Gastronomiskais transfērs cauri Baltijai jaunajā pavārgrāmatā «Baltic Chefs»

Slēgto robežu (un restorānu) periodā gatavošanas eksperimenti virtuvē ir kļuvuši par jaunu eskeipisma formu vairumam no mums. Kad sabiedriskās ēdināšanas vietu apmeklējumi ir tabu un ēdienu piegāde uz mājām kļuvusi apnicīga, pienācis laiks ņemt grožus savās rokās un atkārtot restorāna cienīgu maltīti savā virtuvē.

«Baltic Chefs» komanda ir nostrādājusi proaktīvi — šī gada vasarā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā notika fotosesijas pavārgrāmatai, kuras pamatā ir 90 Baltijā zināmu šefpavāru receptes, pavadošais sastāvdaļu kopums un pagatavošanas tehnikas, kā arī autoru komentāri un krāšņi ēdienu attēli. Ar savu kulinārijas redzējumu grāmatā ir dalījušies arī visu trīs valstu food-blogeri.

«Baltijas reģions ir slavens ar savām kulinārajām tradīcijām. Papildus plaši zināmajām delikatesēm, mēs vēlējāmies pastāstīt par to, ko īpaši novērtē un ciena paši šefpavāri, līdz ar to ikviens savā virtuvē spēs radīt izsmalcinātu ēdienu labākajās restorānu tradīcijās. Mūsuprāt, šī ir unikāla iespēja iepazīstināt lasītājus ar Baltijas kulinārijas kultūru.» — stāsta «Baltic Chefs» projekta līderis Artūrs Arnicāns.

Pats par sevi saprotams, arī Artūrs grāmatai ir sagādājis divas receptes — brieža fileja ar topinambūru biezeni, čipsiem, saldi-skābi-sāļām dzērvenēm un rozmarīna eļļu, kā arī otru — Arktikas palija ar ziedkāpostu-kokospiena biezeni, plūmju mērcē glazētu pak-čoi un zemeņu-gurķu garozu. Papildus receptēm, katrs šefpavāra atspoguļojums ir bagātināts ar nelielu monologa tipa interviju.

«Mēs centāmies atklāt personības, parādīt katra iekšējās pasaules redzējumu un dziļumu, par cik ēdieni – tie ir par emocionālo saikņu veidošanu. Katrā maltītē ir ielikta gan bērnības garša, gan personīgās kaislības un ceļošanas pieredze. Līdz ar to ēdienu nav iespējams uztvert nesaistīti ar šefpavāra personību. Turklāt brīžos, kad mūsu komanda saņēma pateicības vārdus par šāda projekta izveidi, mēs pārliecinājāmies — tas viss nav bijis velti, — stāsta projekta vadītājs Emīls Jonins.

Grāmatu «Baltic Chefs» jau tagad iespējams priekšpasūtīt www.balticchefs.com Latvijas, Lietuvas un Igaunijas grāmatnīcās tā parādīsies šī gada novembra beigās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
 Bebrenes dzirnavas TAKA
Bebrenes muižas apbūves teritorijas ciešā tuvumā, turpat pie muižas mūra žoga ir saglabājusies dzirnavu ēka ar dzirnavnieka dzīvojamo māju blakus. | Skatīt vairāk
airBaltic aviobiļešu izārdošana SKY24.LV
Steidzieties sagādāt ceļojumus visam gadam! - Poipulāri galamērķi ar izlidošanu līdz 30.09.2026. // Akcijas vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 59 EUR
Seno amatu darbnīca “Klēts” Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Seno amatu darbnīca “Klēts” izveidota Raiņa mājā Berķenelē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.11.2025 - 09.11.2025 Koncerts “Par savu zemi saukt” Ventspils TIC
8. novembrī plkst. 19.00 teātra namā "Jūras vārti" Latvijas jaunā rokmūzikas dvesmas pārstāvis, dziedātājs Miks Galvanovskis, aicina uz patriotisku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44304609sec.