kā talantīgas personības dzīvi, ceļu no pirmās dziesmas līdz… nenodziedātajai, dziesmu tapšanas ceļu un viņas dzīvē tuvu cilvēku atmiņām un izdziedātu vēl kādu daļu no viņas daudzajām dziesmām.

SUŅA MĀJA. Latvijas Nacionālā teātra viesizrāde

Svētdiena, 29. septembris 16.00, Lielā zāle 16,00 – 22,00 €

Stāsts par trīs brāļiem, kas pazaudējuši saikni cits ar citu. Tas, kas viņus joprojām vieno, ir tēva mājas, vecais suns Kubiks un… Viņa… Vienīgā. Vienīgā, kas var viņus samierināt. Nu, vai arī sanaidot uz visiem laikiem, izvelkot “no skapja” visus pagātnes noslēpumus…

ORGANismi | JAZZ. SPORS. BACH. Trio Sonatas

Ceturtdiena, 10. oktobris 19.00, Mazā zāle 12,00 – 15,00 €

Johana Sebastiana Baha trio sonātes ērģelēm ieņem īpašu vietu Baha ērģeļsacerējumu klāstā. Šajā programmā tām ir piešķirts jauns konteksts, paverot novatoriskus skaņas apvāršņus. Koncertprogrammā būs dzirdami trīs Baha oriģināli Grācas ērģeļu profesora Ulriha Valtera interpretācijā un Štutgartes teorijas pasniedzēja Mihaela Spora džeza skaņdarbi, kas atsaucas uz Baha oriģināliem.

ORGANismi | Iveta APKALNA. Jūlija BRAUERE

Sestdiena, 12. oktobris 17.00, Lielā zāle 18,00 – 22,00 €

Sieviete-mūziķe, sieviete-baletdejotāja. Personisks un intīms vēstījums par mākslinieka ikdienu, spožā darba rezultāta neredzamo pusi. Ērģelniece Iveta Apkalna un baletdejotāja Jūlija Brauere. Režisore - Inese Mičule, telpa - Reinis Dzudzilo.

ORGANismi | KAIMIŅI. Koncertuzvedums visai ģimenei

Piektdiena, 18. oktobris 19.00, Lielā zāle 10,00 €

“Šī apkaime līdzinājās daudzām citām. Te bija mājas, laternas, koki… un kaimiņi, kas cits citu nepazina.” Kas notiks ar vistas Kamillas ģimeni, Kuplastes kungu, bailīgo Pelēnu, robotu konstruētāju Matildi, milzi Jēci un pūci Paulīni brīdī, kad visā ciematā pazudīs internets? To mums palīdzēs saprast muzikālā uzveduma režisors, scenārija autors un teicējs Gerds LAPOŠKA, komponiste Marina GRIBINČIKA, ērģelniece Iveta APKALNA un Latgales mūzikas un mākslas vidusskolas spēlējošie un dziedošie bērni.

Biļetes iespējams iegādāties Latgales vēstniecības GORS un “Biļešu Paradīze” biļešu sistēmā internetā un kasē Pils ielā 4, Rēzeknē. Vairāk informācijas par aktualitātēm un iespējamajām notikumu izmaiņām www.latgalesgors.lv vai GORS sociālo tīklu lapās Facebook un Instagram.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras festivāls Bauska TASTE 2024 Bauskas TIC
Vasaras vērienīgākais notikums Bauskā – mūzikas festivāls “Bauska TASTE 2024” | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS GAISA BALONU FESTIVĀLS 2024 Tukuma TIC
Kandavas gaisa balonu festivāls būs no 9.līdz 11.augustam. Precīzāka svētku programma vēl sekos. | Skatīt vairāk
Ieplāno ceturtdienas muzikai pie Igo  Zemgales Tūrisma asociācija
Igo mūzikas un mākslas centrā "Ceplis" ik ceturtdienu notiek koncerti, ieskaties un ieplāno! | Skatīt vairāk
Izbaudi vasaras sauli Skrundā! Skrundas muiža
Viena no skaistākajām Latvijas muižām – Skrundas muiža – atrodas Kurzemē, stāvā Ventas krastā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57174993sec.