Aptauja: puse Latvijas jauniešu mācību uzdevumu veikšanai izmanto mākslīgo intelektu

Aptauja: puse Latvijas jauniešu mācību uzdevumu veikšanai izmanto mākslīgo intelektu

Teju puse jeb 49% aptaujāto jauniešu Latvijā mācību uzdevumu veikšanai izmanto mākslīgā intelekta risinājumus, liecina Samsung “Solve for Tomorrow” veiktā jauniešu aptauja*. Katrs piektais jaunietis ir dzirdējis par mākslīgo intelektu, bet ikdienā to neizmanto. Savukārt aptuveni trešdaļa uzskata, ka mākslīgais intelekts nākotnē varētu aizstāt skolotājus.

Jaunieši visbiežāk mākslīgā intelekta (MI) sniegtās iespējas lieto mācību uzdevumu veikšanai, taču trešdaļa izmanto tās izklaidei (29%) un līdzīgs skaits – ikdienas dzīves vajadzībām (28%). 19% jauno cilvēku atzīst – ir dzirdējuši par mākslīgo intelektu, bet ikdienā neizmanto. Interesanti, ka gan Lietuvā, gan Igaunijā ir vairāk jauniešu, kas pagaidām MI rīkus nav sākuši izmantot ikdienā - Igaunijā 29%, Lietuvā 24%. Skolas uzdevumu veikšanai arī mūsu kaimiņvalstīs MI risinājumus ikdienā izmanto mazāk - 39% Igaunijā un 45% - Lietuvā.

Aicināti norādīt, kā lieto tehnoloģiju sniegtās iespējas, lai veiktu mācībām nepieciešamos uzdevumus, visbiežāk (39%) jaunieši norāda, ka MI rīki palīdz iegūt atbildes uz jautājumiem par noteiktu mācību tēmu. 35% uzskata, ka MI palīdz paplašināt iegūtās zināšanas, bet 23% atzīst, ka tas ļauj vieglāk izpildīt mājas darbus. MI izmantošanu mācībām par krāpšanos uzskata 31% aptaujāto jauniešu, 17% nav skaidra viedokļa par šo, bet 52 % uzskata, ka tā nav uzskatāma par negodīgu rīcību.

Vairāk nekā puse jeb 58% respondentu mākslīgo intelektu mācībām lieto vismaz reizi nedēļā un biežāk, no tiem 31% - vienu līdz divas reizes nedēļā, 24% - vismaz trīs reizes nedēļā, bet 3% - katru dienu. Aptuveni trešdaļa jeb 33% aptaujāto atklāj, ka MI sniegtās iespējas skolā lieto reti – vienu līdz divas reizes mēnesī. 67% aptaujāto uzskata, ka mākslīgais intelekts viņiem palīdz mācīšanās procesā, un 27% domā, ka MI rīki varētu nākotnē aizstāt skolotājus.

"Jau nākamnedēļ skolēni visās Baltijas valstīs tiks aicināti pieteikties ikgadējam Samsung “Solve for Tomorrow“ projektam un attīstīt savas idejas par mākslīgā intelekta risinājumiem mācību procesā un savu spēju attīstīšanai, " atklāj Eglė Tamelytė, “Solve for Tomorrow” vadītāja Baltijas valstīs.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus Jaunpils pils
Pasākuma apmeklētājus priecēs kultūras programma ar grupas "Ziņģes brāļi" uzstāšanos. Būs daudzveidīgas aktivitātes bērniem, lai nodrošinātu | Skatīt vairāk
Paloma Hotels - viesnīcas Turcijā Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā, ultra viss iekļauts ēdināšanas programma | Skatīt vairāk
no 781 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.09.2024 - 11.09.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62817097sec.