Latvijā ir radīts pasaulē pirmais mūziķis, pilnībā izstrādātais ar mākslīgo intelektu

Latvijā ir radīts pasaulē pirmais mūziķis, pilnībā izstrādātais ar mākslīgo intelektu

Nav noslēpums, ka mākslīgā intelekta popularitāte pasaulē pieaug ar katru dienu. Jau tagad vairāk nekā 83% uzņēmumu izmanto vai plāno saistīt savu darbību ar to un līdz 2027. gadam saskaņā ar “Forbes” prognozēm MI tirgus sasniegs ap 407 miljardiem dolāru.

Nesen Latvijā vietējā kompānija "Gradiola Media" radīja mūziķi "HugoAI", kuru pilnībā izstrādāja mākslīgais intelekts, informē portāls balticevents.info. MI tika dots uzdevums izdomāt “produktu” un absolūti visus ar to saistītos aspektus: no koncepta, nosaukuma un stratēģijas līdz gatavai mūzikai un vizuālajam noformējumam.

Kā ziņoja izstrādātāji, “HugoAI” ir trīs populārāko žanru sinteze: pops ar fanka elementiem, elektroniskā deju mūzika un “synthwave”. Saskaņā ar analīzes rezultātiem mākslīgais intelekts izvēlējās solo projektu ar vīriešu dzimuma izpildītāju, tā nosaukumā apvienojot starptautisku vārdu un tiešu atsauci uz MI. Nākotnē izstrādātā stratēģija paredz koncertus, kuros spēlēs dzīvie mūziķi.

– To, ko iepriekš skaņu producenti paveica daudzu nedēļu laikā un par lielu naudu, MI rada bez maksas, minūtes laikā ģenerējot vēlamo dziesmu. Gatavās mūzikas kvalitāte neatšķiras no jaunākajiem radio atskaņotajiem hitiem. Taču, lai atrastu savu skanējumu un piemērotas “uzvednes”, jāpavada nedēļas un mēneši studijā, – stāsta idejas autori Guntars Jaudzems un Pavels Starostins.

23. jūlijā “HugoAI” izdeva savu debijas albumu latviešu valodā “Māksla”, kurā iekļautas 10 dziesmas. Atšķirībā no albuma angļu valodā Latvijai tika pieņemts eksperimentāls lēmums “atstāt dvēseli”: dziesmu tekstus rakstīja dzīvi cilvēki, latviešu mūziķi un dzejnieki.

9 mēnešu darba un 2500 iterāciju rezultātā albuma “Māksla” dziesmas ir pozitīvas un enerģiskas kompozīcijas, kas ir ideāli piemērotas gan radio ēteriem, gan deju laukumiem. Tajā pašā laikā lirika saglabājusi atklātību, daudznozīmīgumu un provokatīvu raksturu ar daudzām sociālām un kultūras atsaucēm, maksimāli precīzi atspoguļojot mūsdienu sabiedrību. Albums “Māksla” ir pieejams visos mūzikas straumēšanas servisos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras festivāls Bauska TASTE 2024 Bauskas TIC
Vasaras vērienīgākais notikums Bauskā – mūzikas festivāls “Bauska TASTE 2024” | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.07.2024 - 03.08.2024 Vaiņode svin! Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Tiekamies 3. augustā, kad visas dienas garumā Vaiņodes stadionā, norisināsies koncerti un visdažādākās aktivitātes gan lieliem, gan maziem. | Skatīt vairāk
Izbaudi vasaras sauli Skrundā! Skrundas muiža
Viena no skaistākajām Latvijas muižām – Skrundas muiža – atrodas Kurzemē, stāvā Ventas krastā. | Skatīt vairāk
KANDAVAS GAISA BALONU FESTIVĀLS 2024 Tukuma TIC
Kandavas gaisa balonu festivāls būs no 9.līdz 11.augustam. Precīzāka svētku programma vēl sekos. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.88960695sec.