«Gjensidige» rezervējusi vairāk nekā 2 miljonus eiro par vētras nodarītajiem postījumiem Baltijā

«Gjensidige» rezervējusi vairāk nekā 2 miljonus eiro par vētras nodarītajiem postījumiem Baltijā

Vētra, ko Latvijā piedzīvojām 28. jūlija naktī un 29. jūlijā pa dienu, kā arī vētras postījumi, kas bija jūtami 30. jūlijā, atstāja smagas sekas daudzos mūsu valsts reģionos. Apdrošināšanas kompānija “Gjensidige” ir rezervējusi vairāk nekā 797 tūkstošus eiro, lai segtu vētras radītos zaudējumus Latvijā. Četru dienu laikā kompānija saņēmusi 431 pieprasījumu.

“Gjensidige Latvija” informē, ka dara visu iespējamo, lai ātri un efektīvi izskatītu klientu sniegtos pieteikumus. Kompānija pateicas klientiem par pacietību un sadarbību, kā arī informē, ka “Gjensidige” izmaksās gan privātpersonām, gan juridiskām personām atlīdzības saistībā ar ilgstošo lietavu izraisīto plūdu radītajiem zaudējumiem, kas notikuši laika posmā no 28.07.2024. – 30.07.2024. Atlīdzību lietas, kas atteiktas, tiks pārskatītas vēlreiz.

“Esam saņēmuši četras reizes vairāk pieteikumu par vētras nodarīto postījumu atlīdzināšanu nekā pagājušā gada 7. augusta vētras laikā. Arī šogad visvairāk cietušas privātpersonu un uzņēmumu automašīnas un īpašumi. Liela daļa pieteikumu saņemti no Rīgas un Jelgavas, kā arī Jūrmalas. Vētra šogad bijusi īpaši nežēlīga – ziņu par pirmajiem nopietnajiem bojājumiem saņēmām īsi pēc vētras pierimšanās. Pērn lielākos zaudējumus radīja krusas graudi, taču šogad tās bija applūdušas teritorijas un nolauzti koki. Spēcīgais lietus visbiežāk appludinājis pagrabus, bēniņus un tecējis arī caur logu rūtīm,” informē “Gjensidige Latvija” vadītāja Sanita Glovecka.

Vētras dēļ tika ierobežota gan vilcienu, gan lidmašīnu satiksme – atcelti vai pārcelti vairāki reisi. Pāris lidmašīnas sākotnēji nolaidušās rezerves lidostās. Transportlīdzekļu satiksme pirmdienā bija bloķēta četros autoceļu posmos. Tāpat milzīgus postījumus radījuši lūstošie koki – bojāti māju jumti, logi, žogi, šķūņi. Informējam, ka ja īpašumā lūzušā koka apkārtmērs ir lielāks par 20 centimetriem, par tā likvidēšanu jāinformē pašvaldība.  Arī sasisto automašīnu jumtu, lukturu un stiklu skaits ir augsts.

Apdrošinātāji atgādina, ka atlīdzības pieteikumus var reģistrēt tiešsaistē. Tāpat, lai ziņotu par vētras nodarītiem spēkratu bojājumiem, ātrākam procesam ieteicams pievienot fotogrāfijas no negadījuma vietas. Tās apliecinās postījuma faktu un ļaus ātrāk izvērtēt situācijas nopietnību. Informējam, ka vētras nodarītos bojājumus transportlīdzeklim segs KASKO polise, kur tas ir iekļauts standarta piedāvājumā.

“Tā kā aktīvi turpinām saņemt atlīdzības pieteikumus par vētrā nodarītajiem postījumiem, pagaidām esam apmaksājuši mazāk nekā 5% no rezervētās summas. Šajā brīdī svarīgi piebilst, ka lielākā daļa gadījumu Latvijā vēl joprojām tiek izskatīti. Tā kā pieteikumu ir daudz, jārēķinās, ka to izskatīšana var prasīt ilgāku laiku. Klientu vidū 77% nelaimes gadījumu notikuši privātpersonu īpašumos, savukārt 17% gadījumu kaitējums nodarīts uzņēmumu īpašumos. 4% gadījumos vētra apskādējusi automašīnas, taču mazāk nekā 2% gadījumu kaitējums nodarīts citam objektam,” stāsta Sanita Glovecka.

Arī Lietuvā un Igaunijā iesniegti 808 pieprasījumi vētras seku atlīdzināšanai, kuru kopējā summa pārsniedz 1,4 miljonus eiro. Baltijā kopumā dabas stihijas radīto zaudējumu segšanai rezervēti vairāk nekā 2 miljoni eiro.

“Gjensidige Latvija” pasakās par pacietību un sadarbību, kā arī atgādina, ka turpina darīt visu iespējamo, lai ātri un efektīvi apstiprinātu klientu sniegtos pieteikumus

Jau ziņots, ka Latvijā 28. un 29. jūlijā valsts centrālajā un Vidzemes, Zemgales rietumu daļā tika izsludināts sarkanais brīdinājums par stipru lietu un vēju. Jelgavā piedzīvoti vieni no lielākajiem plūdiem pilsētas vēsturē, ko izraisīja milzīgs nokrišņu apjoms īsā laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.08.2024 - 10.08.2024 Populārās mūzikas festivāls FEST FĀZE Tukuma TIC
Kad? 9.-10.augusts. Kur? Klasicisma pērlē - pie Zentenes pils, Tukuma novadā. Biļetes iegādājamas www.fazeevents.lv/biletes. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.07.2024 - 11.08.2024 KANDAVAS GAISA BALONU FESTIVĀLS 2024 Tukuma TIC
Kandavas gaisa balonu festivāls būs no 9.līdz 11.augustam. Precīzāka svētku programma vēl sekos. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.08.2024 - 10.08.2024 Piedalies skrējienā Rundāle - Bērzmuiža Bauskas TIC
Nebijis notikums Zemgales lauku ainavā - Skrējiens Rundāle - Bērzmuiža 2024! Starts 10. augustā Rundāles pils parkā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41762781sec.