Skaistas sievietes kaitē vīriešu sirdīm [2]

Valensijas universitātē (Spānijā) veiktā pētījumā noskaidrots, ka sirdssāpes - tās nav tikai emocijas. Jau piecas minūtes, ko vīrietis pavada skaistas sievietes sabiedrībā, paaugstina risku saslimt ar sirds slimībām. Laikraksts Telegraph ziņo, ka situācijā, kad vīrietis ir vienatnē ar skaistu sievieti, viņā paaugstinās hormona kortizola līmenis.

Pētījumā piedalījās 84 brīvprātīgie, kam tika dots uzdevums kopīgi atrisināt sudoku mīklu. Katru mīklu risināja divi no brīvprātīgajiem vīriešiem un viena skaista sieviete. Risināšanas laikā tika mērīts kortizola līmenis. Kad sieviete no telpas izgāja un vīrieši palika divatā, kortizola līmenis nemainījās, taču tiklīdz no telpas izgāja viens vīrietis un sieviete palika divatā ar otru vīrieti, hormona līmenis paaugstinājās jau pēc piecām minūtēm.

Zinātnieki uzskata, ka vīrieši, esot vienatnē ar dāmu, to automātiski uztver kā flirta situāciju. Visvairāk kortizola līmenis paaugstinājās tiem vīriešiem, kas sievieti uzskatīja par krietni skaistāku un atraktīvāku par sevi.

Cilvēka ķermenis izdala kortizolu stresa situācijās, savukārt paaugstināts hormona līmenis palielina risku saslimt ar sirds slimībām. Ja ķermenis izdala par daudz stresa hormonu, var tikt izraisīti sirdsdarbības ritma traucējumi vai ļaunākajā gadījumā pat infarkts.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 algag0 05/08/2010 03:35 Un ko tagad darīt? Izvēlēties - veselība vai skaista sieviete? :)

2 xxx 05/07/2010 11:02 Nu redz, cik musulmaņu tautas gudras: saudzē gan savus vīriešus, gan sievietes.

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.06.2024 - 06.07.2024 Festivāls "JAUDĪGI AR SAVĒJIEM" Tukuma TIC
6.jūlijā festivālā "Jaudīgi ar savējiem" dzīvā mūzika Šlokenbekas muižas pagalmā skanēs visas dienas garumā! Dakota, Tumsa, Opus pro un citi. | Skatīt vairāk
Strūve nav skrūve! Madonas TIC
20. jūlijā ceļotāju diena Madonas novadā, jo šogad UNESCO Pasaules mantojumā iekļautajam Strūves ģeodēziskajam lokam 200 gadu, kopš mērījumu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Atlantic Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15263104sec.