Itāļu dzīves garša Stāmerienas pilī

Itāļu dzīves garša Stāmerienas pilī

Jau trešo gadu pēc kārtas Stāmerienas pils 2024. gada 24.augustā aicina piedzīvot Itāļu dzīves garšas svētkus.

Stāmerienas pili un Itāliju vieno slavens mīlas stāsts, kas vijas pāri visai Eiropai 3500 kilometru attālumā. 1923.gada 24.augustā Rīgā Stāmerienas pils baronese Aleksandra Alise fon Volfa apprecējās ar Džuzepi Tomazi di Lampedūzu. Dons Džuzepe Marija Fabricio Salvatore Stefāno Vitorio Tomazi, Lampedūzas princis, Palmas hercogs, Montekjāro barons, Torretas barons bija itāļu augstmanis, literatūrzinātnieks un rakstnieks, pazīstams kā romāna "Gepards" autors. Atzīmējot šo notikumu, ikviens interesents aicināts baudīt pili, pils parku un dažādus pasākumus itāliskās noskaņās.

Šajā dienā pilī tiks uzņemta arī Palmas di Montekjaro hercogiene Nicoletta Polo Lanza Tomasi,  kura mūsdienās ir palikusi kā pēdējā sasaiste vēsturiskajām atmiņām par Aleksandras fon Volfas un Džuzepes Tomazi di Lampedūzas pēckara dzīvi Palermo. Nicoletta ir Aleksandras un Džuzepes audžudēla Džoakīno Lanca Tomazi sieva, kurš kopā ar Ilzi Lecinsku ir sarakstījuši grāmatu “Vienā likteņdejā savijušies mūži”.

Plkst. 13:00 pils klētī būs gaidītas ģimenes, lai atklātu brīnumus kopā ar burvju mākslinieku Danti Pecolli. Izrādes laikā varēs redzēt cilvēka domu spēka paraugdemonstrējumu, objektu dematerializāciju, pareģošanu, krāsainus brīnumus bērniem un asu izjūtu cienītāju mīļāko triku ar lapsu lamatām. Būs iespēja izsmieties, brīnīties un noteikti būs, par ko padomāt.

Plkst. 16:00 pils zālē aicinās kamermūzikas koncerts “In trio” Itālijas mūzikas zīmē. Koncertā uzstāsies mūziķes no Latvijas un Itālijas - Dita Krenberga (flauta), Dārta Tīsenkopfa-Muselli (arfa) un Giulia Arnaboldi (alts).

Plkst. 19:00 pils parkā jaudīgi muzicēs Katrīna Dimanta un grupa “Zeltrači”. Koncertprogrammā varēs saklausīt K.Dimantas dvēseles stāstus, kuri mājo viņas oriģinālmūzikā un, protams, kur tad nu bez  sirsnīgām tautas mūzikas apdarēm, tautasdziesmām un Katrīnas bezgala lieliskā humora. Skanējumu pasākumā papildinās brīnišķīgie “ZELTRAČI” - Reinis Briģis pie ģitāras, Matīss Uškāns pie bungām, Rolands Zelčs pie akordeona un Kristaps Strods pie basa, protams, iepriecinās arī pašas Katrīnas spēlētās vijoles un ukuleles skaņas.

Biļetes uz pasākumiem var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs, Stāmerienas pils kasē, kā arī www.bilesuparadize.lv.

Starp pasākumiem plkst. 17:30 pils klētī bez maksas būs iespējams noskatīties dokumentālo filmu “Geparda dzimšana”, kas stāsta par rakstnieka Džuzepes Tomazi di Lampedūza un viņa vācbaltiešu izcelsmes sievas Aleksandras fon Volfas - Stomersee dzīvi un neparasto mīlestību.

Pils parka piknika vietā itāļu vīna degustācijas meistarklases vadīs Arvis Desmitnieks. Visas dienas garumā būs iespēja baudīt arī ēdienus un dzērienus no brīvdabas restorāna “Valle”, kafejnīcas “Gardums” un “Bārs 9”.

Pasākumu organizē Stāmerienas pils sadarbībā ar Gulbenes novada kultūras centru, finansē Gulbenes novada pašvaldība. Kamermūzikas koncertu “In trio” finansiāli atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ieplāno ceturtdienas muzikai pie Igo  Zemgales Tūrisma asociācija
Igo mūzikas un mākslas centrā "Ceplis" ik ceturtdienu notiek koncerti, ieskaties un ieplāno! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.08.2024 - 11.08.2024 Atpūtas un izklaides vietas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Ieplāno pasākumu kādā no Liepājas atpūtas un izklaides vietām! | Skatīt vairāk
Mūzika saulrietam Balvu ezerā Balvu TIC
17.augustā Balvu ezers pārtaps par akustisku koncertzāli, kurā plosts „Vilnītis” būs skatuve, sēdvietas – laivas, stāvvietas – ezera krasts. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.08.2024 - 10.08.2024 Populārās mūzikas festivāls FEST FĀZE Tukuma TIC
Kad? 9.-10.augusts. Kur? Klasicisma pērlē - pie Zentenes pils, Tukuma novadā. Biļetes iegādājamas www.fazeevents.lv/biletes. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.97156405sec.