Kā izglābt kāzas: Baiba Prindule-Rence par mākslīgā intelekta rīkiem, kas palīdz nestandarta situācijās

Kā izglābt kāzas: Baiba Prindule-Rence par mākslīgā intelekta rīkiem, kas palīdz nestandarta situācijās

No mobilo tehnoloģiju viedokļa raugoties, šis gads viennozīmīgi paiet mākslīgā intelekta zīmē. Gada sākumā savu uzvaras gājienu sāka Galaxy AI ēra – mākslīgā intelekta funkcijas, kas pieejamas ne tikai viedtālruņos, bet tagad arī televizoros. Tās ne tikai palīdz atvieglot ikdienu, bet padara ierīču lietošanu jēgpilnāku. Vides dizainere Baiba Prindule-Rence dalās savos iespaidos par tehnoloģiju izmantošanas paradumiem un pastāsta, kā mākslīgais intelekts palīdzējis izglābt kāzu norisi.

Liels displejs radošām idejām

Baiba atzīst, ka viena no galvenajām lietām, ko ikdienā jo īpaši novērtē, ir jaunā viedtālruņa lielais ekrāns. Tam ir iespaidīgs 7.6 collu liels galvenais ekrāns un 6.3 collu liels priekšējais ekrāns. “Mana ikdiena lielākoties tiek pavadīta PowerPoint un Excel programmās, radot idejas. PowerPoint ir rīks, kurā es varu vizuāli parādīt un nodot informāciju klientam, ko un kā plānoju veikt. Tāpēc varu nenēsāt līdzi datoru, jo viedtālrunī varu ļoti ērti atvērt šīs lietotnes un parādīt projektu un ideju kopskatu. Ņemot vērā, ka tikšanās ar klientiem bieži vien ir daudzās un dažādās vietās, šis ir foršs veids, kā profesionāli izmantot telefonu kā rīku, kurā praktiski parādīt lielo bildi,” uzver Baiba Prindule-Rence.

Viņa arī stāsta, ka samazinājies kopējais ekrānu lietošanas laiks: “Ja jāveic izmaiņas prezentācijā, tad bieži vien to darot datorā, paralēli iekrītu vēl citos darbos, savukārt telefonā veikt izmaiņas vienā slaidā un nosūtīt tālāk klientam ir iespējams ātrāk. Tieši tāpat ir rediģējot Excel. Ja tāmē mainās kāda pozīcija, tad ar S Pen digitālo pildspalvu to varu ļoti ātri izlabot. Tas pavisam noteikti ir daudz ērtāk nekā salīdzinot ar manu iepriekšējo telefonu, kur tāmes, tabulas es principā nevarēju rediģēt un labot.”

AI rīki, kas palīdzēs arī nestandarta situācijās

Dažādas AI balstītas funkcijas un rīki, kas pieejamas viedtālrunī, ikdienā palīdzēs maksimāli izmantot lielā ekrāna sniegtās iespējas un ļaus ievērojami uzlabot produktivitāti. Piemēram, daudzi novērtēs funkciju Note Assist, kura lietotnē Samsung Notes nodrošina tulkošanas, kopsavilkumu un automātiskās formatēšanas iespējas, lai vienkārši un viegli varētu veikt piezīmes. Turklāt transkripcijas funkcija ļaus pašā lietotnē Notes transkribēt, tulkot un apkopot balss ierakstus. Arī PDF failos tekstus iespējams tulkot.

“Mans atklājums ir mākslīgā intelekta jeb AI funkcijas. Nesen biju dekorēt kāzas, bet lietus izpostīja ceremonijas vietu. Tad nu es izmantoju Galaxy AI funkcijas, lai meklētu idejas un palīdzētu salabot ceremonijas arku. Man tas labi sanāca un es tiešām izlaboju to, ko man vajadzēja,” stāsta Baiba.

Viņa uzsver, ka viņai ļoti patīk rakstīt ar roku, bet viss darbs un informācijas apmaiņa notiek digitāli. Arī visi pieraksti ir jāveic digitāli. “Šeit man talkā nāk S Pen digitālā pildspalva un funkcija, kas ļauj ar roku rakstīto tekstu pārvērst drukātā tekstā. Līdz ar to pēc pierakstu veikšanas ar roku, visu ērti pārvēršu drukāti un nosūtu saviem komandas biedriem,” pieredzē dalās Baiba.

Datora līmeņa pieredze telefonā

“Saziņai darbā visbiežāk izmantoju e-pasta lietotni un WhatsApp. E-pasta pārlūka izskats telefonā atvērtā veidā ir tieši tāds, kādu es to redzu datorā. Nav vajadzības speciāli meklēt datoru, lai atbildētu uz e-pastu, jo es to ērti un pārskatāmi varu izdarīt viedtālrunī. Līdzīgi ir arī ar WhatsApp, ko varu redzēt pilnā mērogā un viegli pārvaldīt. Arī Pinterest lietotne, kur pārsvarā dzīvo manas idejas un kuru izmantoju iedvesmai, telefonā ir ļoti ērta un pārskatāma gluži kā datorā. Savukārt Instagram var kārtīgāk apskatīt visas bildes. Ļoti novērtēju iespēju nenēsāt līdzi lieku svaru, proti, datoru un lādētāju, it sevišķi, ja ikdienu pavadu ar savu mazo meitu. Tas fundamentāli atvieglo ikdienu. Principā ar viedtālruni šobrīd varu paveikt visu to pašu, ko ar datoru,” viņa uzsver.

Kliedē bažas par pāriešanu uz Android ekosistēmu

Kā stāsta Baiba, sākotnēji bijušas bažas par pāriešanu uz Android ekosistēmu. Bet pašai par pārsteigumu, viņa jau pirmajās dienās saprata, ka jaunais viedtālrunis ir tik pašpietiekams un nav neviena lieta, kas būtu nepieciešama vai pietrūkst no iepriekšējā telefona.

“Visu informāciju varēju ērti pārlikt no vecā telefona savā jaunajā – sākot no bildēm līdz sarakstēm. Pat ekrānsaudzētājs un lietotņu izvietojums saglabājās tieši tāds pats kā vecajā telefonā. Tas bija vēl papildus atvieglojums ierīces maiņas procesā. Savām vajadzībām pielāgoju telefona kameras iestatījumus, jo fotografēšana un satura veidošana ir liela daļa no manas ikdienas. Man bija ļoti svarīgi, ka kameras kvalitāte, attēla izšķirtspēja un krāsu kods ir līdzvērtīgs līdzšinējai pieredzei. Varu apgalvot, ka tas viss tā arī ir, ja ne pat kādās detaļas un lietas ir vēl labākas. Ja salīdzinu, portreta režīmā uzņemot attēlu, ir iespēja gan attālināt objektu, gan 2x pietuvināt, kas nebija iespējama ar veco telefonu. Tāpat bilžu apstrādei lieliski noder lielais ekrāns. Nu jau arī AI funkcijas kļūst par manu regulāru palīgu. Piemēram, no kāzu fotogrāfijas ērti vari izņemt kādu lieku cilvēku vai objektu. Ja noguruma dēļ nevaru izdomāt tekstu zem bildes, Galaxy AI palīdz uzģenerēt foršu, saturīgu un iespējams pat labāku tekstu nekā tu pats varētu uzrakstīt. Man parasti nepatīk jaunas lietas un lielas pārmaiņas, bet tieši tās bagātina mūsu pieredzi, tāpēc mēģinu neatteikt izaicinošiem projektiem. Arī viedtālruņa nomaiņu un pāriešanu uz jaunu ekosistēmu uzskatīju par izaicinošu pieredzi. Īpaši liels prieks, ka tā vainagojusies ar ļoti foršu rezultātu – mana ikdiena bez šī tehnoloģiju palīga nav vairs iedomājama.”


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.08.2024 - 18.08.2024 Vaidavas pagastam 130! Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Šogad Vaidavas pagastam 130 gadu jubileja! Vaidavas svētkus svinēsim 17. augustā visas dienas garumā. Uz tikšanos Valmieras novada Vaidavā! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Vācijā Europcar
Izpēti Vācijas gleznainās ainavas, idilliskus ezerus un aizraujošus kalnu skatus. Saņem līdz 15% atlaidi auto nomai Vācijā. | Skatīt vairāk
Jaunums! Gambija - atpūtas ceļojums Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 12 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu // 31.12.2024. - 25.03.2025. | Skatīt vairāk
no 999 EUR
Uzņēmumi


Latvia Tours
,


Trakai TIC
,


Siguldas novada TIC
,


Laikinoji sostinė
,

Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.3139379sec.