Rehabilitācijas centrā «Jaunķemeri» atklās Galvassāpju kabinetu

Rehabilitācijas centrā «Jaunķemeri» atklās Galvassāpju kabinetu

Jau 2024. gada 8.oktobrī Kūrorta rehabilitācijas centra “Jaunķemeri” ambulatorajā klīnikā durvis vērs Galvassāpju kabinets. Tā būs iespēja pacientiem ar sūdzībām par regulārām galvassāpēm un migrēnu turpmāk saņemt padziļinātu konsultāciju pie neirologa un individualizētu ārstēšanas plānu, kā arī blokādes sāpju mazināšanai. “Jo galvassāpēm nepavisam nav jābūt ikdienas sastāvdaļai!” saka KRC “Jaunķemeri” galvassāpju speciāliste, neiroloģe Anita Balcerbula.

“Jūrmalas un tās tuvāko apkaimju iedzīvotājiem, kuri sūdzas par regulārām galvassāpēm, šī būs iespēja saņemt speciālista konsultācijas un katram individuāli sastādītu terapijas plānu,” tā saka KRC “Jaunķemeri” medicīniskās rehabilitācijas un ambulatoro pakalpojumu nodaļas vadītāja Elīna Malkiela.

Jaunatklātajā kabinetā pacienti varēs saņemt padziļinātu neirologa konsultāciju, detalizētu galvassāpju veidošanās mehānisma skaidrojumu, katram individuāli sastādītu terapijas un izmeklējumu plānu, ārsta padomus un ieteikumus dzīvesveidam, kā arī pēc nepieciešamības ārsts nozīmēs medikamentus galvassāpju mazināšanai. Šeit tiks piedāvāta arī iespēja veikt trigera punktu blokādes spēcīgu sāpju mazināšanai un pēc nepieciešamības pacienti varēs saņemt fizioterapeita, ergoterapeita, psihologa vai uztura speciālista konsultāciju, jo nereti  sekmīgākai galvassāpju ārstēšanai ir nepieciešams multiprofesionālas komandas darbs.

“Jāteic, galvassāpes līdz šim ir pietiekami nenovērtēta slimība, kas ļoti ierobežo cilvēka dzīves kvalitāti. Apkārtējie no malas šīs slimības izpausmes it kā neredz, bet galvassāpju pacientam sāpes sagādā ļoti lielu diskomfortu, tās apgrūtina ikdienas pienākumu veikšanu gan ģimenē, gan darbā. Tāpēc ļoti būtiski, lai cilvēks zinātu, kur vērsties ar šo savu problēmu, lai sev palīdzētu, jo ar galvassāpēm nav jāsadzīvo,” saka neiroloģe Anita Balcerbula.

Galvassāpju kabinetā ir gaidīti tie pacienti, kuri apzinās, ka sāpes ir viņu ikdienas pavadonis, un ir gatavi sadarboties ar speciālistu, lai šo problēmu risinātu. “Jārēķinās, ka galvassāpju ārstēšana ir ļoti individuāls process – ja vienam pacientam terapiju var izdoties pielāgot ar pirmo reizi, citam tas prasa atkārtotas vizītes pie speciālista, papildu izmeklējumus, medikamentozās terapijas korekciju un pielāgošanu līdz izdodas tikt ar sāpēm galā. Ļoti svarīgs instruments ir arī galvassāpju kalendāra pildīšana vismaz 2-3 mēnešus, bet ja tas vēl nav izdarīts, šis nebūt nav iemesls atlikt savu vizīti pie ārsta. Jo ātrāk saņemsiet speciālista konsultāciju, jo drīzāk būsiet soli tuvāk dzīvei bez galvassāpēm,” saka Galvassāpju kabineta neiroloģe Anita Balcerbula.

KRC “Jaunķemeri” sadarbojas ar visām apdrošināšanas kompānijām Latvijā. Lai apmeklētu Galvassāpju kabinetu, pacientiem nosūtījums no ģimenes ārsta nepieciešams tikai tad, ja to pieprasa viņa apdrošināšanas kompānija.

 Lai pieteiktos konsultācijai pie speciālista Galvassāpju kabinetā, pacienti tiek aicināti zvanīt +371 26631659, +371 67733548 vai sūtīt e-pastu poliklinika@jaunkemeri.lv.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.09.2024 - 07.10.2024 Programmas bērniem un skolēniem Bauskas TIC
Iepazīties ar Zaķu mammu V.Plūdoņa muzejā, ieklausīties “Vecajā naudas maka stāstā” Bauskas pilī, izmēģināt restauratora darbus Rundāles | Skatīt vairāk
Latvija
Rudens baudĒŠANAS dienas Jelgavā Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 14. līdz 20. oktobrim, Jelgavā un tās apkārtnē norisināsies gardēžu svētki - “baudĒŠANA Jelgavas pusē. | Skatīt vairāk
Kapteiņa Granta bērni Bauskā Bauskas TIC
Bauskas Kultūras centrā dodies piedzīvojumiem bagātā, bezgalīgā ceļojumā apkārt visai pasaulei! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.10.2024 - 06.10.2024 Ceļotāju dienas Ķemeros! Tukuma TIC
Atklāj Ķemeru Nacionālo parku no jauna, iepazīstot tā dabu, cilvēkus un stāstus, esot aktīvam un klātesošam! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75537395sec.