Autors: Jānis Pēteris Bērziņš
Avots: BalticTravelnews.com/Tourprom.ru
Daudzi ir pamanījuši, ka ēdiens lidojumos nav gards, un vaina nav tajā, ka lidsabiedrības ietaupītu naudu uz pārtikas produktu kvalitāti, vai arī uzticētu tā pagatavošanu sliktiem pavāriem.
Izrādās, sausā gaisa dēļ lidojuma laikā garšas receptori mainās. To ieteikmē arī skābekļa daudzums ceļotāju asinīs, kā arī dzinēju radītais troksnis. Šādu faktoru kopums arī ietekmē spēju izbaudīt ēdiena garšu.
Starp citu, ir arī ieteikums, kā ēdienu padarīt kaut mazliet gardāku – uzlieciet uz ausīm skaņu izolējošas austiņas – tas var palīdzēt.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.