Recepte: Kristens Krīgers krāj spēkus olimpiskajām spēlēm ar pastu saldskābajā vistas mērcē

Recepte: Kristens Krīgers krāj spēkus olimpiskajām spēlēm ar pastu saldskābajā vistas mērcē

Vasaras olimpiskās spēles Parīzē sāksies jau pēc pāris dienām. Mūsu olimpieši, par kuriem cieši turam īkšķus, turpina gatavoties saviem vissvarīgākajiem startiem. Piemēram, BMX riteņbraucējs Kristens Krīgers krāj spēkus ar sātīgu ēdienu: viņš kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo pastu ar vistu saldskābajā mērcē un iepriecina savu draugu aktieri Kārli Arnoldu Avotu.

Vai tā nav zelta dzīve! Kristens Krīgers pats virtuvē nerosās – viņam ir paveicies ar sievu, kura apveltīta lieliskām pavāra prasmēm. “Ko sieviņa uztaisa, to es ēdu. Neatceros, kad es būtu gatavojis ģimenei vai draugiem. Manai sievai tas pārāk labi padodas,” stāsta Kristens. “Es esmu diezgan azartisks, un man patīk uzvarēt, bet ēdiena gatavošanā es stabili esmu otrajā vietā – ar atrāvienu. Esmu asistents, kurš nomazgā traukus.”

Kristena lieta vairāk ir brokastis – vismaz ciktāl tas attiecas uz kafiju, kuru viņš katru rītu gatavo abiem ar sievu, kura tikmēr sarūpē dienas pirmo maltīti. Bieži vien abi dodas paēst arī ārpus mājas – Kristenam šķiet, ka reizēm tā pat sanāk lētāk.

Toties iepirkties gan viņš dodas un uz veikalu līdzi ņem sievas sagatavoto sarakstu. Tiesa, tas neattur no impulsīviem pirkumiem – parasti olimpietis nopērk visu, kas ir sarakstā, un tad izvēlas našķus.  

Viņa mīļākais ēdiens ir jebkāda veida pasta, bet iecienītākais našķis – jebkāda veida šokolāde. Arī savam draugam, aktierim Kārlim Arnoldam Avotam Kristens galdā ceļ pastu. Vai šāds ēdiens dod vienlīdz daudz enerģijas gan olimpietim, gan aktierim? Noskaties video un noskaidro, bet mēs novēlam, lai pastas un šokolādes spēks palīdz kaldināt zeltu!  

Pasta ar vistu saldskābajā mērcē

2 cilvēkiem

Gatavošanas laiks: 40 minūtes

Izmaksas kopā: 2,80 eiro

Cena par porciju: 1,40 eiro

Nepieciešams:

200 g makaronu Rimi Planet Conchiglie;

1/2 cukīni;

3 nelieli burkāni;

50 g saldētu zaļo zirnīšu Rimi;

150 g cāļu šķiņķu Rimi;

180 g saldskābās mērces ar ananasiem Rimi;

eļļa Rimi Smart pēc nepieciešamības;

sāls un čili pipari pēc garšas.

Pagatavošana

Nomizo burkānus, nomazgā cukīni un sagriez nelielos gabaliņos. Sagriez arī vistas šķiņķīšus. Uzvāri ūdeni ar šķipsnu sāls, verdošā ūdenī liec makaronus un vāri, līdz tie gatavi (apmēram 6–8 minūtes). Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un notecini.

Pannā (vislabāk vokpannā) uzkarsē nedaudz eļļas. Apcep burkānus, pēc tam šķiņķīti, līdz tas kļūst zeltaini brūns. Tad pievieno un apcep cukīni gabaliņus, visbeidzot – zaļos zirnīšus. Visu nedaudz pasautē.

Kad dārzeņi un šķiņķis gatavi, pievieno saldskābo mērci ar ananasiem un kārtīgi sajauc, rūpīgi iemaisi izvārītos makaronus, pēc garšas pievieno sāli un čili piparus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vietas pasākumiem un konferencēm Zemgalē! Zemgales Tūrisma asociācija
Iepazīsti pasākumu un konferenču vietas Zemgalē! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.07.2024 - 03.08.2024 Jūgendstils Jaunjelgavas vecpilsētā Aizkraukles novada TIC
Apskati Jaunjelgavas, ko dēvē par vārtiem uz Sēliju, pilsētas vēsturisko centru – Vecpilsētas parku. | Skatīt vairāk
Vecpilsētas ielas svētki Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
17.augustā 11:00 - 15:00 ikviens aicināts uz Vecpilsētas ielas svētkiem, lai baudītu priekšnesumus, iepirktos mājražotāju tirdziņā un piedalītos | Skatīt vairāk
IGO Cepļa koncerti augustā! Bauskas TIC
Ielīkojies, kādi koncerti baudāmi Igo Mūzikas un mākslas Centrā CEPLIS augusta mēnesī! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57512808sec.