Trīs vasarīgas pastas salātu idejas maltītēm svaigā gaisā

Sākoties vasarai, pienācis īstais laiks ieviest jaunu ēšanas paradumu un doties baudīt maltītes svaigā gaisā. AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar veselīga dzīvesveida blogu "Foodprep.lv" piedāvā trīs krāsainas, sātīgas un ātri pagatavojamas pastas salātu receptes, kuras ērti ņemt līdzi piknikā vai pusdienu pārtraukumā parkā.  Pasta apvienojumā ar sezonālo produktu svaigajām garšām būs šīs vasaras ideālā kombinācija.

Pastas salāti ar sparģeļiem un zemenēm piknikam (3 - 4 porcijām)

Sastāvdaļas:

Salātiem

•    400 g zaļo sparģeļu;

•    400 g svaigu zemeņu;

•    200 g "Dobeles dzirnavnieka" makaronu Fusilli;

•    2 saujas iepriekš nomazgātu un nosusinātu rukolas vai spinātu lapu.

Mērcei

•    2 ēdamkarotes olīveļļas;

•    1 ēdamkarote balzametiķa;

•    1 ēdamkarote baltvīna etiķa;

•    1 tējkarote citrona sulas;

•    1 tējkarote medus vai kļavu sīrupa;

•    ½ tējkarote sāls;

•    citronpipari pēc garšas.

Gatavošana:

1)    Nomazgā un virtuves dvielī nosusina sparģeļus.

2)    Nolauž sparģeļa kātu (~2 - 3 cm) un atlikušo sparģeli sagriež apmēram 3 cm garos gabaliņos.

3)    Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš un noskalo aukstā ūdenī.

4)    Uz uzkarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sparģeļus apmēram 8  minūtes.

5)    Pa to laiku bļodiņā (ja salāti tiks ēsti tuvāko stundu laikā) vai mazā burciņā, kuru var aizvērt ar vāku (ja salāti tiks ēsti vēlāk), uztaisa salātu mērci, savienojot visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisot.

6)    Lielā bļodā vai ēdiena uzglabāšanas traukā liek apceptos sparģeļus, izvārītos makaronus, rukolu vai spinātus.

7)    Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes un katru sagriež četrās daļās, pievieno salātiem.

8)    Mērcīti pārlej pāri salātiem pirms ēšanas.

Pastas salāti ar garnelēm pēc aktivitātēm svaigā gaisā (3 - 4 porcijām)

Sastāvdaļas:

Salātiem

•    150 g "Dobeles dzirnavnieka" makaronu Penne Rigate;

•    200 g vārītu (noskalotu) turku zirņu;

•    ½  dzeltenās paprikas;

•    150 g cherry tomātu (nomazgātu un pārgrieztu uz pusēm);

•    ½ sagriezta garā gurķa;

•    100 g uz pusēm pārgrieztu olīvu (pēc izvēles);

•    200 g garneļu (pēc izvēles; ja saldētas, iepriekš atlaidina);

•    ½ smalki sakapāta zilā sīpola;

•    dilles vai citi zaļumi.

Mērcei

•    3 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta;

•    1 ēdamkarote citrona sulas;

•    1 tējkarote franču sinepju;

•    pētersīļi, dilles u.c. zaļumi pēc izvēles;

•    šķipsniņa sāls, malti melnie pipari.

Gatavošana:

1)    Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš, noskalo aukstā ūdenī un liek lielā bļodā.

2)    Makaroniem pievieno atlikušās salātu sastāvdaļas.

3)    Atsevišķā bļodiņā liek visas mērces sastāvdaļas. Samaisa un pievieno makaroniem.

4)    Salātus var baudīt uzreiz vai uzglabāt ledusskapī, lai pasniegtu vēlāk.

Pilngraudu pastas salāti ar sieru pusdienu kastītei (3 - 4 porcijām)

Sastāvdaļas:

Salātiem

•    150 g "Dobeles dzirnavnieka" pilngraudu makaronu Fussili;

•    150 g sarkano cherry tomātu;

•    ½ dzeltenās paprikas;

•    ½ garā gurķa;

•    125 g uz pusēm pārgrieztas mocarellas mini bumbiņas;

•    3 - 5 ēdamkarotes bazilika pesto*.

Gatavošana:

1)    Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš, noskalo aukstā ūdenī un liek lielā bļodā.

2)    Pievieno pārējās salātu sastāvdaļas un apmaisa.

3)    Ēd uzreiz vai liek noslēgtā ēdiena uzglabāšanas trauciņā, lai baudītu  vēlāk.

*Pesto, protams, var pagatavot mājās. Sablenderē buntīti bazilika, sauju ciedru riekstu, sauju rīvēta parmezāna siera, pāris ēdamkarotes olīveļļas, ½ citrona sulas un šķipsniņu sāls.

Lai top gardas maltītes!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Performance "Aizņemtā ainava" Liepājas reģiona TIB
28. un 29. septembrī performance "Aizņemtā ainava" parādīs citādu Liepājas Pētertirgu | Skatīt vairāk
Pasākums, kas paliks atmiņās! Jurmala Golf Club & Hotel
Jurmala Golf Club & Hotel piedāvā īpašu vietu un programmu jūsu nākamajam korporatīvajam vai komandas saliedēšanas pasākumam! | Skatīt vairāk
no 29 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.09.2024 - 12.10.2024 Groziņu vakars ar UFO un draugiem Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11.oktobrī plkst.20.00 Kocēnu Kultūras namā groziņu vakars ar UFO un draugiem, DJ Japāni. | Skatīt vairāk
20 EUR
Skolēnu brīvlaika piedāvājumi- ar lidojumu Estravel Latvia
Nenokavējiet rezervēt atpūtu skol/enu brīvlaikā // Īpaši piedāvājumi sākot no 3 naktīm! // Neatieciet uz pēdējo mirkli! | Skatīt vairāk
no 529 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.07685494sec.