Sievietes ceļojumos dod priekšroku kultūras objektiem, vīrieši - aktīvās atpūtas braucieniem

Jaunākajā DnB NORD Latvijas barometra pētījumā noskaidrots, ka gadījumā, ja materiālais stāvoklis ļautu, Latvijas iedzīvotāji vislabprātāk dotos ārzemju ceļojumos, apmeklējot eksotiskas zemes un iepazīstot slavenus arhitektūras, vēstures, kultūras un dabas objektus.

Jautāti, kāda veida ceļojumos respondenti gribētu doties, ja apstākļi ļautu, gan vīrieši (32%), gan sievietes (32%) labprāt apmeklētu eksotiskas zemes. Nākamie iekārojamākie ceļojuma veidi daiļā dzimuma pārstāvēm ir ārzemju vēstures, kultūras, arhitektūras un dabas pieminekļu apskate (31%) un mierīga atpūta ārzemēs (27%). Arī vīriešu ceļošanas vēlmes izkārtojas līdzvērtīgi, tiesa gan, arhitektūras un vēstures objektus labprāt apmeklētu, kā arī mierīgu atpūtu izvēlētos vien 20% vīriešu. Viņi savukārt biežāk nekā sievietes norādījuši, ka gribētu atpūsties aktīvi, piemēram, slēpojot un kāpjot kalnos, – šādi domā attiecīgi 16% vīriešu un tikai 9% sieviešu.

Savukārt sievietes nedaudz biežāk kā vīrieši atzinušas, ka ir gatavas ietaupīt citās jomās un tēriņos, lai varētu tomēr atļauties doties ceļojumā. 15% sieviešu apgalvojušas, ka ir vērts ietaupīt sadzīves izdevumos un aizbraukt ceļojumā, jo gūtie iespaidi un atpūta dod iespēju pēc tam vieglāk pārdzīvot ikdienas nebūšanas (tā uzskata arī 12% vīriešu), 14% sieviešu ir gatavas ietaupīt līdzekļus īpašos gadījumos – ja ceļojums ir tā vērts (tā atbildējuši arī 13% vīriešu). Tiesa, 14% sieviešu minējušas, ka būtu gatavas nedaudz ietaupīt, ja vien tas būtiski neietekmētu ikdienas tēriņus (pretstatā 9% vīriešu, kas arī piekrīt šādam apgalvojumam).

Savukārt līdzās abu dzimumu visbiežāk atzīmētajai atbildei, ka viņiem nav iespēju ietaupīt līdzekļus (41% vīriešu un 40% sieviešu), vīrieši nedaudz biežāk kā sievietes apgalvojuši, ka izvēlas tādus ceļojumus, lai nebūtu to dēļ jāatsakās no citiem tēriņiem (attiecīgi 15% un 14%), kā arī – citas sadzīves jomas viņiem ir svarīgākas par ceļošanu (12% un 11%).

„DnB NORD Latvijas barometrs”, kas jau kļuvis par atzītu ikmēneša socioloģisko pētījumu valstī, tiek veidots katru mēnesi, un tajā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgā jomā. Vienlaikus sabiedrībai katru reizi tiek uzdots arī pastāvīgo jautājumu kopums, kas mēnesi pa mēnesim atspoguļo iedzīvotāju vispārējā noskaņojuma izmaiņas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.09.2024 - 13.10.2024 "Čikāgas piecīši" Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
Tikai viens koncerts, tikai Tukuma novadā, tikai 13.10.2024 | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 12.10.2024 Atvērto durvju diena pie Piena aitām Bauskas TIC
Tev ir iespēja piedalīties meistarklasē un citās aktivitātēs kopā ar "Piena aitas" un Z/S "Krišjāņi" saimnieci! Pieteikšanās līdz 10.oktobrim! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.09.2024 - 12.10.2024 Izmēģini izjādi ar zirgu Bauskas novadā Bauskas TIC
Izbaudi nesteidzīgu pastaigu zirga mugurā! | Skatīt vairāk
Halovīnu parks Bauskā Bauskas TIC
No 17. oktobra līdz 10. novembrim esat aicināti piedzīvot īstu Halovīna burvību katru dienu no plkst. 15:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Kaļķu vārti
,


Latvia Tours
,


Grand Palace Hotel
,


Ventspils TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.91747093sec.