Stāmerienas pils aicina uz pasākumiem

Stāmerienas pils aicina uz pasākumiem

Stāmerienas pils oktobrī ikvienu interesentu aicina apmeklēt dažādus kultūras pasākumus.

12.oktobrī visas dienas garumā Stāmerienas pilī būs iespēja pieredzēt Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) studentu un absolventu jaunrades darbu izlasi – teātra izrādi, laikmetīgās dejas izrādi un īsfilmu skati. Šāds rudens plenērs jau ceturto gadu turpina akadēmijas un Gulbenes novada pašvaldības sadarbību.

Plenērs iesāksies plkst. 12:00 ar LKA aktiermākslas 4. kursa studenta Sergeja Smikova monoizrādi “Kocenieki un tāsenieces”, kas tapusi pēc Andrusa Kivirehka garstāsta motīviem. Pēcpusdienā, plkst. 16:00, skatītājiem būs iespēja pieredzēt LKA absolventes, horeogrāfes Anastasijas Čornajas laikmetīgās dejas izrādi “Tas, kas nav darīts nopietni”. Savukārt dienas noslēgumā plašākai publikai būs iespēja noskatīties starpdisciplinārajā pavasara rezidencē “Mūsdienu mīti Gulbenes novadā” tapušās filmas. Rezidencē piedalījās topošie kinorežisori, operatori, aktieri no LKA un arī jaunieši no Gulbenes novada vidusskolām, veidojot īsfilmas, kas vēsta par sešām vietām Gulbenes novadā (Stāmerienu, Liteni, Jaungulbeni, Druvienu, Galgausku un Tirzu), un interpretējot šo vietu leģendas, mītus, baumas vai atmiņu stāstus. Skatītājiem būs iespēja redzēt sešas īsfilmas.

Biļetes cena – 6 EUR uz katru atsevišķo pasākumu vai 12 EUR par visiem trim pasākumiem. Biļetes pieejamas Stāmerienas pils kasē. Iepriekšējā rezervācija, zvanot +371 25755784.

19.oktobrī plkst. 13:00 pilī ar koncertu viesosies Raplas novada (Igaunija) jauniešu pūtēju orķestris (diriģenti Tonu Soosorv, Silver Niinemet). Ieejas maksa uz koncertu  3 EUR, biļetes varēs iegādāties Stāmerienas pils kasē.

22.oktobrī plkst. 19:00 ar savas jaunākās grāmatas “Okeānija. Atgriešanās” prezentāciju pilī viesosies blogeris, ceļojumu grāmatu autors Žigismants Krēsliņš. Ž.Krēsliņš, plašāk pazīstams kā Žigis, ir skolotājs Liepājā, kurš apceļojis puspasauli un sarakstījis vairākas grāmatas par saviem ceļojumiem. Pirmā grāmata bijis kā eksperiments, bet vēlāk atklājās, ka grāmatu labprāt pērk, kā rezultātā tapušas jau vairākas grāmatas. Biļetes uz pasākumu iegādājamas “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Oktobra pasākumu cikls Stāmerienas pilī noslēgsies ar ikgadējo Latvijas Piļu un muižu asociācijas rīkoto Vislatvijas Leģendu nakti 26.oktobrī, kad jau no plkst. 18:00 būs iespēja doties izzināt pils vēstures stāstus vakara noskaņās, notiks mākslinieces Ilzes Egles izstādes “Esības vieglums” atklāšana, kā arī būs iespēja ļauties mūzikas baudījumam koncertā “Vēstules dzejniekam…”. Koncertā piedalīsies aktieri Dita Lūriņa un Gundars Grasbergs, komponists Mārtiņš Egliens (taustiņinstrumenti) un Jānis Zvirgzdiņš (taustiņinstrumenti). Ieejas biļete uz koncertu – 20 EUR. Biļetes iegādājamas Stāmerienas pils kasē, “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv. Pasākuma laikā darbosies kafejnīca “Sonāte”.

Vairāk informācijas par visiem pasākumiem – www.stamerienaspils.eu

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Maizes cepšana Ribbes dzirnavās! Bauskas TIC
19.oktobrī no plkst. 15:00 līdz plkst. 19:00 Grauda Spēks Maizes cepšanas meistarklase Ribbes dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 12.10.2024 Atvērto durvju diena pie Piena aitām Bauskas TIC
Tev ir iespēja piedalīties meistarklasē un citās aktivitātēs kopā ar "Piena aitas" un Z/S "Krišjāņi" saimnieci! Pieteikšanās līdz 10.oktobrim! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.09.2024 - 12.10.2024 Izmēģini izjādi ar zirgu Bauskas novadā Bauskas TIC
Izbaudi nesteidzīgu pastaigu zirga mugurā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.10.2024 - 12.10.2024 "Veļu laika vīzijas", pastaigu taka Engurē Tukuma TIC
Unikāla iespēja, tikai vienu reizi - šī būs pastaiga kā maģisks piedzīvojums, kur gaismas šķietami atdzīvina koku zarus un viss kļūst dzīvs. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.45935202sec.