Gastronomiskais transfērs cauri Baltijai jaunajā pavārgrāmatā «Baltic Chefs»

Slēgto robežu (un restorānu) periodā gatavošanas eksperimenti virtuvē ir kļuvuši par jaunu eskeipisma formu vairumam no mums. Kad sabiedriskās ēdināšanas vietu apmeklējumi ir tabu un ēdienu piegāde uz mājām kļuvusi apnicīga, pienācis laiks ņemt grožus savās rokās un atkārtot restorāna cienīgu maltīti savā virtuvē.

«Baltic Chefs» komanda ir nostrādājusi proaktīvi — šī gada vasarā Latvijā, Lietuvā un Igaunijā notika fotosesijas pavārgrāmatai, kuras pamatā ir 90 Baltijā zināmu šefpavāru receptes, pavadošais sastāvdaļu kopums un pagatavošanas tehnikas, kā arī autoru komentāri un krāšņi ēdienu attēli. Ar savu kulinārijas redzējumu grāmatā ir dalījušies arī visu trīs valstu food-blogeri.

«Baltijas reģions ir slavens ar savām kulinārajām tradīcijām. Papildus plaši zināmajām delikatesēm, mēs vēlējāmies pastāstīt par to, ko īpaši novērtē un ciena paši šefpavāri, līdz ar to ikviens savā virtuvē spēs radīt izsmalcinātu ēdienu labākajās restorānu tradīcijās. Mūsuprāt, šī ir unikāla iespēja iepazīstināt lasītājus ar Baltijas kulinārijas kultūru.» — stāsta «Baltic Chefs» projekta līderis Artūrs Arnicāns.

Pats par sevi saprotams, arī Artūrs grāmatai ir sagādājis divas receptes — brieža fileja ar topinambūru biezeni, čipsiem, saldi-skābi-sāļām dzērvenēm un rozmarīna eļļu, kā arī otru — Arktikas palija ar ziedkāpostu-kokospiena biezeni, plūmju mērcē glazētu pak-čoi un zemeņu-gurķu garozu. Papildus receptēm, katrs šefpavāra atspoguļojums ir bagātināts ar nelielu monologa tipa interviju.

«Mēs centāmies atklāt personības, parādīt katra iekšējās pasaules redzējumu un dziļumu, par cik ēdieni – tie ir par emocionālo saikņu veidošanu. Katrā maltītē ir ielikta gan bērnības garša, gan personīgās kaislības un ceļošanas pieredze. Līdz ar to ēdienu nav iespējams uztvert nesaistīti ar šefpavāra personību. Turklāt brīžos, kad mūsu komanda saņēma pateicības vārdus par šāda projekta izveidi, mēs pārliecinājāmies — tas viss nav bijis velti, — stāsta projekta vadītājs Emīls Jonins.

Grāmatu «Baltic Chefs» jau tagad iespējams priekšpasūtīt www.balticchefs.com Latvijas, Lietuvas un Igaunijas grāmatnīcās tā parādīsies šī gada novembra beigās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Samantas Tīnas akustiskais koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26.oktobrī plkst.19.00 aicinām uz Samantas Tīnas akustisko koncertu “Vēstule Tev” koncertzālē “Valmiera”. | Skatīt vairāk
26 EUR
Pirmā pasaules kara muzejs TAKA
Ekspozīcija 113 kv.m. platībā un sastāv no diviem tematiskiem blokiem. Mūsdienīgs dizains padara ekspozīciju interesantu un ērti uztveramu dažādām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.10.2024 - 12.10.2024 Tūrisma rallijs Liepājas reģiona TIB
Šoruden Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs piedāvā ko īpašu – tūrisma ralliju, kas notiks pirmo reizi, aizsākot jaunu tradīciju šajā | Skatīt vairāk
Meksikas ēdienu variācijas mūsu virtuvē! Viesistaba
Meksikas ēdienu variācijas mūsu virtuvē, 15.10.2024/18:00, Kursu vada: Dzintars Jaunpujāns | Skatīt vairāk
no 60 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.29741693sec.